Bbl-studenten haarverzorging genomineerd voor awards

14 juli 2017
Twee tweedejaars bbl-studenten die bij Landstede MBO een kappersopleiding volgen, zijn onlangs genomineerd voor prestigieuze awards. Eva Blankhorst was genomineerd voor een Coiffure Award in de categorie Young Talent en Janneke Katoele is - voor de tweede keer op rij -genomineerd voor de Wella Trend Vision Award 2017. Haar creatie hoort daarmee tot de beste acht van Nederland. Vorig jaar stond ze als eerstejaars in de finale van deze wedstrijd.


Eva werkt bij kapsalon Fierce in Raalte, Janneke is werkzaam bij Salon Images in Nieuwleusen. Na de zomervakantie beginnen ze aan hun derde jaar wat ze waarschijnlijk al in december afsluiten.

Eva: Coiffure Award
In deze onafhankelijke haarmodefotografiewedstrijd strijden de beste kappers van Nederland om de felbegeerde Coiffure Awards. Alle inzendingen worden door een deskundige jury beoordeeld op de juiste combinatie van het modebeeld. Kapsel, visagie, styling en fotografie horen perfect in balans te zijn. De meer dan tweeduizend inzendingen worden beoordeeld door een onafhankelijke jury.

Janneke: Wella Trend Vision Award
Tijdens deze competitie kunnen getalenteerde haarstylisten hun vaardigheden meten met de beste stylisten en kleurspecialisten van nu. Dit jaar vindt de wedstrijd plaats op 17 september. Janneke presenteert haar model ‘live on stage’ tijdens de Nederlandse finale in Amsterdam. Tijdens dit ’big event’ worden de kandidaten gekozen die Nederland mogen vertegenwoordigen tijdens de internationale finale in Londen.
De wedstrijd kent twee categorieën: Color Vision en Creative Vision. Janneke doet mee in de laatste categorie. Een vaktechnische jury beoordeelt de kandidaten op hun totaalconcepten (haar, styling en visagie).


Terug naar nieuws