Directeur Bestuursdienst/Bestuurssecretaris

Aanvang
z.s.m.
Omvang functie
32-40 uur
Sluitingsdatum
24 augustus 2022
Locatie
Zwolle, Rechterland 1


Landstede Groep - Bestuursondersteuning en CvB
Zwolle
Landstede Groep is een onderwijsorganisatie met een gevarieerd aanbod voor jong en oud. Wij hebben oog voor ieder mens en stimuleren de mogelijkheden om talenten te ontwikkelen. We leggen actief verbinding en slaan een brug tussen onderwijs, de omgeving en de samenleving. Met waarde(n)vol leren, leven en werken bekennen we kleur en geven we invulling aan onze maatschappelijke opdracht.
Ga naar de site

Over deze functie

Waar ga je werken?

Een waarde(n)volle basis

Landstede Groep is een onderwijsorganisatie met een gevarieerd aanbod voor jong en oud. Waarde(n)vol leren leven, dat is de missie van Landstede Groep. Liefde voor leren zit in het DNA. Geloven dat de wereld beter en mooier wordt als mensen hun talenten ontwikkelen en anderen helpen dat ook te doen. Landstede Groep maakt een leven lang ontwikkelen mogelijk. De unieke samenstelling van de onderwijsorganisatie biedt kansen voor persoonlijk onderwijs.

“In de strategie ligt besloten dat we klaar willen zijn voor de wereld van morgen. Als onderwijs- en kennisinstelling dragen wij daarom bij aan innovaties voor de samenleving, het onderwijs en diverse sectoren. We zien de regionale, maatschappelijke en sociaal-economische ontwikkelingen als onze leidraad, die we uitwerken in samenwerkingsverbanden zowel nationaal en internationaal. Het streven naar beter, ondernemerschap en internationalisering zijn onmisbaar in onze programma’s om toekomstgericht de wereld om ons heen te verkennen. We willen klaar zijn voor de wereld van morgen”.

Kortom; we geven elkaar in deze strategieperiode de Ruimte om te ontwikkelen en persoonlijk te leren. We hebben een Relatie door elkaar te ontmoeten en met elkaar in verbinding te zijn. En tot slot willen we aanspreekbaar zijn op onze beloften en leggen daarom ook Rekenschap af.

Met 2.900 medewerkers en bijna 14.000 leerlingen in het VO en 11.000 studenten in het MBO is de Landstede groep een maatschappelijk belangrijke en stevige speler in onderwijsland.

Wat ga je doen?

De werkzaamheden worden uitgevoerd binnen de Bestuursdienst van Landstede Groep. De Bestuursdienst kent de stafafdelingen Bestuursondersteuning en Concern Control. De bestuursdienst ondersteunt het College van Bestuur en de Raad van Toezicht zodat het College van Bestuur haar bestuurlijke rol en verantwoordelijkheid naar binnen of buiten toe kan waarmaken en een integere, transparante en rechtmatige totstandkoming en uitvoering van het beleid gegarandeerd is. De Bestuursdienst doet dit tevens voor de Raad van Toezicht.

De directeur Bestuursdienst draagt zorgt voor strategische beleidsadvisering op bestuurlijk niveau ten aanzien van onderwerpen met een aanzienlijk inhoudelijke complexiteit door de veelheid aan partijen met tegengestelde belangen, bestuurlijke en maatschappelijke gevoeligheden en/of grote financiële consequenties; de ontwikkeling en coördinatie van de totstandkoming van Landstede Groep strategisch beleid dat invloed heeft op en bepalend is voor andere beleidsterreinen en processen, voert de regie op Landstede Groep brede besluitvormings- en beleidsprocessen en geeft leiding aan een stafafdeling.

De stafafdeling bestaat uit drie (sr) bestuursadviseurs en het secretariaat van het bestuur. Een kleine maar uiterst cruciale groep die in de kern zit van de Landstede Groep. Je geeft leiding aan deze groep en tegelijk ben je de bestuurssecretaris voor de Landstede Groep. Je bent directeur onder de directeuren en ook bestuurssecretaris dat geeft meteen het spannende van de functie aan. Gelijkwaardig is niet gelijk. Iedereen heeft zijn of haar rol te vervullen en daarin is iedereen gelijkwaardig maar de rollen zijn verschillend. Dat is de kern waar Landstede Groep naar toe wil; eigenaarschap en verantwoordelijkheid voor iedereen in de organisatie, gelijkwaardig, aansprekend, professioneel. De strategie bepaalt de kaders, de rollen zorgen voor de versnelling. Jouw rol zit in die versnelling. Besluitvorming moet transparant en dus gestructureerd en traceerbaar. Tegelijk wil je in deze maatschappij snel en wendbaar zijn. Ruimte bieden voor onderwijs ontwikkeling, innovaties en ondernemerschap. Dat vereist slimheid, uitstekend organisatietalent en lichtheid en lenigheid.

Wat breng je mee?

PROFIEL | LICHTVOETIG ZWAARGEWICHT EN EEN FITTE TEAMSPELER

Lichtvoetige zwaargewicht

Jij kunt complexe zaken licht maken. Je brengt met een prettige charme verbinding waar dat nodig is en durft positie in te nemen als het even schuurt. Je kan de “boosheid” even weghalen, de spanning ontladen en dan weer versnellen op de bedoeling van ons onderwijs. Als een vakkundig bestuurssecretaris weet je wanneer een pauze of rust nodig is en als een vakkundig directeur en collega weet je ook wanneer je kunt versnellen. Jij kunt schakelen en toch jezelf blijven. In deze vrije rol voel jij je thuis. Ben je aanspreekbaar en gestructureerd, ben je een betrouwbaar voorbeeld voor anderen en een prettige sparringpartner. Iedereen voelt jouw commitment aan de organisatie en voelt daarmee ook je integriteit.

Fitte teamspeler

Jij bent de teamspeler die op de goede plek weet te staan. Aanspeelbaar en kaatsend omdat je daarmee de ander sterker en beter maakt. Je zorgt voor je eigen teamontwikkeling en geeft aandacht en werkt mee. Je creëert een sterke flexibele bestuursondersteuning, staat voor en richt mee in om verwachtingen waar te maken en uit te dragen. Je bent fit omdat je ook op veel plekken bent. Dan helpt je uitstraling, dan is het fijn als je je plek gegund wordt en mensen graag met je samen werken.

Je brengt ervaring mee uit een vergelijkbare maatschappelijke organisatie met een stevig stakeholdersveld. Je hebt lef dus je mag zeker nog groeien, dat past ook bij de Landstede Groep. Je weet dat deze rol veel vraagt van je integriteit en nee we zoeken geen bestuurder. Je bent organisatorisch sterk. Brengt project- en programmaervaring mee en en de vaardigheid van de vakkundige secretaris. Natuurlijk heb je een academisch werk- en denkniveau.

Arbeidsvoorwaarden

De beloning is conform de CAO VO schaal 14.

De sollicitatieprocedure

GEÏNTERESSEERD | BEN JIJ DE LICHTVOETIGE ZWAARGEWICHT?

Ben jij nieuwsgierig en geïnteresseerd? Dan zien wij graag uiterlijk 24 augustus jouw reactie tegemoet. Dat kan alleen via onderstaande link. Inhoudelijke vragen, opmerkingen en/of motivatie kun je bij je reactie vermelden.

Directeur Bestuursdienst/Bestuurssecretaris - Landstede Groep - K+V

De vacature is in behandeling bij  Johannes Arets. Natuurlijk is Johannes bereikbaar voor nadere informatie maar in de vakantieperiode van 25 juli tot 15 augustus is dat wat lastiger. Je kan dan ook een belafspraak inplannen via het secretariaat op 0318-555388.

Aan kandidaten, die worden uitgenodigd, wordt gevraagd vooraf een online persoonlijk profielmeting te maken.


Solliciteren op de functie Directeur Bestuursdienst/Bestuurssecretaris
Vul hier het sollicitatieformulier in

Velden gemarkeerd met (*) moeten verplicht ingevuld worden.


Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen