Communicatieadviseur

Aanvang
Z.s.m.
Benodigde opleiding
Hbo-denk- en werkniveau
Omvang functie
1.0 fte
Sluitingsdatum
24 juni 2021
Benodigde ervaring
minimaal vijf jaar ervaring als communicatieadviseur
Locatie
Rechterland 1, Zwolle


Organisatieondersteuning
Zwolle
Landstede Groep is een onderwijsorganisatie met een gevarieerd aanbod voor jong en oud. Waarde(n)vol leren leven, dat is de missie van Landstede Groep. Liefde voor leren zit in ons DNA. Wij geloven dat de wereld beter en mooier wordt als mensen hun talenten ontwikkelen en anderen helpen dat ook te doen. Landstede Groep maakt een leven lang ontwikkelen mogelijk. De unieke samenstelling van onze onderwijsorganisatie biedt kansen voor persoonlijk onderwijs.
Ga naar de site

Over deze functie

Waar ga je werken?

Landstede Groep biedt onderwijs voor jong en oud. We hebben 44 kleinschalige vestigingen, van Harderwijk tot Hardenberg en van Lelystad tot Raalte. We bieden voortgezet onderwijs aan bijna 14.000 leerlingen en mbo-onderwijs aan ongeveer 11.000 studenten. We leggen actief verbinding en slaan een brug tussen onderwijs, de omgeving en de samenleving.

Het team Communicatie & Marketing maakt deel uit van de serviceorganisatie van Landstede Groep. Vanuit de standplaats Zwolle en dichtbij in de regio ondersteunt het team alle scholen van Landstede Groep op het gebied van voorlichting, marketing en communicatie. We sluiten aan bij het primaire proces, het onderwijs, zodat we de klant optimaal van dienst kunnen zijn. 

Binnen ons team krijgt de klantreis steeds meer aandacht en gaan de ontwikkelingen snel. Samen met jouw collega’s speel jij hier een belangrijke rol in.

Wat ga je doen?

Ben jij een proactieve, kritische, signalerende en allround communicatieadviseur die een uitdagende opdracht niet kan weerstaan? Heb je affiniteit met marketing? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Samen met je collega’s vorm je het team Communicatie & Marketing van Landstede Groep. Je ontwikkelt integrale marketingcommunicatieplannen ter versterking van de (online) profilering van de merken van Landstede Groep. Samen met je collega-communicatieadviseurs ben je eindverantwoordelijk voor de communicatie van onze vo- en mbo-scholen en voor merkoverstijgende communicatietrajecten.

Samen met de communicatiemedewerkers op locatie ondersteun en enthousiasmeer jij leerlingen, medewerkers en andere betrokkenen om het verhaal van de scholen waar jij verantwoordelijk voor bent, uit te dragen.

Doelgroepgerichte werving en content
Aan de hand van marktonderzoek en data-analyse voer jij de regie op marketingcommunicatietrajecten en realiseer je met de communicatiemedewerkers op de scholen een doelgroepgerichte wervingsaanpak, passend bij het profiel van de school. Je werkt gedeconcentreerd nauw samen met de lokale communicatiemedewerker en ondersteunt waar nodig op het gebied van uitvoerende werkzaamheden. Je weet wat de doelgroepen aan communicatie nodig hebben en draagt actief bij aan zichtbaarheid van de scholen.

Advies, plan en uitvoering
Je bent een daadkrachtig gesprekspartner voor het schoolmanagement en je C&M-collega’s. Je geeft gevraagd en ongevraagd vanuit je expertise advies en loopt niet weg voor het maken en uitvoeren van een communicatieplan dat aansluit bij de visie en missie van de school en bij het marketing- en communicatieplan van Landstede Groep. Je bewaakt de voortgang, prioritering en kwaliteit van de diverse in- en externe communicatieactiviteiten.

Samenwerken en verbinden
Je werkt intensief samen met de schoolleiding, teamleiders en communicatiemedewerkers op de locaties. Je coördineert, adviseert en ondersteunt op het gebied van voorlichting, marketingbeleid en relatiebeheer. Daarnaast werk je waar nodig samen met de woordvoerder, communicatiecollega’s van andere scholen binnen Landstede Groep en de communicatiecollega’s van team C&M. Je zorgt voor een goede verbinding tussen de scholen waar jij verantwoordelijk voor bent en team C&M. Je weet gezamenlijke input te vertalen naar passende marketingcommunicatieacties.

Wat breng je mee?

 • Hbo-denk- en werkniveau, een specifieke opleiding op het gebied van marketing/communicatie en minimaal vijf jaar ervaring als communicatieadviseur
 • Ervaring in het strategisch adviseren en bereidheid om deze adviezen te realiseren
 • Een proactieve, slimme aanpakker met een doelgroepgerichte, data-driven mindset
 • Aantoonbare kennis van en ervaring met het gebruik van social mediakanalen en online communicatiemiddelen (je weet de weg in een content managementsysteem)
 • Uitstekende taalvaardigheid en tekstredactie
 • Als pré: kennis van en ervaring met persvoorlichting/woordvoering en met brandings- en positioneringstrajecten

Arbeidsvoorwaarden

 • Een uitdagende functie met ontwikkelmogelijkheden 
 • Een dynamische werkomgeving met enthousiaste collega’s
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vaste aanstelling
 • Salariëring op basis van opleiding en ervaring in schaal 9, cao vo (maximaal bruto € 3.811,- per maand bij een volledig dienstverband)
 • Naast je salaris uitstekende arbeidsvoorwaarden en 8% vakantiegeld en 8% eindejaarsuitkering

De sollicitatieprocedure

Voor informatie omtrent de vacature kunt u terecht bij Arnoud Gort, woordvoerder en communicatieadviseur Landstede Groep, agort@landstedegroep.nl, 06 285 06 424
Jouw motivatiebrief en CV ontvangen wij graag via onderstaande sollicitatiebutton en kun je richten aan Jacco Heikoop.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern geplaatst waar bij gebleken geschiktheid interne kandidaten voorrang hebben.


Solliciteren op de functie Communicatieadviseur
Vul hier het sollicitatieformulier in

Velden gemarkeerd met (*) moeten verplicht ingevuld worden.


Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen