Practoraat Docentprofessionalisering wint prijs op de Mbo-onderzoeksdag 2021

4 november 2021
Op donderdag 4 november vond (online) de 4de landelijke Mbo-onderzoeksdag plaats. De Mbo Onderzoeksdag is een tweejaarlijkse dag waarop docenten, docent-onderzoekers, beleidsmedewerkers, management en bestuur hun kennis en ervaringen over onderzoek met elkaar delen, contacten vernieuwen en versterken met als doel kennisbenutting in het mbo naar een hoger niveau te tillen. Een dag door, voor en met het mbo!


Landstede Groep docentonderzoeker Ceciel Korsmit – van den Berg van het practoraat Docentprofessionalisering heeft de prijs gewonnen in de categorie ‘Methode’! De onderzoeksmethode (de onderzoeksbox) die ze toepast in haar onderzoek naar het ‘innoverend vermogen van de mbo-docent’ is beoordeeld als ‘meest doordacht en meest vernieuwend’!

Onderzoek doen is leuk

Door als docent-onderzoeker zelf creatief te zijn en haar eigen innovatievermogen te benutten, wil Ceciel een voorbeeld zijn voor mbo-docenten en voor onderzoekers om het lef te hebben om buiten de gebaande paden praktijkonderzoek te doen. Ze wil laten zien dat onderzoek doen leuk is en echt van waarde is voor de onderwijspraktijk.

De onderzoeksbox, gevuld met diverse materialen en uitdagende vragen over innoveren, wordt ervaren als een cadeautje door docenten die deelnemen aan ons onderzoek. Waardering helpt om docenten in hun kracht te zetten en hun ervaringen te laten vertellen’, aldus Ceciel.

Een prachtige kroon op het werk van (praktijk)onderzoekers in het mbo en binnen Landstede Groep! 

Meer weten?

Wil je meer weten over het werk van het practoraat Docentprofessionalisering? Kijk op https://www.landstedegroep.nl/practoraten/practoraat-docentprofessionalisering/                                       

Of neem persoonlijk contact op met een van de docentonderzoekers of de practor:


Terug naar nieuws