Docent Haarverzorging en Schoonheidsverzorging

Aanvang
01-10-2020
Benodigde opleiding
Wij zijn op zoek naar een gediplomeerde HBO docent aangevuld met een master learning en innovatie of lerende hiervoor.
Omvang functie
0,6 - 0,8 FTE
Sluitingsdatum
25 september 2020
Einddatum
31-07-2020
Benodigde ervaring
Als docent ben je bevoegd voor het geven van praktijk- en theorielessen aan de mbo studenten van de opleiding niveau 3 en 4. Je hebt coachende vaardigheden, kennis van het ontwikkelen van onderwijsproducten en het onderwijsproces. Je bent in staat om collega’s te stimuleren en te ondersteunen tijdens de onderwijsinnovatie. Je hebt affiniteit en ervaring met coachen en begeleiden van studenten.
Locatie
Zwolle, Rechterland 1


Landstede MBO
Zwolle
Op de verschillende locaties van Landstede MBO wordt het onderwijs aangeboden in Landschappen. Dit zijn interessegebieden waarbinnen studenten kennismaken met hun toekomstige beroep en het werkveld. De student kan de opleiding persoonlijk invullen en bij interessante samenwerkingspartners praktijkervaring opdoen.
Ga naar de site

Over deze functie

Waar ga je werken?

Landstede MBO is onderdeel van Landstede Groep die ruim 200 middelbare beroepsopleidingen aanbiedt op verschillende kleinschalige locaties in Overijssel, Gelderland en Flevoland. 

Binnen Landstede MBO zijn wij de MBO-school in Zwolle voor Mooi & Mode en Horeca, ICT en Technologie en Vormgeving & Entertainment. De opleidingen worden in Zwolle gegeven op de locaties Rechterland, Stadionplein en Dokterspad.

Onze medewerkers verzorgen het onderwijs en de begeleiding van studenten in hun ontwikkeling tot vakbekwame beroepsbeoefenaren en mondige burgers. Dit doen de medewerkers in en rond de volgende vier onderwijsteams, elk onder leiding van een teamleider:

 • Onderwijsteam Horeca en Fashion & Styling
 • Onderwijsteam Media Academie en ICT
 • Onderwijsteam Evenementenorganisatie en Audiovisueel
 • Onderwijsteam Haarverzorging en Schoonheidsverzorging

De manier waarop wij ons onderwijs vormgeven noemen we Talentvol Ontwikkelen. In dit onderwijsconcept staat de persoonlijke leeromgeving en de persoonlijke ontwikkeljng van de student centraal. We houden in het onderwijsaanbod en de begeleiding rekening met persoonseigen kenmerken, leervoorkeuren, leertempo, capaciteit, begeleidingsbehoefte en belangstelling. Verwante opleidingen hebben we in landschappen bij elkaar gebracht, zodat de student zijn interesses en ontwikkeling verder kan verbreden en verdiepen.

De pedagogische relatie met de student is cruciaal voor het leren binnen Talentvol Ontwikkelen. Gedurende de leerloopbaan van de student zal het karakter van deze relatie veranderen, passend bij de ontwikkeling van de student in zijn zelfstandigheid. Deze relatie richt zich op begeleiden, uitdagen, uitnodigen, stimuleren en confronteren. Van zowel ons als van de student wordt verwacht dat we investeren in deze relatie: alleen dan kan er wederzijds gereflecteerd en geleerd worden. De coach speelt op basis van deze onderwijsvisie een cruciale rol in de ontwikkeling van de student: van sturing naar zelfsturing.

De school voor Creatieve beroepen bestaat uit enthousiaste en gedreven medewerkers vanuit de verschillende betrokken beroepsopleidingen. Zij zien het als een uitdaging de beroepsopleidingen tot een succes te maken. Omdat de opleidingen goed onderwijs willen blijven verzorgen, zijn er veel zaken in ontwikkeling. Dat vraagt van de teamleden een gemotiveerde, teamgerichte en beslist geen negen tot vijf attitude. Het is van belang dat de nieuwe collega deze drijfveren bezit.

