Meander College is sinds eind januari officieel een WON-school

10 februari 2020
Het Meander College is officieel lid van het scholennetwerk Wetenschapsoriëntatie Nederland (WON). Op 29 januari is hiertoe de samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Het Meander is er trots op dat de school een van de zeven scholen in Oost-Nederland is die bij het WON-netwerk is aangesloten.


Op het vwo is een werkgroep van docenten sinds 2017 bezig met het ontwikkelen van een leerlijn onderzoeksvaardigheden. De werkgroep heeft als ideaalbeeld voor ogen dat een vwo’er leergierig is, creatief en nieuwsgierig, en dat hij zelfstandig een valide en betrouwbaar onderzoek kan opzetten. Natuurlijk staat plezier in onderzoek doen voorop.

50 scholen
Bij WON zijn zo’n 50 scholen aangesloten. Het netwerk werkt onder meer samen met de Vereniging van Nederlandse Samenwerkende Universiteiten. Binnen WON wisselen docenten kennis en ervaring uit. Zij volgen een training om leerlingen binnen hun vak te begeleiden bij het ontwikkelen van onderzoeksvaardigheden.

Op de foto v.l.n.r.: Joke van der Heide-Vos, voorzitter werkgroep Academische Route, dr. John Tholen van WON, Rebecca Baars-Soppe, directeur a.i.


Terug naar nieuws