Winnaars bij vmbo-beroepenwedstrijd Regionaal Techniek Centrum

12 februari 2019
Leerlingen van leerjaar 3 Techniek (richtingen PIE en BWI) zijn te gast geweest op het Regionaal Techniek Centrum in Hardenberg. Het RTC leidt samen met aangesloten leerbedrijven in de regio de technische vakmensen van de toekomst op. Dit doen ze door intensief samen te werken met het regionale bedrijfsleven RTC.


Een eerste stap naar een succesvolle carrière in de bouwnijverheid is het deelnemen aan de vmbo-beroepenwedstrijden. Dit jaar deden totaal elf vmbo-leerlingen, afkomstig van het Vechtdal College Ommen, Greijdanus College Hardenberg en het Vechtdal College Hardenberg mee aan deze wedstrijden.

Vijf timmerlieden en zes metselaars gingen de uitdaging aan om het mooiste en netste werkstuk te maken. Heel gemotiveerd gingen ze woensdagochtend aan de slag. Er moest een uitslag worden gemaakt, hout moest worden afgetekend, er werd gezaagd, geschroefd, getimmerd en gemetseld.

Bij het timmeren vielen de volgende jongens in de prijzen: Joran Wigger (Vechtdal College Hardenberg; 1e), Ruben Kleine (Vechtdal College Ommen; 2e) en Lars Ferhmann (Vechtdal College Ommen; 3e). Van de metselaars sleepte Gilian Brinkman (Vechtdal College Ommen) de 2e prijs in de wacht.


Terug naar nieuws