Studenten Sport & Bewegen zijn mantelzorgers op Dag van de Mantelzorg

13 november 2017
Circa 25 studenten fungeerden vrijdag 10 november, tijdens de landelijke Dag van de Mantelzorg, als mantelzorger bij woon-, zorg- en dienstencentrum De Meente in Genemuiden. De studenten ondersteunden bij het klaarzetten van ruimtes, het schenken van koffie en het doen van spelletjes met de ouderen. Daarmee ontlastten ze de mantelzorgers en verzorgers en bezorgden ze ouderen een onvergetelijke dag.


De zorg is constant in beweging: toenemende vergrijzing, bezuinigingen, zorgtechnologische ontwikkelingen en de verschuiving van curatie (zorgen) naar preventie (zorgen dat). 
Door studenten in aanraking te laten komen met gezondheidszorg speelt de opleiding Sport & Bewegen mooi in op deze ontwikkelingen. Naast dat studenten hebben ervaren hoe het is om te zorgen voor anderen, hebben ze tevens goede daden verricht. De ouderen hadden een mooie dag en de mantelzorgers en verzorgers van De Meente hoefden minder te doen.

3,7 miljoen mensen

In Nederland zijn er 3,7 miljoen mensen die voor een ander zorgen. Liefst 750.000 mantelzorgers zorgen zelfs meer dan 8 uur per week voor iemand en doen dat langer dan 3 maanden. Vaak combineren ze dat met een betaalde baan. Omdat de zorg zich over het algemeen richt op bekenden, vinden deze mantelzorgers hun werk vaak vanzelfsprekend, maar dat is het niet. 

Gezondheid(szorg) en sport

Landstede Groep vindt gezondheid(szorg) en sport belangrijk. Een gezonde en actieve leefstijl leidt tot een hogere kwaliteit van leven, minder ziekteverzuim en betere leer-/werkprestaties. We stimuleren en motiveren studenten en medewerkers tot een gezonde en actieve leefstijl met een ruim aanbod van beweegactiviteiten, gezonde kantines en deelname aan unieke gezondheids(zorg)- en sportprojecten. Ook faciliteren we studenten door middel van het Landstede Topsporttraject (LTT) in het combineren van (top)sport en onderwijs.

 


Terug naar nieuws