De partners van Factor Werk Noord-Veluwe, waaronder de gemeente Harderwijk, Ermelo en Zeewolde, Intervens en StartCollege, onderdeel van Landstede Groep, ontwikkelden in korte tijd een versneld en intensief en fulltime (vier dagen per week) traject met veel aandacht voor de individuele inburgeraar. De gemeenten - Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg, Zeewolde - houden de regie.

Traject op maat

Tijdens het traject wordt ook bekeken hoe deelnemers het beste kunnen participeren in de maatschappij. Welke mogelijkheden hebben ze, welk vervolgtraject past bij hen: regulier werk, vrijwilligerswerk of bijvoorbeeld een Entree-opleiding bij StartCollege? Elke deelnemer krijgt een traject op maat. In dat vervolgtraject leveren partners als de Inclusief Groep en het welzijnswerk een belangrijke bijdrage. ,,Ook de statushouders biedt het versnelde traject zoveel meer. Doordat ze intensief bezig zijn met het leren van de taal, ook in de praktijk, is er meer focus op het leerproces. Dat vergroot het leerrendement. Tegelijk blijven de deelnemers gemotiveerder omdat ze gericht bezig zijn met hun toekomst."

Het versnelde traject is onderdeel van een verbeterplan voor de dienstverlening aan statushouders in de gemeenten Noord-Veluwe en Zeewolde. Het komende anderhalve jaar wordt het hele verbeterplan uitgevoerd.

Bron: deputtenaer.nl