Uitreiking Elos junior certificaten voor wereldburgers in de dop

20 juli 2018
Donderdag 19 juli hebben alle leerlingen uit de derde klas het ELOS Junior Certificaat uitgereikt gekregen. Met dit certificaat laten de leerlingen zien dat zij de afgelopen leerjaren bezig zijn geweest met internationale vaardigheden waarmee zij zich ontwikkelen als wereldburger.


Elos staat voor grensverleggend onderwijs. Dat past bij wereldschool het CCC. Je krijgt bij ons les met een internationaal tintje. Zo is er tijdens de les veel aandacht voor Europa en de wereld. 

Wat houdt Elos in? 
Vanaf klas 1 krijg je al extra veel met internationalisering te maken. Zo bieden we bijvoorbeeld versterkt talenonderwijs (vto) in de vreemde talen en krijg je extra aandacht voor de actieve vaardigheden bij Skills, Cap en Effeff. Ook heb je de mogelijkheid om examen af te leggen voor een internationaal talencertificaat (Cambridge, Delf Scolaire en Goethe).

In de lessen besteden we extra aandacht aan Europese en Internationale Oriëntatie (EIO). Dat betekent dat je veel leert over andere landen en culturen, over Europa en over internationaal samenwerken. Je gaat zelf ook aan de slag in projecten met buitenlandse leerlingen, bijvoorbeeld tijdens uitwisselingen en e-Twinningprojecten. 


Terug naar nieuws