Team Alert in debat over verkeer op Agnieten College

13 september 2019
Team Alert debatteerde onlangs over verkeer en veiligheid met eerstejaars leerlingen van het Agnieten College in Zwartsluis. 'Door het appverbod ga je als fietser veilig door het verkeer' en 'fiets je veiliger in een groep of alleen?’ waren stellingen en vragen die aan bod kwamen.


Het team gaf aan dat 80 procent van de ongevallen in het verkeer wordt veroorzaakt door afleiding. Veel leerlingen hebben het zelf ook wel eens gehad, dat ze tijdens het fietsen even op hun telefoon keken en vervolgens bijna tegen iets aan botsten of door rood reden. "Maar niet alleen de smartphone zorgt voor onveilige situaties. Ook muziek luisteren met oordopjes kan levensgevaarlijk zijn."

Team Alert gaf leerlingen door middel van confronterende filmpjes en uitdagende stellingen de mogelijkheid om in debat te gaan met elkaar. Degene die het beste het debat voerde, ging met een beker naar huis. De leerlingen kregen een aantal handige tips & tricks mee, zodat ze veiliger het verkeer weer ingaan naar school en naar andere plaatsen.


Terug naar nieuws