Docent Applicatieontwikkeling

Aanvang
zo spoedig mogelijk
Benodigde opleiding
Als docent beschik je over je onderwijsbevoegdheid BVE. Of over een relevante HBO-opleiding aangevuld met pedagogisch-didactisch diploma voor het BVE, of je bent bereid hiervoor direct te gaan studeren.
Omvang functie
0.4 - 0.6 fte
Sluitingsdatum
22 februari 2019
Einddatum
31 juli 2019
Benodigde ervaring
Ten aanzien van app- en webdevelopment vragen we een collega die op gevorderd niveau kennis en kunde kan overbrengen aan studenten over onder meer: • HTML/CSS/SASS; • Javascipt / jQuery; • Objectgeoriënteerd Programmeren; • MVC frameworks; • SCRUM
Locatie
Stadionplein


Landstede MBO
Zwolle
Op de verschillende locaties van Landstede MBO wordt het onderwijs aangeboden in Landschappen. Dit zijn interessegebieden waarbinnen studenten kennismaken met hun toekomstige beroep en het werkveld. De student kan de opleiding persoonlijk invullen en bij interessante samenwerkingspartners praktijkervaring opdoen.
Ga naar de site

Over deze functie

Waar ga je werken?

De MBO-school voor Creatieve beroepen is een school met beroepsopleidingen in de interessegebieden Vormgeving & Entertainment, Mooi & Mode, ICT&Technologie, en Horeca. Deze leiden intensief op tot vakbeoefenaren, te weten:

  • Mooi & Mode: Mode, Maatwerkkleding, Haarverzorging, Schoonheidsverzorging.

  • Vormgeving & Entertainment; Mediavormgeving, Mediaredactie, Mediamanager, Evenementenorganisatie, Audiovisuele productie en fotografie.
  • ICT&Technologie: applicatieontwikkeling, netwerkbeheer, ICT-beheer.*
  • Song & Dance: dans artiest, musical artiest. 
  • Horeca: kok, gastheer/gastvrouw, leidinggevende keuken

De vacature Docent Applicatieontwikkeling geldt voor de MBO-opleiding Applicatieontwikkelaar, locatie Zwolle. Deze opleiding is gestart in september 2013 en kent een unieke samenwerking met onze opleidingen Mediavormgeving en Media Manager. Studenten leren en werken bij ons vanuit de verschillende disciplines gezamenlijk aan realistische opdrachten. We hebben echte opdrachten van echte klanten en denken mee over de vertaling van opdrachten naar Leer Werk Prestaties. We hebben ongeveer 130 studenten media- en applicatieontwikkelaars.

Het team van de Media Academy is een team van enthousiaste en gedreven medewerkers vanuit de verschillende betrokken opleidingen. Zij zien het als een uitdaging de beroepsopleidingen tot een succes te maken. Omdat de opleiding Applicatie- en Mediaontwikkelaar goed onderwijs wil blijven verzorgen, en altijd nieuwe technieken gebruikt, zijn veel zaken altijd in ontwikkeling. Dat vraagt van de teamleden een gemotiveerde houding en beslist geen negen tot vijf attitude. Het is van belang dat de nieuwe collega deze drijfveren bezit.

Het doel van de opleiding Applicatieontwikkelaar is om studenten tot kwalitatief hoogstaande applicatieontwikkelaars op te leiden, direct klaar voor de praktijk en die voldoen aan de verwachtingen vanuit de branche. Dit betekent dat ze weten van de meest actuele trends en ontwikkelingen in zowel de eigen discipline van applicatiebouw, als in gerelateerde vakgebieden van vormgeving en communicatie. Afstudeerders beschikken naast een diploma bovendien over werkervaring en een portfolio. Ook dit doel stelt eisen aan de competenties van de docent die we vragen.

Binnen de kaders die hierboven gesteld zijn, vragen wij een bevoegde, gepassioneerde en professionele onderwijscollega die samen met het team voortdurend op zoek gaat naar nieuwe trends en ontwikkelingen op dit vakgebied, met als doel de opleiding Applicatieontwikkelaar in Zwolle verder mee helpen te ontwikkelen.

Wat ga je doen?

• Verzorgen van onderwijs Applicatieontwikkeling aan studenten

• Het coachen van studenten tijdens hun opleiding en in hun integrale leerloopbaan;

• Stimuleren en ontwikkelen van een uitdagende leeromgeving voor zowel studenten als collega’s;

• Het begeleiden van studenten tijdens de beroepspraktijkvorming (stage);

• Het bijdragen aan de uitvoering van bestaande teamtaken en voorkomend administratief werk;

• Het uitbouwen en verder (mede-)ontwikkelen van de opleiding Applicatieontwikkeling;

Wat breng je mee?

Onderwijs professional:

  • in bezit van de bevoegdheid voor het lesgeven in het MBO;

  • ervaring heeft met lesgeven aan studenten in het beroepsonderwijs, en de bijbehorende coaching;

  • werkt vanuit de pedagogische relatie met de student;

  • op de hoogte is van eigentijdse didactiek van het onderwijs; 

  • die mbo studenten het vak Applicatieontwikkeljng inspirerend kan aanbieden;

Voor de uitvoering is het noodzakelijk dat je actuele kennis en ervaring hebt van de stand van zaken op het vakgebied van (app en web) development. Bovendien is het een pré dat je professionele ervaring hebt met competentiegericht onderwijs en de bijbehorende coaching.

Als docent beschik je over je onderwijsbevoegdheid BVE. Of over een relevante HBO-opleiding aangevuld met pedagogisch-didactisch diploma voor het BVE, of je bent bereid hiervoor direct te gaan studeren.

Persoon:

Een enthousiaste collega met een sterke persoonlijkheid, die uitstekend in teamverband kan werken, communicatief sterk is en organisatorische vaardigheden bezit. Je werkt vanuit een positieve benadering, je weet studenten op een enthousiaste, aanstekelijke manier te stimuleren. Je toont betrokkenheid bij het leerproces van de student en hebt een open en onderzoekende houding. Je stelt je flexibel op, bent breed inzetbaar toont collegialiteit. Je bent gewend initiatief te nemen, vertoont pro-actief en ondernemend gedrag en je denkt en handelt oplossingsgericht. Je treedt betrouwbaar, stressbestendig en kwaliteitsgericht op.

Arbeidsvoorwaarden

• een boeiende en veelzijdige functie;

• een tijdelijk dienstverband;

• Salaris conform cao mbo: schaal LB

• een dynamische werkomgeving en teams met passie voor het onderwijs;

De aanstellingsomvang is per direct.

Wij vragen je om tijdens de procedure referenties beschikbaar te stellen en bij aanstelling is een Verklaring Omtrent Gedrag een voorwaarde

De sollicitatieprocedure

Voor meer informatie kunt je contact opnemen met Erwin Plas (06 53259719)
Je motivatiebrief en CV ontvangen wij graag via onderstaande button en kun je richten aan Lydia Bieleman

Solliciteren op de functie Docent Applicatieontwikkeling
Vul hier het sollicitatieformulier in

Velden gemarkeerd met (*) moeten verplicht ingevuld worden.


Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen