Vechtdal College Hardenberg genomineerd voor Computable Award

11 september 2018
Het Vechtdal College in Hardenberg is genomineerd voor de Computable Award 2018 in de categorie ICT-project van het Jaar in het Onderwijs.


De school heeft als eerste vo-school in Nederland 3D-lessen ontwikkeld voor de Microsoft hololens. Dat is een uit de kluiten gewassen zonnebril met in elk brillenglas doorzichtige computerschermen. Aan deze schermen worden computerbeelden toegevoegd.

Er zijn onder meer 'gewone' 3D-bouwtekeningen interactief gemaakt, zodat wanneer ergens op wordt geklikt allerlei informatie over het bouwproject verschijnt. Maar ook voor lessen biologie en aardrijkskunde kan de hololens worden ingezet. Bijvoorbeeld om de werking van het hart te bekijken of de onderdelen van een vulkaan.

Of het Vechtdal College de award in de wacht sleept, hangt onder meer af van het aantal stemmen dat op het project wordt uitgebracht. Een vakjury bepaalt een deel van het stempercentage, voor het andere deel zorgen publieksstemmers. Er kan tot en met 7 oktober gestemd worden via bit.ly/stemopdehololens.

Bron: http://www.detoren.net

 


Terug naar nieuws