Gezondheid(szorg) en Sport

Gezondheid(szorg) en Sport nemen binnen het profiel van Landstede Groep een strategische plaats in. Landstede Groep vindt het belangrijk dat leerlingen, studenten en medewerkers een gezonde en actieve leefstijl hebben. Dit leidt tot een hogere kwaliteit van leven, minder ziekteverzuim en betere leer-/werkprestaties. Landstede Groep stimuleert en motiveert leerlingen, studenten en medewerkers door een ruim aanbod van beweegactiviteiten, de participatie in unieke gezondheids- en sportprojecten en de partnerschappen met zorg- en sportinstellingen en gezonde kantines. We werken volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum. Elk jaar brengen wij het aanbod in kaart met de kantinescan.

Gezondheid(szorg)

De zorg is constant in beweging: toenemende vergrijzing, bezuinigingen, zorgtechnologische ontwikkelingen en de verschuiving van ‘zorgen voor’ naar ‘zorgen dat’. Landstede Groep speelt in op deze ontwikkelingen. Mede dankzij projecten als het Zorgtrainingscentrum, Care Academy en HulpRbij ervaren studenten van Landstede MBO en Menso Alting Zwolle het ‘nieuwe zorgen’ in de praktijk en nemen ze kennis van de nieuwste ontwikkelingen in de zorg. Dit innovatieve lesaanbod in samenwerking met het werkveld, geeft studenten de kans om zich te ontwikkelen tot een zorgprofessional met voldoende kennis, inlevingsvermogen en ervaring in het werkveld.

Sport

Sport is verweven in alles wat Landstede doet. We leiden sportprofessionals op, ondersteunen (eredivisie)sportclubs en gaan samenwerkingen aan met (sport)organisaties. Daarnaast geven we (top)sporttalenten ruimte en hebben we het Landstede Sportcentrum in eigen beheer. Net als in de filosofie van Landstede Groep draait het in de sport om mensen met unieke talenten. Sport is de maatschappij in het klein. Samenspelen in een team, successen behalen, maar ook tegen je verlies kunnen. We zetten sport in als middel om deze vaardigheden te oefenen en om te leren het beste uit jezelf te halen, je te houden aan de spelregels, waarden en normen. Maar ook om een actieve leefstijl te stimuleren en gezondheid te bevorderen.