‘Positieve Gezondheid’ centraal tijdens conferentie Gezondheid(szorg) en Sport

13 januari 2018
Op 10 januari vond de Landstede Groep Conferentie Gezondheid(szorg) en Sport plaats in het prachtige Theater van de Sport. De conferentie stond geheel in het teken van Positieve Gezondheid. Niet alleen interne, ook externe stakeholders op het gebied van gezondheidszorg en sport konden tijdens een vol programma hun inzichten delen.




Na binnenkomst startte het programma met een welkomstwoord van dagvoorzitter Jan Nijhuis, directeur bij Landstede MBO. Theo Rietkerk, voorzitter College van Bestuur, ging in op de definitie van ‘Positieve Gezondheid’ en de subthema’s ‘Werkveld van de toekomst’, ‘Duurzame Inzetbaarheid’ en ‘Gezonde School’.

Daarna was het tijd voor theatermaker en rolstoelbasketballer Marc de Hond. Hij nam de deelnemers mee in zijn eigen verhaal over kracht, acceptatie en geluk. Het werd een lezing met veel humor en enthousiasme.


Roken op het schoolterrein
De rest van de dag stond in het teken van workshops. Deelnemers konden kiezen uit acht verschillende workshops rond de drie eerder genoemde subthema’s, bijvoorbeeld ‘Aan de slag met Positieve Gezondheid’, ‘Innovatieve technologie voor leefstijlverbetering’ en ‘Roken op het schoolterrein? Dat kan echt niet meer?!’.

Workshopleiders van Firma Leef!, Hogeschool van Amsterdam, Arboriginals, Bewegen Werkt!, Institute for Positive Health, het Zorgtrainingscentrum, GGD Flevoland, Tactus Verslavingszorg en Landstede Basketbal, zorgden ervoor dat deelnemers gedurende drie workshoprondes inzichten opdeden.

Energiek bewegen met Juvat Westendorp
Tussen de workshops door stond de verbinding tussen de deelnemers centraal en namen ze deel aan een energieke beweegactiviteit onder leiding van de bekende danser Juvat Westendorp. Na afloop konden deelnemers onder het genot van een hapje en een drankje napraten over de geslaagde conferentie.


Terug naar nieuws