Op je 10e of pas 14e naar middelbare school?

10 februari 2020
Voor sommige kinderen komt de overstap naar het voortgezet onderwijs voor hun gevoel te vroeg of net te laat. Daar is in de regio Hardenberg iets op bedacht: BeTween, een route voor kinderen van 10 tot 14 jaar.


„Aan de hand van thema’s bepalen we samen leerdoelen, per kernvak en per leerling. We coachen op die persoonlijke leerdoelen, zodat we per leerling inzicht krijgen in het niveau om daarmee uiteindelijk het best passende uitstroomprofiel te kunnen kiezen”, legt Rosanne Schuurman uit. Zij vertegenwoordigt alle christelijke basisscholen in een kernteam dat BeTween inhoudelijk vormgeeft. BeTween begint volgend schooljaar al.

Niet per se hoogste niveau
BeTween is een samenwerking tussen het Vechtdal College, stichting Chrono en de zelfstandige christelijke basisscholen in de regio Hardenberg. Leerlingen stromen na hun jaren ‘op’ BeTween in principe door naar klas 3 van het voortgezet onderwijs.

Dat hoeft niet altijd het hoogste niveau te zijn. Het gaat bij BeTween om de totale ontwikkeling van het kind en de wensen voor zijn of haar toekomst.

Groep met 20 leerlingen
BeTween begint in het nieuwe schooljaar met één groep van twintig leerlingen. Gert Schooten, ook lid van het kernteam: „We beginnen klein en hebben de ambitie om te groeien, maar vooral om de kwaliteit van het werken aan een brede persoonlijke ontwikkeling van ieder individueel kind hoog te houden.”

Bron: Tubantia


Terug naar nieuws