Meiden maken kennis met techniek op Girlsday

15 april 2019
Dertig meiden van het vmbo en de havo van het Agnieten College in Nieuwleusen hebben meegedaan aan de jaarlijkse Girslday.


De Girlsday is een initiatief van het landelijk expertisebureau VHTO en heeft als doel om meiden tussen de tien en vijftien jaar te interesseren voor een technische opleiding in Nederland.

BAM Infra Energie en Water en GOA Leidingtechniek organiseerden aan de Den Hulst 102 in Nieuwleusen een interactieve ochtend voor deze groep leerlingen. De initiatiefnemers vinden dat ook meiden binnen de infratechniek een toekomst kunnen opbouwen. De meiden ondervonden letterlijk wat er komt kijken bij het werken in de techniek.

Techniek

De dertig meiden gingen aan de slag met verschillende technische werkzaamheden. Zo leerden ze over het maken van aanboringen, aftakkingen en aansluitingen, knipten ze spanningsloze kabels door en konden ze glasvezel aan elkaar lassen.

Ook leerden ze wat er allemaal nodig is om een woonwijk van infrastructuur te voorzien. Met de AR-bril (Augmented Reality bril) konden de meiden kabels en leidingen in de grond zien liggen. Deze bril heeft de Digital Construction Award 2018 gewonnen.

Bron: Meppeler Courant


Terug naar nieuws