Terugblik Koningsspelen 2019

16 april 2019
In verschillende gemeentes waren leerlingen en studenten actief bij het organiseren en begeleiden van de Koningsspelen. Hieronder een overzicht.
Dalfsen

Sportpark Gerner in Dalfsen werd omgetoverd tot een sportief strijdtoneel. Deze editie werd georganiseerd door de gemeentelijke buurtsportcoaches in samenwerking met basisscholen, vakleerkrachten, studenten van Landstede Sport & Bewegen, SportEve Raalte en CALO Zwolle.

Hoonhorst en Emmen

In samenwerking met de basisscholen in Hoonhorst en Emmen en met medewerking van Landstede MBO werd op vrijdag 12 april. Na dit ontbijt vertrokken alle kinderen naar het sportpark ‘De Potkamp”. Hier werd door Landstede MBO studenten het sportieve deel van het programma afgewerkt.

Harderwijk

 

Zwolle

 

Vroomshoop

Een grote optocht van versierde fietsen en skelters in Vroomshoop. Op school cbs 't Groeipunt aangekomen was er een spelcircuit, opgezet door studenten van Landstede Sport en Bewegen.  

Ermelo

Na de warming-up was het de beurt aan de spelen zelf. Tot 12.00 uur vermaken de groepen 1 tot en met 6 zich met de meest leuke en sportieve spelen op de velden van DVS. De Koningsspelen in Ermelo werden georganiseerd door de buurtsportcoaches van Heel Ermelo Beweegt, in samenwerking met leerlingen van Groevenbeek en van Landstede MBO, sportverenigingen en sportaanbieders.


Terug naar nieuws