Communicatiemedewerker

Aanvang
zo snel mogelijk
Benodigde opleiding
hbo werk- en denkniveau, een mbo of hbo-diploma op het gebied van Marketing & Communicatie
Omvang functie
0,4 fte
Sluitingsdatum
23 augustus 2024
Einddatum
31 juli 2025
Benodigde ervaring
Je hebt relevante werkervaring binnen het vakgebied Marketing & Communicatie.
Locatie
Zwolle


StartCollege
Harderwijk Raalte Zwolle
Het StartCollege is een school waarbij we door middel van gepersonaliseerd onderwijs de positie van jongeren en (jong)volwassenen met een afstand tot het onderwijs, de arbeidsmarkt en de maatschappij versterken. Ook bieden we onderwijs aan anderstaligen en hoogopgeleiden die werken aan een nieuwe stap in hun loopbaan. Het StartCollege is onderdeel van Landstede Groep.
Ga naar de site

Over deze functie

Waar ga je werken?

StartCollege is een school van Landstede Groep, die zich richt op het versterken van de positie van jongeren en (jong)volwassenen met afstand tot onderwijs of vervolgstudie, samenleving en arbeidsmarkt. De onderwijseenheid bestaat uit de onderwijsgebieden Entree en ISK. Het StartCollege huist in bij Landstede MBO in Harderwijk en Zwolle en heeft in deze regio meerdere uitvoeringslocaties bij scholen van Landstede Groep of partners.

StartCollege is een school met een kenmerkende, sterk gevarieerde doelgroep. Het gaat om jongeren, (jong)volwassenen en anderstaligen veelal zonder diploma of startkwalificatie. Zij hebben echter allen hetzelfde doel voor ogen: werken aan een nieuw perspectief. Vanuit die startpositie hebben zij belang bij een snelle doorstroom naar vervolgonderwijs of de arbeidsmarkt. Voortijdig schoolverlaters en jongeren in een kwetsbare positie hebben extra begeleiding nodig, binnen een strakke structuur en een veilig en positief pedagogisch schoolklimaat. Voor anderstaligen is het leren van de Nederlandse taal en cultuur van essentieel belang, naast oriëntatie op de Nederlandse arbeidsmarkt.

 

Wat ga je doen?

Door een goede afstemming met de communicatieadviseur van Landstede Groep draag je bij aan een optimale communicatie, presentatie en profilering van StartCollege.

Je werkzaamheden zijn zowel strategisch als tactisch van aard. Je adviseert, organiseert en geeft uitvoering aan het marketingbeleid van het StartCollege. Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren en coördineren van taken en activiteiten op het gebied van communicatie en marketing. Je voert de regie op de jaarlijn en zorgt voor een creatieve invulling ervan.

Je bent het aanspreekpunt voor de schoolleiding, opleidingsteams en de afdeling Communicatie & Marketing inzake communicatie en fungeert hierbij als spin in het web.

Je levert een bijdrage aan interne en externe presentaties die betrekking hebben op de vertegenwoordiging van de locaties en je draagt zorg voor de realisatie, (eind)redactie en ontwikkeling van (pers)berichten en andere publicaties en schrijft hiervoor (concept)teksten. Ook coördineer je (op eigen initiatief) verschillende communicatiemiddelen. Je bent actief betrokken bij de organisatie van het Open Huis en andere interne en externe voorlichtingsactiviteiten. Verder neem je actief deel aan diverse netwerken en werkgroepen.

Er gebeuren veel mooie dingen binnen ons college en jij weet het nieuws hierover te vinden en op een creatieve manier te vertalen naar verschillende middelen. Je plaatst nieuwsberichten op internet, sociale media en op onze interne kanalen. Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen in de markt en weet dit goed te vertalen naar marketingcommunicatieactiviteiten voor de school.

Wat breng je mee?

We zoeken een proactieve communicatiemedewerker die commercieel sterk is. Iemand die weet wat er nodig is om in ‘the picture’ te blijven staan, die mensen kan verbinden, volgt wat er speelt in de regio en daarin de spil kan zijn tussen de opleidingen en de buitenwereld.

 • Je hebt een hbo werk- en denkniveau;
 • Je hebt ervaring in het coördineren en realiseren van communicatiemiddelen en je staat je mannetje;
 • Je werkt zelfstandig en bent net zo goed in het samenwerken met collega’s;
 • Je hebt actuele kennis van social media;
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal en hebt een aansprekende manier van schrijven voor iedere doelgroep;
 • Je hebt ervaring in het opmaken en publiceren van berichten in tekst en beeld;
 • Je komt je afspraken na en beschikt over goede sociale vaardigheden;
 • Je kunt anderen enthousiasmeren en overtuigen;
 • Je bent praktisch ingesteld en je houdt van afwisselend werk;
 • Je kunt snel schakelen tussen de verschillende werkzaamheden en houdt het overzicht met behulp van een communicatieplan en jaarlijn;
 • Je denkt in kansen en gaat voortvarend aan de slag om tot het beste resultaat te komen.

Arbeidsvoorwaarden

 

 • in eerste instantie een aanstelling tot en met 31 juli 2025. Daarna behoort verlenging tot de mogelijkheden;
 • inschaling afhankelijk van opleiding en ervaring

De sollicitatieprocedure

Graag ontvangen we uiterlijk 23 augustus je motivatiebrief en CV via onderstaande sollicitatiebutton. Je kunt je brief richten aan Bert Veuger. de gesprekken vinden plaats op woensdag 28 augustus. Wil je hier vast rekening mee houden in je agenda?

Deze vacature wordt tegelijk intern en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld


Solliciteren op de functie Communicatiemedewerker

Je staat op het punt te solliciteren. Via onderstaande ga je naar ons sollicitatiesysteem Poolz. Je dient tijdens het solliciteren een account aan te maken.


Solliciteer nu!