Studenten steeds belangrijkere pijler onder Kerst in Oud Kampen

8 december 2017
Van hekken sjouwen en entreekaarten verkopen tot aan parkeerwacht en beveiliger. De betrokkenheid van Landstede-studenten bij Kerst in Oud Kampen (KiOK) wordt steeds groter. Volgend weekend is bijna een op de vier vrijwilligers student.


Het begon drie jaar geleden met vijftig studenten van de opleiding Beveiliger. Dit jaar komen er vijftig van de opleiding Evenementenorganisatie bij. ,,Het is een goede mogelijkheid om al in het eerste jaar praktijkervaring op te doen", vindt docent Mariëlle Koster.

Eisen strenger

KiOK-organisator Jan Liefting is blij met de samenwerking. Vele handen maken licht werk en de studenten hebben kennis van hun vakgebied. ,,Het wordt steeds lastiger om voldoende en goede vrijwilligers te vinden. Het evenement blijft groeien en de eisen worden strenger. De vrijwilligers die er zijn, moet je koesteren." 

90.000 bezoekers

Naar verwachting komen volgende week zaterdag en zondag in totaal 90.000 bezoekers naar Kampen. De binnenstad is twee dagen een openluchttheater in de sfeer van Charles Dickens. De honderd studenten worden gekoppeld aan 250 ervaren vrijwilligers.

Landstede-studenten helpen bij meer evenementen in de regio. Zo georganiseerd als bij KiOK werkt Landstede alleen samen met het Bevrijdingsfestival in Zwolle, weet de docent. Dat het twee totaal verschillende evenementen zijn, is volgens Koster een bewuste keuze. 'De studenten die aan de opleiding binnen willen later allemaal feesten als Kingdance en Defqon organiseren. Wij willen hen een bredere blik op cultuur bieden.'


Terug naar nieuws