Waardering voor inzet Landstedestudenten in Giethoorn

4 juni 2021
Giethoorn is een graag bezochte plek voor toeristen. Om een prettig en veilig bezoek aan Giethoorn in goede banen te leiden zijn daar toezichthouders en handhavers aanwezig. Tijdens het toeristenseizoen kunnen zij wel een paar extra handen gebruiken. Dat Landstedestudenten daar sinds kort bij helpen, wordt dan ook zeer gewaardeerd. Deze samenwerking tussen Landstede MBO en gemeente Steenwijkerland is vrijdag 28 mei bekrachtigd.


Wethouder Bram Harmsma en directeur Tom Valk van Landstede MBO ondertekenden de overeenkomst. Zij deden dit in Giethoorn, onder het toeziend oog van de studenten.

Twee terreinen
De samenwerking vindt plaats op twee terreinen. Studenten van het Landschap Veilig & Beschermd helpen bij toezicht en handhaving en studenten van het Landschap Vrij & Gastvrij gaan toeristen als gastheer of gastvrouw helpen hun bezoek aan Giethoorn tot een succes te maken.

Wethouder Bram Harmsma: ‘We bieden hiermee stagiairs een fantastische mogelijkheid om in en rondom Giethoorn waardevolle kennis en ervaring op te doen en krijgen daarvoor extra capaciteit en medewerkers met frisse kennis terug.’

Zoveel mogelijk ervaring opdoen
Tom Valk is als directeur van de betrokken opleidingen ook blij met de samenwerking: ‘Wij willen studenten tijdens hun opleiding zoveel mogelijk ervaring laten opdoen in de praktijk. Dat kan dankzij goede samenwerking met onze partners, zoals de gemeente Steenwijkerland. En zeg nou zelf: Giethoorn is voor onze studenten natuurlijk een prachtige plek om werkervaring op te doen!’


Terug naar nieuws