Ichthus College Kampen, Agnieten College Nieuwleusen en Meander College Zwolle bij top 5 van Overijssel

19 januari 2019
Het Ichthus College in Kampen, het Agnieten College in Nieuwleusen en het Meander College in Zwolle behoren tot de top 5 van de beste scholen van Overijssel. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Elsevier Weekblad, waarin vmbo-, havo- en vwo-scholen worden beoordeeld op feiten als examencijfers en het aantal zittenblijvers.


Ichthus College Kampen

De Vakroute van het Ichthus College in Kampen is uitgeroepen tot Superschool, de hoogste kwalificatie in het onderzoek van Elsevier Weekblad. De Vakroute omvat de basis- en kaderberoepsgerichte leerwegen van het vmbo. Het bereidt de leerlingen voor op het mbo en is bedoeld voor de vakmensen van de toekomst.

Vmbo-tl Agnieten College Nieuwleusen

Ook vmbo-tl van het Agnieten College in Nieuwleusen kreeg de kwalificatie Superschool. ‘Het zit ‘m in de betrokkenheid en de passie van mijn collega’s’, aldus locatieleider Tineke Meijerink. ‘Onze neuzen staan allemaal dezelfde kant op en we zijn allemaal bereid om dat stapje extra voor de leerlingen te doen.’

Meander College Zwolle

De havo van het Meander College, een erkende cultuurprofielschool, werd als ‘goed’ beoordeeld en behoort ook tot de top 5 van Overijssel. Dit jaar was de school voor het eerst opgenomen in het onderzoek. Rector John Odinot is blij verrast. ‘Het is een enorm compliment voor onze school en medewerkers. De vriendelijke sfeer in de school en de persoonlijke betrokkenheid van medewerkers zorgen ervoor dat leerlingen het beste uit zichzelf halen.’

Beste scholen

Sinds 2000 vergelijkt Elsevier Weekblad met het onderzoek ‘Beste scholen’ alle scholen met vmbo, havo, vwo en gymnasium op basis van ‘harde cijfers’: Welke scholen tellen weinig zittenblijvers, waar zijn examencijfers hoog? Waar halen leerlingen met havo-advies toch het vwo? Omdat alle scholen op dezelfde punten zijn vergeleken, krijgen ouders een eerlijk beeld van de kwaliteit van het onderwijs.


Terug naar nieuws