Bedrijfsjurist

Aanvang
1 april 2017
Opleidingsniveau
Een afgeronde universitaire opleiding Nederlands Recht
Contract
0,8 fte
Ervaring
Werkervaring in een juridische adviesfunctie, bij voorkeur in het onderwijs
Locatie
Landstede Groep
Sluitingsdatum
1 maart 2017


Landstede Groep
Zwolle
Landstede Groep is een onderwijsorganisatie met een gevarieerd aanbod voor jong en oud. Wij hebben oog voor ieder mens en stimuleren de mogelijkheden om talenten te ontwikkelen. We leggen actief verbinding en slaan een brug tussen onderwijs, de omgeving en de samenleving. Met waarde(n)vol leren, leven en werken bekennen we kleur en geven we invulling aan onze maatschappelijke opdracht.
Ga naar de site

Over deze functie

De afdeling Personeel en Organisatie

De afdeling P&O is een onderdeel van de serviceorganisatie van Landstede Groep en is gevestigd in Zwolle. De service organisatie is volop in ontwikkeling. Samen zorgen we ervoor dat de scholen zich kunnen richten op het primaire proces (het verzorgen van onderwijs). Het team waarin je komt te werken bestaat uit een directeur P&O, een beleidsadviseur, P&O adviseurs, een arbeidsjurist, een expertisepunt en arbeid en gezondheid.

Wat ga je doen?

Je voorziet in de juridische advisering en ondersteuning van het College van Bestuur en directeuren van de scholen en van de serviceafdelingen.  Je levert vanuit je expertise een bijdrage aan het ontwikkelen en uitwerken van intern beleid zoals bijvoorbeeld de Governance Code en Integriteitscode. Je zorgt dat je op de hoogte bent van de actuele wet- en regelgeving en weet dit te vertalen naar de organisatie. Je bent betrokken bij het ontwikkelen en adviseren bij (juridisch) bestuurlijke afspraken met partners van de onderwijsorganisatie. Je beoordeelt verschillende soorten contracten en samenwerkingsovereenkomsten.


Wat verwachten we van je?

 • Een afgeronde universitaire opleiding Nederlands Recht.
 • Werkervaring in een juridische adviesfunctie, bij voorkeur in het onderwijs.

In je brief krijgen we graag een antwoord op de volgende vragen:

 • Wat heb je gedaan op de terreinen arbeidsrecht, contractrecht, onderwijsrecht, privacywetgeving en vennootschapsrecht?
 • Kun je een voorbeeld geven van een complex dossier dat je met succes hebt afgehandeld, waar tegengestelde belangen het lastig maakten een goede oplossing te vinden.

Tijdens de gesprekken maak je duidelijk dat je hoog scoort op de volgende criteria:

 • Professionaliteit: je wilt goed werk leveren en stelt het belang van de opdrachtgever/klant voorop. Je zorgt ervoor dat zaken goed worden afgerond.
 • Communicatieve vaardigheden: je zet afspraken en beleid helder op schrift. Je stukken zijn ook voor een leek goed te begrijpen. Je kunt anderen overtuigen.
 • Organisatiesensitiviteit: je hebt een uitstekend gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen, kunt inschatten waar risico’s liggen en hoe je problemen kunt voorkomen.
 • Teamwork: je kunt goed met anderen samenwerken.


Arbeidsvoorwaarden

 • Het betreft een functie waarbij de cao VO van toepassing is. Wij bieden een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd van 1 jaar, een dienstverband voor onbepaalde tijd behoort tot de mogelijkheden.
 • Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring, schaal 10 (max  € 3.978,00 bruto per maand op fulltime basis) met doorgroeimogelijkheden naar schaal 11 (max € 4.639,00).
 • Naast het salaris ontvang je 8 % vakantiegeld en 7,4 % eindejaarsuitkering. Daarnaast bieden we je opbouw van je pensioen bij het ABP pensioenfonds en collectieve verzekeringen.
 • Aanvang: zo spoedig mogelijk.


De selectieprocedure bestaat uit een voorselectiegesprek en maximaal 2 selectiegesprekken met een benoemingsadviescommissie en mogelijk een assessment. De voorselectiegesprekken staan gepland  op 16 maart as. vanaf 15.00 uur.

Voldoe jij aan het profiel?

Stuur dan je motivatiebrief waarin je beschrijft wat deze functie voor jou aantrekkelijk maakt samen met je curriculum vitae vóór 1 maart 2017 naar: vacature@landstede.nl

Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kun je contact opnemen met Marga Stroeve,  mstroeve@landstede.nl.

Deze vacature wordt tegelijkertijd intern en extern geplaatst waarbij geschikte interne kandidaten voorrang hebben. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

 



Arbeidsvoorwaarden Sollicitatieprocedure

Landstede Groep als werkgever
Landstede Groep als werkgever
Om onze leerlingen en studenten goed op te kunnen leiden hebben we competente medewerkers nodig, die vakkennis en vakvaardigheid hebben en verantwoordelijk zijn voor hun professionalisering.  We bieden een professionele cultuur waarin medewerkers flexibel inzetbaar zijn en waarbij de onderlinge werkrelatie is gebaseerd op wederzijds vertrouwen en steun. We stimuleren ondernemend gedrag bij onze medewerkers.
‘Docent zijn is iets wat je al doende moet leren’
‘Docent zijn is iets wat je al doende moet leren’
De werkdruk in het onderwijs is hoog, zeker voor beginnende leraren die de kunst van het lesgeven nog niet volledig beheersen. Om uitval te voorkomen en docenten een vliegende start te bezorgen is er bij het Agnieten College in Wezep extra aandacht voor de startende docent.



Solliciteren op de functie Bedrijfsjurist
Vul hier het sollicitatieformulier in

Velden gemarkeerd met (*) moeten verplicht ingevuld worden.


Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen