25 mei: Landstede Groep voorbereid op onderwijs op anderhalve meter

Dinsdag 19 mei april heeft het kabinet besloten tot versoepeling van de corona-maatregelen. Voor het voortgezet onderwijs betekenen deze maatregelen dat leerlingen vanaf dinsdag 2 juni weer deels naar school kunnen. Voor het mbo betekent de versoepeling dat op 15 juni beperkt gestart wordt met toetsing, tentamens, praktijklessen en begeleiding van kwetsbare studenten.

Landstede Groep heeft op basis van de nieuwe maatregelen richtlijnen opgesteld waarmee de locaties het onderwijs op anderhalve meter kunnen vormgeven. De gezondheid van leerlingen, studenten en medewerkers staan daarbij voorop. Het onderwijs op locatie wordt om die reden stapsgewijs hervat.

De anderhalve meter school

Het onderwijs wordt in de komende periode zo ingericht dat het voldoet aan de ‘anderhalve meter school’. Dat betekent in hoofdlijnen het volgende:

  • Er kan maar een deel van de leerlingen/studenten tegelijk op school zijn. Locaties werken daarom aan een hybride vorm van onderwijs.
  • Met verplichte looproutes en markeringen wordt binnen de schoolgebouwen anderhalve meter afstand gehouden.
  • Met behulp van desinfectiemiddelen die op locatie beschikbaar zijn, zorgen medewerkers en leerlingen/studenten voor schone handen en schone lokalen.
  • Kluisjes worden niet gebruikt en de kantine blijft gesloten.
  • Leerlingen/studenten pauzeren in hun klaslokaal.
  • Bij aankomst gaan leerlingen/studenten en medewerkers direct naar binnen en na afloop gaan zij direct naar huis. Zo wordt samenscholen voorkomen.
  • Leerlingen/studenten en medewerkers ontzien het openbaar vervoer en komen zoveel mogelijk op de fiets of laten zich halen en brengen.

Bekijk het filmpje van de NOS over hoe een 1,5 meter school er uit kan zien.

Meer informatie via de school

Specifieke informatie over onderwijs op locatie ontvangen studenten, leerlingen en ouders/verzorgers via hun eigen school of opleiding.

In onderstaande brief staat de basis hoe de voortgezet onderwijs scholen van Landstede Groep de 1,5 meter school inrichten. Voor het mbo bekijken we op dit moment hoe en met welke lessen en toetsen we weer kunnen beginnen. Studenten die weer naar school kunnen komen, worden hierover apart geïnformeerd.

25 mei: Brief VO 1,5 meter school