Internationaal BrainBoost Bootcamp in Malaga

4 december 2019
De makers van BrainBoost hebben de afgelopen weken een internationaal bootcamp gedraaid in het Spaanse Malaga. Tijdens dit bootcamp volgden de deelnemende studenten een studieprogramma van twee weken.


De BrainBoost-ontwikkelaars werkten bij dit bootcamp samen met een aantal buitenlandse collega-scholen: Køge Handelsskole (Denemarken), OSAO (Finland) en Santa María de los Ángeles (Spanje). Ook intermediair Joost Jong van Malaga Business Bootcamp was erbij betrokken.

Intercultureel samenwerken
Tijdens de twee studieweken kregen de studenten in de ochtend Spaanse les. ‘s Middags werkten zij aan een vraagstelling van een ondernemer. In elke groep zaten studenten van vier nationaliteiten: een mooie kans en uitdaging om intercultureel samen te werken. Daarbij waren de groepen ook nog multidisciplinair.

Glas-in-loodatelier
De opdrachtgevers waarvoor de studenten aan de slag gingen, waren divers. Van een glas-in-loodatelier en een non-profitorganisatie die zich inzet voor kinderen met Vlinderhuidziekte, tot een school voor modeontwerpers en een verkoop- en verhuurmakelaar.
Ook hadden de opdrachtgevers allemaal een eigen specifieke vraag: van het bereiken van een jongere doelgroep, tot het bevorderen van gezond eten en het bieden van support op online marketinggebied.

Aanpassingsvermogen ontwikkeld
De opdrachtgevers waren tevreden met de resultaten. Naast dat de studenten Spaans hebben geleerd, hebben zij hun culturele competenties ontwikkeld. Een van die competenties is aanpassingsvermogen. Dat hebben ze ontwikkeld door het samenwerken met andere studenten, maar vooral ook doordat ze tijdens de twee studieweken samen in een appartement woonden.


Terug naar nieuws