Business Controller onderwijseenheden (adviseur bedrijfsvoering)

Aanvang
zo spoedig mogelijk
Benodigde opleiding
HBO bachelor diploma
Omvang functie
0,8 fte
Sluitingsdatum
29 augustus 2021
Einddatum
31 juli 2022
Benodigde ervaring
Relevante ervaring als adviseur of financiële en personele vlak met een aantoonbaar hbo/wo werk- en denkniveau. Een stuk kennis van de inrichting van het onderwijs is wel fijn, maar geen harde voorwaarde.
Locatie
Harderwijk


Landstede MBO Westeinde
Harderwijk
Op de verschillende locaties van Landstede MBO wordt het onderwijs aangeboden in Landschappen. Dit zijn interessegebieden waarbinnen studenten kennismaken met hun toekomstige beroep en het werkveld. De student kan de opleiding persoonlijk invullen en bij interessante samenwerkingspartners praktijkervaring opdoen.
Ga naar de site

Over deze functie

Waar ga je werken?

Sinds 2015 is Landstede Groep bezig om haar organisatie te professionaliseren en deze zo in te richten dat de kwaliteit van het geleverde onderwijs optimale aandacht krijgt. Dit betekent dat de schoolleiding op onze mbo- en vo scholen (in de interne organisatie spreken we van onderwijseenheden) zich primair richten op het continu verbeteren van de onderwijs kwaliteit. Om dit te kunnen doen is het belangrijk dat zij gefaciliteerd worden op de niet direct onderwijs gerelateerde werkterreinen (financiën, hrm, facilitair, etc). Hiervoor kent Landstede Groep een centrale Serviceorganisatie waar veel van deze dienstverlening is ondergebracht. Als Business Controller voor een onderwijseenheid draag jij zorg voor de verbinding met de relevante onderdelen van de serviceorganisatie van Landstede Groep.
 

Wat ga je doen?

Landstede Groep zoekt op dit moment een Business Controller voor een mbo en een vmbo onderwijseenheid in Harderwijk. Je ondersteunt de onderwijseenheden op het brede terrein van bedrijfsvoering met specifieke aandacht voor financiën en formatie. Je valt hiërarchisch onder de directeur mbo waarvoor je werkzaam bent en wordt functioneel aangestuurd door de directeur van de stafafdeling Concern Control van Landstede Groep.

Om een beeld te geven van wat we van je verwachten hebben we een aantal resultaatgebieden uitgewerkt. Een selectie hieruit tref je hieronder aan:

 • Je geeft advies op basis van de vastgestelde kritische prestatie indicatoren op het gebied van onderwijs, personeel en financiën en verbindt dit met het beleid in het schoolplan.
 • Je zorgt voor verbinding tussen de onderwijseenheden en de, voor de werkzaamheden relevante, onderdelen van de Serviceorganisatie bij de uitvoering van  je werkzaamheden.
 • Je levert bijdragen aan de informatie voor de voortgangsgesprekken met het College van Bestuur.
 • Je draagt bij in de totstandkoming en uitvoering van het meerjaren school- en teamplan van de onderwijseenheden.
 • Je vertaalt het beleid (school- en teamplan) naar financiële en personele gevolgen en naar de begrotingscyclus voor de onderwijseenheden.
 • Je voert financiële en bedrijfseconomische analyses uit en adviseert de schoolleiding hierover.
 • Je voorziet in effectieve, efficiënte en transparante financiële bedrijfsvoering op eenheids- en stichtingsniveau, waaronder het implementeren van ketenprocessen (PIOFACH-processen) op basis van centraal vastgestelde kaders / beleid.
 • Je zorgt voor inhoudelijke afstemming met de stafafdeling Concern Control.
 • Je levert de noodzakelijke Informatie vanuit jouw expertise ten behoeve van het formatieproces.
 • Je ondersteunt de schoolleiding bij het vormgeven van de formatie op eenheids- en stichtingsniveau en het vertalen van de formatie naar financiële gegevens.
 • Je stelt het formatieplan op voor de onderwijseenheden.

Wat breng je mee?

Als jij in jezelf de geschikte kandidaat ziet dan horen we dit graag van je. We verwachten dan wel dat je beschikt over relevante ervaring als adviseur op het financiële en personele vlak met een aantoonbaar hbo/wo werk- en denkniveau. Welke opleiding hier precies bij hoort, daarin laten we ons door jou verrassen.

Een stuk kennis van de inrichting van het onderwijs is wel fijn, maar geen harde voorwaarde.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden je een tijdelijke aanstelling binnen Landstede Groep tot 1 augustus 2022 welke zo spoedig mogelijk wordt ingevuld.  Deze functie in ingeschaald in schaal 11. 

De arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de cao-mbo. Dit betekent een set aan goede arbeidsvoorwaarden, pensioenopbouw bij het ABP en de confrontatie met, als je daarvoor in bent, ongeveer 10 weken vakantie per jaar.

De sollicitatieprocedure

Voor meer informatie over deze functie kun je bellen met de heer F. van Erck. Bereikbaar via mailadres fvanerck@landstedegroep.nl of telefonisch via 06-31937648.

Sluitingsdatum voor deze vacature is 30 augustus 2021. We ontvangen je motivatiebrief en CV graag via onderstaande sollicitatiebutton. In verband met de zomervakantie zal de brievenselectie na 30 augustus plaatsvinden en ontvang je z.s.m. na deze datum bericht over het vervolg van de procedure.

Deze vacature wordt tegelijk intern en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.  


Solliciteren op de functie Business Controller onderwijseenheden (adviseur bedrijfsvoering)
Vul hier het sollicitatieformulier in

Velden gemarkeerd met (*) moeten verplicht ingevuld worden.


Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen