Directeur dienst Organisatieondersteuning

Aanvang
zo spoedig mogelijk
Benodigde opleiding
Je hebt een WO werk- en denkniveau
Omvang functie
1,0 fte
Sluitingsdatum
15 augustus 2019
Benodigde ervaring
Je hebt (bij voorkeur) een bedrijfskundige achtergrond en bewezen leidinggevende ervaring
Locatie
Zwolle


Organisatieondersteuning
Zwolle
Landstede Groep is een onderwijsorganisatie met een gevarieerd aanbod voor jong en oud. Waarde(n)vol leren leven, dat is de missie van Landstede Groep. Liefde voor leren zit in ons DNA. Wij geloven dat de wereld beter en mooier wordt als mensen hun talenten ontwikkelen en anderen helpen dat ook te doen. Landstede Groep maakt een leven lang ontwikkelen mogelijk. De unieke samenstelling van onze onderwijsorganisatie biedt kansen voor persoonlijk onderwijs.
Ga naar de site

Over deze functie

Waar ga je werken?

Landstede Groep biedt met ongeveer 2900 medewerkers voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en volwassenenonderwijs aan ruim 25.000 studenten op meer dan 40 vestigingen in de regio Gelderland, Overijssel en Flevoland. Landstede Groep is een financieel gezonde organisatie. De scholen voor voortgezet onderwijs hebben allemaal een eigen identiteit en persoonlijkheid, een eigen sfeer en eigen prioriteiten. Het middelbaar beroepsonderwijs van Landstede Groep biedt ruim 150 opleidingen op vier niveaus aan: van StartCollege tot en met mbo-niveau 4. Het kenmerk van de scholen is “goed onderwijs met veel persoonlijke aandacht”. Ook verzorgen wij uiteenlopende opleidingen, cursussen, trainingen, workshops en maatwerktrajecten voor bedrijven, instellingen, gemeentes, instanties en volwassenen. 

Onze missie is waarde(n)vol leren leven. Liefde voor leren zit in ons DNA. Wij geloven dat de wereld beter en mooier wordt als mensen hun talenten ontwikkelen en anderen helpen dat ook te doen. Landstede Groep maakt een leven lang ontwikkelen mogelijk. De unieke samenstelling van de onderwijsorganisatie biedt kansen voor persoonlijk onderwijs. 

Wij werken vanuit de volgende vijf waarden: “we willen ontwikkelen”, “we zoeken de ontmoeting”, “we werken aan brede persoonsvorming”, “we verleggen grenzen” en “we zijn betrokken”.

De dienst Organisatieondersteuning verzorgt vraaggericht beleids- en adviesdienstverlening voor Landstede Groep. De dienst Organisatieondersteuning is onderdeel van de Serviceorganisatie. De overige onderdelen van de Serviceorganisatie zijn de diensten onderwijsondersteuning en administratieve ondersteuning, de directeur werkt nauw samen met de directeuren van deze diensten. De Serviceorganisatie werkt dienstverlenend en klantgericht voor alle scholen en organisatie-eenheden. 

Wat ga je doen?

Als directeur dienst Organisatieondersteuning ben je verantwoordelijk voor de aansturing van de vier teams personeel & organisatie en juridische zaken (P&OJ), marketing & communicatie, huisvesting & facilitair, ICT & informatiemanagement en het cluster inkoop (circa 100 medewerkers). De teams worden door een teamleider geleid en het cluster inkoop valt rechtstreeks onder jou als directeur. Jij vormt samen met hen het management team. Zelf rapporteer jij rechtstreeks aan het College van Bestuur. 

Als directeur zorg je er voor dat de dienst Organisatieondersteuning op vraaggerichte wijze werkt en beleidsontwikkeling en -uitvoering weet te realiseren. Het College van Bestuur, het MBO beraad, het VO beraad en het Bedrijfsvoeringsoverleg zijn jouw opdrachtgevers. Daarnaast ben je adviserend lid van het MBO beraad en het VO beraad en de Bedrijfsvoeringsoverleggen. 

De grote uitdagingen voor jou als directeur liggen het komende jaar op de doorontwikkeling van de teams en het bestendigen van de ingezette verandering. Daarnaast staan een aantal grote investeringstrajecten op de rol wat betreft huisvesting.

Wat breng je mee?

Als directeur dienst Organisatieondersteuning beschik je in elk geval over de volgende kennis en ervaring: 

  • Je hebt een WO werk- en denkniveau.
  • Je hebt (bij voorkeur) een bedrijfskundige achtergrond en bewezen leidinggevende ervaring.
  • Je hebt brede algemene kennis op de werkterreinen van de dienst Organisatieondersteuning.
  • Je bent gezaghebbend, coachend, enthousiasmerend en verbindend.
  • Je stimuleert het lerend vermogen en het proactieve handelen van de teams.
  • Je bent in staat mensen in hun kracht te zetten en teamleiders te stimuleren hetzelfde te doen.
  • Je bent analytisch en vaardig in het omgaan met tegengestelde belangen en weet strategisch te denken en te handelen.
  • Je bent flexibel, organisatiesensitief en weet prioriteiten te stellen.
  • Je werkt vanuit authenticiteit (in lijn met een waarden gedreven organisatie).
  • Je hebt affiniteit met het onderwijs.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een dienstverband voor een jaar (met de intentie om het contract om te zetten naar onbepaalde tijd). Het betreft hier een fulltime functie van 40 uur. Naast een pakket van uitstekende primaire arbeidsvoorwaarden (maximaal €6604,- bruto per maand - schaal 14 CAO VO) bieden wij goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

De sollicitatieprocedure

Ben jij een ervaren leidinggevende met een bedrijfskundige achtergrond en strategisch sterk? Weet jij met enthousiasme je teams in stelling te brengen en daarmee de kwaliteit op een hoger niveau te tillen? Kun jij omgaan met tegengestelde belangen in een complexe omgeving? Dan zien we jouw reactie graag tegemoet! 

Bij de werving en selectie laten wij ons bijstaan door het bureau Aardoom & de Jong. Voor informatie over deze vacature kun je contact opnemen met drs. Sylvia van de Wetering, e-mail: vandewetering@aardoomendejong.nl, Een assessment maakt deel uit van deze procedure. 

Je reactie, voorzien van motivatiebrief en cv, zien wij graag zo spoedig mogelijk doch uiterlijk voor vrijdag 16 augustus 2019 tegemoet. Wij vragen je om daarvoor geen gebruik te maken van onderstaande button maar om je motivatiebrief en CV te verzenden via de website van Aardoom & de Jong

Voor je agenda: de laatste gesprekken bij Aardoom & de Jong vinden plaats op dinsdag 20 augustus 2019. De gesprekken bij Landstede Groep staan gepland op woensdag 28 augustus 2019. Het assessment staat gepland op vrijdag 30 augustus 2019.


 


Solliciteren op de functie Directeur dienst Organisatieondersteuning
Vul hier het sollicitatieformulier in

Velden gemarkeerd met (*) moeten verplicht ingevuld worden.


Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen