Communicatiemedewerker

Aanvang
01-08-2021
Benodigde opleiding
hbo-opleiding Communicatie
Omvang functie
0,8 fte
Sluitingsdatum
22 juni 2021
Einddatum
31-07-2022
Locatie
Dronten en Kampen


Ichthus College
Dronten
Bij het Ichthus College Dronten staat ‘Samen groeien’ centraal. Vanuit de christelijke inspiratie werkt de school aan het ontwikkelen van de talenten van leerlingen en medewerkers, met hun mogelijkheden als uitgangspunt.
Ga naar de site

Over deze functie

Waar ga je werken?

Het Ichthus College is een stichting met vestigingen in Kampen en Dronten. Het Ichthus College biedt onderwijs aan op verschillende niveaus: praktijkonderwijs, de Vakroute (vmbo-bbl/kbl), mavo, havo, en de academische route (atheneum en gymnasium). Hiermee creëren we een doorlopende leerlijn naar het vervolgonderwijs mbo, hbo en wo.

De stichting maakt onderdeel uit van Landstede Groep; een bestuurlijk samenwerkingsverband van scholen dat zich inzet voor goede werk- en leercondities voor leerlingen en medewerkers. Deze grote onderwijsorganisatie heeft een gevarieerd aanbod voor jong en oud in de regio Zwolle. Met 44 locaties, bestaande uit 6 stichtingen met 6 inspraakorganen, verzorgt Landstede Groep onderwijs in het voortgezet onderwijs (14.167 leerlingen) en het mbo (10.710 studenten). Landstede Groep telt 2900 medewerkers. De onderwijsorganisatie heeft een centrale vestiging aan het Rechterland te Zwolle.

Landstede Groep heeft een service organisatie met een eigen team Communicatie & Marketing. Het team Communicatie & Marketing is verantwoordelijk voor het centrale communicatie en marketing beleid en ondersteunt de lokale communicatiemedewerkers van de scholen bij de uitvoering van dit beleid. Als communicatiemedewerker van het Ichthus College werk je nauw samen met een adviseur uit het team Communicatie & Marketing.

Wat ga je doen?

Jouw werkzaamheden zijn voornamelijk operationeel van aard. Door een goede afstemming met de communicatieadviseur van Landstede Groep draag je bij aan een optimale communicatie, presentatie en profilering van de scholen binnen de stichting.

Je bent verantwoordelijk voor uitvoerende taken, voor de coördinatie van communicatie- en marketingactiviteiten en voor de realisatie van nieuwe middelen. Dat kan gaan om een ontwerp voor een schoolbeleidsplan, het vormgeven van een campagne voor rookvrije schoolterreinen of het organiseren van open dagen.

Je bent het aanspreekpunt voor de directie, teams en de afdeling Communicatie & Marketing inzake communicatie en fungeert hierbij als spin in het web.

Er gebeuren veel mooie dingen binnen het Ichthus College en jij weet het nieuws hierover te vinden en op een creatieve manier te vertalen. Je plaatst nieuwsberichten op internet, social media en op onze interne kanalen. Je doet de intake voor nieuwe opdrachten en schakelt moeiteloos tussen de rol van opdrachtnemer, adviseur of redacteur.

Wat breng je mee?

 • Je hebt een afgeronde hbo-opleiding Communicatie.
 • Je hebt ervaring in het maken van middelen en in adviseren. Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken.
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal en hebt een aansprekende manier van schrijven voor iedere doelgroep
 • Je hebt ervaring in het opmaken en publiceren van berichten in tekst en beeld en het verzenden van persberichten en digitale nieuwsbrieven.
 • Je komt je afspraken na en beschikt over goede sociale vaardigheden.
 • Je kunt anderen enthousiasmeren en overtuigen.
 • Je hebt een ‘hands-on’ mentaliteit en je houdt van afwisselend werk.
 • Je kunt snel schakelen tussen de verschillende werkzaamheden en houdt het overzicht met behulp van een communicatieplan.
 • Je denkt in kansen en gaat voortvarend aan de slag om tot het beste resultaat te komen.

Arbeidsvoorwaarden

 • Een uitdagende functie met veel ontwikkelingsmogelijkheden;
 • een dynamische werkomgeving met enthousiaste collega’s;
 • wij bieden in eerste instantie een aanstelling voor de duur van 12 maanden. Daarna behoort een vast dienstverband tot de mogelijkheden;
 • de arbeidsvoorwaarden van de CAO VO zijn van toepassing;
 • inschaling afhankelijk van opleiding en ervaring, schaal 7, (maximaal bruto € 3.068,- per maand op fulltime basis);
 • naast het salaris ontvang je 8% vakantiegeld en 8% eindejaarsuitkering.

De sollicitatieprocedure

Voor informatie over de dagelijkse werkzaamheden kan contact opgenomen worden met Irene Bakker, Management Assistente, via 06 - 3817 0942. 

Voor informatie over de serviceorganisatie kan contact opgenomen worden met Arnoud Gort, Woordvoerder en Adviseur Marketing en Communicatie, via 06 - 2850 6424. 

Je motivatiebrief en CV ontvangen wij graag voor 23 juni aanstaande via onderstaande sollicitatiebutton en kun je richten aan Herman Kraak, rector.

De oriënterende gesprekken vinden plaats op dinsdag 29 juni tussen 9.00 uur en 12.00 uur.

Deze vacature wordt tegelijk intern en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.


Solliciteren op de functie Communicatiemedewerker
Vul hier het sollicitatieformulier in

Velden gemarkeerd met (*) moeten verplicht ingevuld worden.


Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen