Adviseur Corporate Communicatie

Aanvang
z.s.m.
Benodigde opleiding
Ervaring: Senior communicatieadviseur met ca. 5 - 10 jaar ervaring. HBO werk- en denkniveau. .
Omvang functie
1,0 fte
Sluitingsdatum
06 februari 2022
Einddatum
Jaarcontract met zicht op verlenging
Benodigde ervaring
• Aansprekend en toonaangevende communicatieve vaardigheden (schriftelijk en mondeling); • Ervaring met projectmatig werken; • Adviesvaardigheden op alle niveaus; je schakelt makkelijk tussen verschillende gesprekspartners; • Aantoonbare ervaring met perswoordvoering en crisiscommunicatie; • Ervaring op het snijvlak marketing-communicatie is een pré; • Rijbewijs B en beschikking over eigen vervoer.
Locatie
Zwolle


Landstede Groep - Dienst Organisatieondersteuning
Zwolle
Landstede Groep is een onderwijsorganisatie met een gevarieerd aanbod voor jong en oud. Waarde(n)vol leren leven, dat is de missie van Landstede Groep. Liefde voor leren zit in ons DNA. Wij geloven dat de wereld beter en mooier wordt als mensen hun talenten ontwikkelen en anderen helpen dat ook te doen. Landstede Groep maakt een leven lang ontwikkelen mogelijk. De unieke samenstelling van onze onderwijsorganisatie biedt kansen voor persoonlijk onderwijs.
Ga naar de site

Over deze functie

Waar ga je werken?

Landstede Groep biedt onderwijs voor jong en oud. We hebben 44 kleinschalige vestigingen, van Harderwijk tot Hardenberg en van Lelystad tot Raalte. We bieden voortgezet onderwijs aan bijna 14.000 leerlingen en mbo-onderwijs aan ongeveer 11.000 studenten. Dit doen we met ongeveer 3.200 collega’s. Wij ondersteunen de leerlingen en studenten actief met het ontdekken van talenten en werken aan hun persoonsvorming en leggen actief verbinding en slaan een brug tussen onderwijs, bedrijfsleven en de samenleving.

Het team Communicatie & Marketing maakt samen met P&OJ, Finance & Control en Facilitair deel uit van de serviceorganisatie van Landstede Groep. Het team C&M bestaande uit 20 medewerkers, is onderverdeeld in de clusters: marketing (incl. voorlichting), communicatie en services. Vanuit de standplaats Zwolle en op locatie ondersteunt het team alle scholen van Landstede Groep op het gebied van marketing en communicatie. We sluiten aan bij het primaire proces, het onderwijs, zodat we de klant optimaal van dienst kunnen zijn.

Wat ga je doen?

Wie ben je en wat ga je doen

 • Je staat opgesteld voor corporate communicatie in brede zin, dat wil zeggen de interne en externe bedrijfscommunicatie.
  Hieronder vallen in ieder geval:
  - merk- en huisstijlmanagement;
  - arbeidscommunicatie;
  - interne communicatie;
  - woordvoering;
  - Governance.
 • Je onderzoekt, analyseert, adviseert en voert uit; je geeft gevraagd en ongevraagd communicatieadviezen aan het CvB, de directeuren en de collega’s van de Serviceorganisatie, die bijdragen aan de realisatie van strategische doelen.
 • Kwaliteit staat bij jou voorop en je werkt resultaatgericht. Daar spreken we je ook op aan.
 • Je bruist van energie, nieuwe ideeën en inzichten en je bent in staat anderen op een soepele manier mee te krijgen en draagvlak te creëren voor je plannen.

Wat breng je mee?

We zoeken een senior adviseur corporate communicatie die uitblinkt in het vak en ons onderwijs zowel in- als extern op de kaart zet. Je voelt je thuis in een veranderende en dynamische omgeving en weet prima je weg te vinden in een complexe organisatie. De wensen en behoeften van je opdrachtgevers heb je scherp op je vizier staan. Je weet deze op een verrassende manier te vertalen naar kansen, komt met een concreet plan en draagt zorg voor de uitvoering.

Daarbij is het aan jou om de onderlinge samenhang tussen alle communicatie-activiteiten op corporate niveau te bewaken. Je deinst er niet voor terug om meerdere ballen in de lucht te houden. Daarin ligt voor jou juist de uitdaging, zeker als je zaken kunt stroomlijnen.

Wat breng je mee:

 • Relevante, ruime werkervaring op corporate niveau.
 • Enthousiasme en een positief kritische houding.
 • Je neemt initiatief, hebt lef en overtuigingskracht.
 • Netwerker en relatiebeheerder: een proactieve en klantvriendelijke houding; met je gevoel voor (politieke) verhoudingen bouw je voortvarend aan je netwerk binnen de organisatie.
 • Je werkt zelfstandig en je bent in staat je eigen workload te beheren maar zoekt de samenwerking met collega’s benodigd voor de realisatie van het project of de opdracht.
 • Een gezonde dosis humor dat je vloeiend combineert met een serieuze toon waarbij werkgeluk en werkplezier centraal staan.

In voorkomende gevallen fungeer je als achtervang op het gebied van mediarelaties en persvoorlichting. Je hebt hiervoor je netwerk binnen pers en media opgebouwd en kent als geen ander het belang van nieuws en nieuwswaarde.

We vragen veel, maar daarin krijg je ook veel vrijheid en ruimte om te kunnen leveren op jouw manier én om mee te bouwen. Hierbij geldt wel: afspraak is afspraak en daar houden we je ook aan.

Arbeidsvoorwaarden

 • Een functie voor 40 uur voor een jaar met zicht op verlenging;
 • Een functie met ruimte voor nieuwe inzichten en initiatieven in een dynamische werkomgeving;
 • Een team van professionals die gaan voor kwaliteit;
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden volgens de cao Voortgezet Onderwijs;
 • Schaal 10, adviseur C (cao VO). Hierbij hoort een maximaal salaris van € 4.366,- bruto per maand bij een volledig dienstverband (40 uur).

De sollicitatieprocedure

Heb je belangstelling en wil je solliciteren? Jouw motivatiebrief en CV ontvangen wij graag uiterlijk
16 januari a.s
. via onderstaande sollicitatiebutton en kun je richten aan Pascal Voorvelt,
hoofd Communicatie & Marketing, telefoon 06 – 28 54 54 24.

De eerste gespreksronde vindt plaats op 17 januari en de tweede gespreksronde op 19 en/of 21 januari.

Voorkeur is fysiek, rekening houdend met Corona-richtlijnen mogelijk via Teams.

Werving

 •  Interne en externe werving geschiedt gelijktijdig;
 •  Bij geschiktheid heeft een interne kandidaat voorrang op een externe kandidaat.

Solliciteren op de functie Adviseur Corporate Communicatie
Vul hier het sollicitatieformulier in

Velden gemarkeerd met (*) moeten verplicht ingevuld worden.


Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen