Week tegen pesten op Vechtdal College Dedemsvaart

25 september 2017
De leerlingen van het Vechtdal College Dedemsvaart waren deze week in de lessen aan de slag met het thema 'pesten'. Dit deden zij in het kader van de nationale Week tegen het Pesten. Naast deze themaweek ontwikkelt een werkgroep activiteiten om het schoolklimaat nog beter te maken. Een werkgroep bedacht een aantal lessen die deze week in alle leerjaren aan de orde kwamen. Onderwerpen waren onder meer: internetgebruik, pesten en social media, whatsapp, gedragscodes voor omgang met elkaar. Daarnaast kregen leerlingen tips aangereikt rondom dit thema. Het Vechtdal College Dedemsvaart zet in op preventie en heeft het hele schooljaar door aandacht voor het voorkomen van pesten. Naast een anti-pestbeleid en meer formele wegen als een pestprotocol, wil de school pesten vooral voorkomen door erover in gesprek te zijn met leerlingen en hen bewust te maken van het effect van individueel en groepsgedrag, online en offline. Samenwerking met ouders is daarbij ook van belang.


Week tegen Pesten op Vechtdal College Dedemsvaart

Het kan nog beter

"Hoewel de Inspectie het schoolklimaat al jaren zeer hoog waardeert op veiligheid, kan het altijd beter", aldus Jan Riphagen, locatiedirecteur. Naast deze themaweek gaat een werkgroep dit schooljaar activiteiten organiseren om het klimaat naar een nog hoger niveau te brengen. Veiligheid, verantwoordelijkheid en respect zijn daarbij de uitgangspunten. Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder andere: afspraken rondom het gebruik van de mobieltjes en iPads in de klas, het bewust maken van het afvalprobleem na de pauzes en het omgaan met elkaar.

De school is er trots op dat ze samen met leerlingen en medewerkers doorlopend bouwt aan een school waar iedereen met plezier naar toe gaat, gezien wordt en een bijdrage mag leveren.


Terug naar nieuws