Een profielwerkstuk in de praktijk: Silent disco in Kampen

12 februari 2019
Een evenement vóór en dóór jongeren, dat is wat Daniek Leusink en Tim IJzerman afgelopen zaterdag organiseerden naar aanleiding van hun profielwerkstuk voor school.


“Uit onderzoek dat we voor ons profielwerkstuk hebben gedaan bleek dat er weinig te doen is voor jongeren in Kampen” begint Daniek. “Tim en ik wilden zelf een evenement organiseren om dit te veranderen.” De twee leerlingen uit het zesde jaar vwo van het Ichthus College in Kampen zijn daarom begonnen met zoeken naar een geschikte plaats voor hun evenement en Eetkamer De Tijd bleek de ideale locatie.

Daniek vertelt dat de eigenaresse van Eetkamer De Tijd, Annemieke Kolhof, erg enthousiast was over hun idee en graag wilde meewerken. Het plan was om een “silent disco” te organiseren; hierbij draagt iedereen een koptelefoon waarop je zelf kan kiezen naar welke muziek je luistert. Het kan dan bijvoorbeeld zijn dat degene naast je een heel ander nummer luistert dan jij, maar het kan ook dat de hele zaal keihard aan het meezingen is met dezelfde muziek.

“Ons idee was om er een feest vóór en dóór jongeren van te maken. Tim en ik organiseerden het feest met hulp van de eigenaresse van Eetkamer De Tijd, maar we hadden bijvoorbeeld ook hulp van iemand die de opleiding “handhaving” doet om buiten de kaartjes en identiteitsbewijzen te controleren. Ook hebben we een student journalistiek die er nu een bericht over schrijft” lacht ze.

Daniek was behoorlijk zenuwachtig voor het feest. “Ik heb er toch wel een aantal nachten van wakker gelegen, want er zat toch nog best wel veel werk in de organisatie van zo’n feest en het was voor mij helemaal nieuw om een evenement te organiseren. Tim en ik hebben veel gehad aan de hulp van onze begeleider, Bart Satijn, en toen het feest eenmaal bezig was en je zag hoeveel lol en gezelligheid mensen hadden, waren de slapeloze nachten en de gehele voorbereiding het helemaal waard.” Ze is erg blij dat Eetkamer De Tijd zo enthousiast was. “We hopen dat dit feest een voorbeeld kan zijn voor andere horeca gelegenheden, zodat er voor jongeren in Kampen meer te doen zal zijn.”

Bron: De Brug


Terug naar nieuws