Leerlingen Agnieten College Nieuwleusen behalen Cambridge diploma

12 juli 2019
Tien leerlingen van het Agnieten College in Nieuwleusen hebben dit jaar examen voor Cambridge English. Zestien leerlingen uit verschillende klassen en niveaus van het Agnieten College Nieuwleusen hebben afgelopen jaar naast de reguliere lessen Engels ook Cambridge English gevolgd.


Cambridge English

Cambridge English is een internationaal hoog aangeschreven opleiding, waar leerlingen later heel vaak profijt van hebben. De leerling heeft een behoorlijk niveau bereikt binnen de Engelse taal en kan alledaags Engels (zowel geschreven als gesproken) gebruiken voor werk of studiedoeleinden. De diploma’s zijn heel geschikt voor beroepsvoorbereidend onderwijs (mbo) en hogere business-gerelateerde studies.

Tien leerlingen van het Agnieten College Nieuwleusen hebben dit jaar examen gedaan op het niveau B1 en of B2. Twee leerlingen uit de derde klas hebben nu al hun reguliere vmbo-examen gedaan en zijn daarvoor ook geslaagd. Zij gaan net zoals alle andere leerlingen het volgende schooljaar weer verder met Cambridge English op een hoger niveau.

De leerlingen gaan tijdens het schooljaar ook een week naar Engeland om lessen te volgen en om alles wat ze geleerd hebben te oefenen in de dagelijkse omgang met de bevolking.

Bron: De Dalfser Marskramer


Terug naar nieuws