Mediaredactie-studenten kijken hun ogen uit bij NOS

15 januari 2020
Studenten van de opleiding Mediaredactie reisden op 10 januari af naar het Mediapark in Hilversum. Zij deden dit voor de lessen sportjournalistiek Timo Brouweroud, docent en voormalig NOS-medewerker, had geregeld dat de klas een kijkje kon nemen op de sportredactie van de NOS. Daar had Reina Hemmes, coördinator en eindredacteur radio, een mooi programma samengesteld voor de studenten.


Na een korte introductie konden de 21 studenten Maarten Nooter, hoofdredacteur van NOS Sport, vragen stellen. Vervolgens gingen de studenten naar de studio’s waar de uitzendingen van NOS Sport worden gemaakt. Ook kregen ze een rondleiding over de sportvloer.

Jack’s lounge
Plaatsvervangend hoofdredacteur Ewoud van Winsen zat klaar in Jack’s lounge (vernoemd naar Jack van Gelder) om de studenten te vertellen over het proces van beslissingen nemen. Hoe bepaal je de onderwerpen in je uitzendingen? Wat zijn de belangrijkste rechten en evenementen van NOS Sport? Maar ook: wie bepalen er wanneer er een pushbericht wordt verzonden?

Patrick Lodiers achter de microfoon
Vervolgens vertelden eindredacteur Jeroen Koster en presentatrice Rivkah op het Veld over hun werk. Daarna gingen de studenten naar het radiohuis, waar ze meekeken en -luisterden met De Nieuws BV op Radio 1. Daar stond een enthousiast zwaaiende Patrick Lodiers achter de microfoon. Bij de uitzending van het Lunchjournaal konden ze meekijken bij de regie.

Drie uur
Kortom, in drie uur tijd kreeg een goede indruk van wat er allemaal komt kijken bij het werken op de sportredactie van de NOS. De enthousiaste studenten keerden tevreden en met een hoofd vol informatie huiswaarts.


Terug naar nieuws