Het doel van de opleidingen is om studenten tot kwalitatief hoogstaande beroepsbeoefenaren op te leiden, direct klaar voor de vakpraktijk en die voldoen aan de verwachtingen van de branche. Dit betekent dat ze kennis hebben van de meest actuele trends en ontwikkelingen in zowel de eigen discipline als van aangrenzende vakpraktijken. Afgestudeerde studenten beschikken naast een diploma over werkervaring en een portfolio. Dit doel stelt eisen aan de competenties van de docenten.

Omschrijving van de eenheid en/of team:

In het landschap Mooi & Mode bieden we in Zwolle de opleidingen haarverzorging Schoonheidsverzorging aan. Onze opleidingen kenmerken zich door een combinatie van theorie en praktijkleren. Wij noemen dat LWP, TWIXX (training, workshop, instructie, college). Praktijkleren vindt o.a. plaats in de beroepspraktijkvorming (BPV). Voor dit onderwijs hebben we allerlei voorzieningen in huis waarmee de student het toekomstig beroep snel in de vingers krijgt. We zijn dit jaar gestart met een onderwijsinnovatie, namelijk werken in leerplein met gepersonaliseerd leren.

Wat ga je doen?

 • Het begeleiden van onze studenten (coaching).
 • Het begeleiden van LWP.
 • Het (mede) ontwikkelen van het curriculum en bijdragen aan de kwalitatieve borging van ons onderwijs.
 • Het afnemen en beoordelen van toetsen en examens. 
 • Het stimuleren van een pedagogische en uitdagende leeromgeving voor studenten.
 • Je levert bijdrage aan teamtaken en administratieve werkzaamheden ten behoeve van het onderwijs.

Wat breng je mee?

 • Je bent in het bezit van een onderwijsbevoegdheid voor lesgeven in het MBO, minimaal tweedegraads docent HBO;
 • Je bent in het bezit of lerende voor de master Learning en Innovation (MLI).
 • Je hebt aantoonbare werkervaring heeft met coachen aan studenten in het beroepsonderwijs;
 • Je werkt vanuit de pedagogische relatie met de student;
 • Je hebt ervaring met het projectonderwijs;
 • Je bent in staat om moderne didactische onderwijsvormen toe te passen (pedagogisch-didactische aanpak, gepersonaliseerd leren, onderwijsaanbod diffentiëren naar niveau);
 • Je bent zelfstandig en kan in teamverband kan werken;
 • Je hebt open en onderzoekende houding laat zien en betrokkenheid bij het leerproces van de student toont;
 • Je bent op de hoogte van ontwikkelingen en deelt deze met collega’s;
 • Je toont proactief en ondernemend gedrag vertoont en oplossingsgericht is;
 • Je bent instaat om naast lessen ook de team- en schooltaken uit te voeren;
 • Je bent flexibel, breed inzetbaar in dagen, creatief en collegiaal is.

Arbeidsvoorwaarden

 • Een tijdelijke aanstelling
 • Salarisschaal cao mbo: LB
 • Teams met passie voor het onderwijs
 • Een prettige, dynamische werkomgeving met veel ruimte voor eigen initiatief
 • Een boeiende en veelzijdige functie in een lerende organisatie

De sollicitatieprocedure

Voor meer informatie kunt je contact opnemen met Anita Beerendonk, Teamleider Schoonheidsverzorging, telefoon: 06-39270920 of per mail: abeerendonk@landstede.nl

Jouw motivatiebrief en CV ontvangen wij graag via onderstaande sollicitatiebutton.






Solliciteren op de functie Docent Haarverzorging en Schoonheidsverzorging
Vul hier het sollicitatieformulier in

Velden gemarkeerd met (*) moeten verplicht ingevuld worden.


Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen