Docent/coördinator maatschappelijke zorg

Aanvang
1 januari 2025 en zoveel eerder als mogelijk
Benodigde opleiding
- Een afgeronde hbo-opleiding. - Een tweedegraads onderwijsbevoegdheid of een pedagogisch didactisch getuigschrift (PDG) of ben je bereid deze te volgen.
Omvang functie
0.8 - 1.0 fte
Sluitingsdatum
01 september 2024
Einddatum
jaarcontract, daarna intentie voor onbepaalde tijd
Benodigde ervaring
Ervaring  en/of affiniteit in de maatschappelijke hulpverlening/gehandicaptenzorg (gewenst).
Locatie
Baarn


Landstede MBO
Harderwijk
Bij Landstede MBO leren studenten in Landschappen. Dit zijn interessegebieden waarin zij kennis maken met je toekomstige beroep en werkveld. Hier kunnen zij hun opleiding persoonlijk invullen. Zij kunnen er kennis verbreden en verdiepen, op verschillende niveaus leren en bij interessante samenwerkingspartners praktijkervaring opdoen.
Ga naar de site

Over deze functie

Waar ga je werken?

Wil jij een uitdagende en betekenisvolle baan waarin je jouw expertise kunt delen en een positieve impact kunt hebben op de leerervaring van (jong)volwassenen en de huidige samenwerking met het werkveld? Dan is deze vacature op jouw lijf geschreven!

Waar ga je werken?

Sinds 2018 is de Goed voor Elkaar (GVE) gestart op locatie Baarn. De Goed voor Elkaar is een co-creatie tussen de zorginstellingen Amerpoort, Sherpa en Landstede waarbinnen de opleiding medewerker maatschappelijke zorg niveau 3 en 4 aangeboden wordt. De meerwaarde van Goed voor Elkaar zit hem in die co-creatie. Het samen vormgeven van het onderwijs en de begeleiding van de studenten.

Je komt te werken in het opleidingsteam Maatschappelijke Zorg Harderwijk; waarvan locatie Baarn een subteam is.

Wat ga je doen?

Als coördinator ben je binnen de co-creatie de verbinder op inhoud en organisatie. Alle betrokken organisaties leveren mee aan de ontwikkelingen waar jij als coördinator de brug bent op alle lijnen en betrokkenen.

De coördinator valt onder de teamleider van het team Medewerker Maatschappelijke Zorg Harderwijk met een aantal gemandateerde taken. Tevens vervult de coördinator een belangrijke brugfunctie tussen de verschillende geledingen van Team Maatschappelijke Zorg Harderwijk, de eenheid Harderwijk B en het geheel van Landstede.

De opdracht voor de coördinator is dat hij/zij in staat is om het gezamenlijk doel voorop te stellen en deze optimaal aan te laten sluiten bij organisatiebelang van alle betrokkenen, wetende dat er altijd ergens spanning zal ontstaan omdat het gezamenlijke doel boven het organisatie doel is gesteld.

Naast de coördinerende taken geef je les aan onze studenten maatschappelijke zorg.

Wat breng je mee?

 • Je biedt onze studenten en de collega’s houvast en structuur zodat zij zich zo optimaal mogelijk kunnen ontwikkelen.
 • Je bent in je element in taken die coördinatie en verbinding vereisen.  
 • Het betreft hier niet alleen GVE, maar ook andere initiatieven op locaties in Amsterdam en Hilversum. Reizen tussen de verschillende locaties is dus onderdeel van je werk.
 • Ruime ervaring in het onderwijs of in het verzorgen van trainingen.
 • Een visie op het samenwerken van onderwijs en werkvelden.

Kom je bij ons werken? Dan vragen wij om een VOG (verklaring omtrent gedrag).

Arbeidsvoorwaarden

Een unieke werkplek met een prettige en open werksfeer op een mooie locatie dichtbij het werkveld met mensen uit het werkveld en een dynamische diversiteit aan leerlingen. Een team van 5 collega’s waarin samenwerking voorop staat, met veel onderwijservaring en kennis vanuit de gehandicaptenzorg. Een innovatieve werkomgeving waarbij we samen pionieren en ontwikkelen. Het team houdt van vernieuwing, jij ook?

Wat Landstede je verder te bieden heeft:

 • een jaarcontract voor 0,8 – 1 fte per week, waarvan minimaal 0,4 fte ingezet wordt voor de coördinerende en verbindende taken, de overige 0,4 tot 0,6 fte ben je in contact met studenten;
 • Inschaling: voor de docent die zich graag verder wil ontwikkelen via een ontwikkeltraject richting de functie van kaderdocent is schaal 10 (minimaal €3.431,- en maximaal €5.078,-, excl. cao-verhoging per 1 juni) van toepassing. Voor een kaderdocent is schaal 11 (minimaal €3.906,- en maximaal €5.740,-, excl. cao-verhoging per 1 juni) van toepassing.
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een eindejaarsuitkering, fietsplan, gedeeltelijke teruggave vakbondscontributie, gratis sportfaciliteiten waaronder zwemmen bij de Sypel in Harderwijk, reiskostenvergoeding;
 • Voldoende mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen;
 • Overige arbeidsvoorwaarden conform cao MBO.
 • Een laptop van de zaak of BYOD (bring your own device) tegen een vergoeding.

De sollicitatieprocedure

Ben jij enthousiast geworden na het lezen van deze unieke vacature? Neem dan contact op met Pleunie Blaauw (programmamanager), tel. 06-81406137 Landstede Harderwijk. Ook in de zomervakantie is zij iedere maandag bereikbaar. Of neem voor of na de zomervakantie (15 juli t/m 20 augustus) contact op met Petra Wierenga (teamleider maatschappelijke zorg) op tel. 06-14212304.

Jouw motivatiebrief en cv ontvangen wij graag uiterlijk 1 september 2024 via onderstaande sollicitatiebutton.

De zomervakantie staat voor de deur en daarom staat deze vacature wat langer open en mag je reactie van ons verwachten in de week van 2 september 2024.

De eerste gespreksronde staat gepland op dinsdag 10 september op onze mooie locatie in Baarn.  

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deze vacature wordt tegelijk intern en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.


Solliciteren op de functie Docent/coördinator maatschappelijke zorg

Je staat op het punt te solliciteren. Via onderstaande ga je naar ons sollicitatiesysteem Poolz. Je dient tijdens het solliciteren een account aan te maken.


Solliciteer nu!