NXTgen van JenaXL naar Beneluxfinale Into Orbit

16 februari 2019
Het was een drukte van belang, zaterdag 16 februari bij het Klok-gebouw in Eindhoven. Zo'n 500 leerlingen van negen tot vijftien jaar leverden daar in 50 teams, waaronder ook team NXTgen van JenaXL, een felle strijd tijdens de Beneluxfinale van de FIRST® LEGO® League.




Met gespannen gezichten en in opperste concentratie waren de leerlingen de hele dag bezig. Opvallend was de enorme gedrevenheid. Allen deden een projectonderzoek en bouwden en programmeerden een robot, waarbij ze intensief moesten samenwerken.

Dit jaar draaide alles om de ruimte: hoe gaat iemand die langdurig in de ruimte verblijft om met mentale en fysieke problemen? Team NXTgen presenteerde de Muscle Game Trainer. Een spel om in een ruimtestation gemotiveerd te blijven tijdens het sporten. Ook moest het team zelf een volledig autonome robot ontwerpen, bouwen en programmeren. Daarbij maakten zij gebruik van het LEGO MINDSTORMS® systeem. Met hun robot voerden ze op een wedstrijdtafel missies uit tegen de andere teams. De hoogste score (131 punten) werd tijdens de eerste wedstrijd behaald en was na twee rondes goed voor de negende plaats. De internationale 'core values' die de FIRST® LEGO® League centraal stelde, vormden samen het derde wedstrijdonderdeel. Dit waren 'focus op samen leren', 'sportiviteit voorop' en 'ontdekken is belangrijker dan winnen'. Door deze waarden te omarmen leren ze dat een ander helpen de basis is van teamwork.


Terug naar nieuws