Docent Nederlands / coach – Entree

Aanvang
zo spoedig mogelijk
Omvang functie
0,6 – 1,0 fte
Sluitingsdatum
31 mei 2024
Einddatum
Jaarcontract, daarna intentie voor onbepaalde tijd
Locatie
Harderwijk


StartCollege
Harderwijk Raalte Zwolle
Het StartCollege is een school waarbij we door middel van gepersonaliseerd onderwijs de positie van jongeren en (jong)volwassenen met een afstand tot het onderwijs, de arbeidsmarkt en de maatschappij versterken. Ook bieden we onderwijs aan anderstaligen en hoogopgeleiden die werken aan een nieuwe stap in hun loopbaan. Het StartCollege is onderdeel van Landstede Groep.
Ga naar de site

Over deze functie

Waar ga je werken?

Wil je van betekenis zijn voor onze maatschappij?! Werk samen met (jong-)volwassenen op hun weg naar succes, waarbij flexibiliteit en creativiteit centraal staan. Sluit je aan bij ons trotse team en help onze leerlingen het verschil te maken in de wereld!

StartCollege is een school van Landstede Groep, die zich met gepersonaliseerd onderwijs richt op het versterken van de positie van jongeren en (jong)volwassenen met afstand tot onderwijs of vervolgstudie, maatschappij en arbeidsmarkt. Dit zijn vaak jongeren en (jong-)volwassenen zonder diploma of startkwalificatie.

De onderwijseenheid bestaat uit de onderwijsgebieden Entree en ISK.

Entree is een opleiding op MBO-niveau 1. Studenten worden opgeleid tot assistent op de arbeidsmarkt, ze kunnen kiezen uit 9 profielen. De entreeopleiding biedt jongeren kansen om een stap verder te komen. Als docent Nederlands / coach speel je een cruciale rol in het helpen van onze (jong-)volwassenen naar werk of een vervolgopleiding.

Onze school in Harderwijk wordt prachtig verbouwd, een kijkje nemen? www.samenbouwenaanjouwonderwijs.nl

Wat ga je doen?

Je gaat werken als docent / coach Entree, waar je niet alleen lesgeeft in een scala aan vakken, waaronder Nederlands, rekenen, burgerschap, omgangskunde en diverse profielvakken, maar ook fungeert als mentor op het pad naar het Entree-diploma en verder. Elke leerling volgt zijn eigen traject, gericht op LeerWerkPrestaties en praktijkervaring via stages.

Bij jou staat de groei van de leerling centraal. Met een positieve benadering help je hen niet alleen om individuele doelen te bereiken, maar ook om zichzelf te ontdekken en hun volledige potentieel te realiseren.

Maar jouw rol gaat verder dan het klaslokaal. Als teamlid draag je bij aan de ontwikkeling van het onderwijs en werk je samen met collega's aan het verbeteren van de kwaliteit van de opleiding.

Wat breng je mee?

  • Je hebt een hart voor onze doelgroep en zet je met passie in voor hun groei.
  • Flexibiliteit en creativiteit zijn essentieel om aan te sluiten bij diverse leerbehoeften en om een inspirerende leeromgeving te creëren.
  • Je kan effectief omgaan met uitdagingen zoals gedragsproblemen, verschillen in leerstijlen en conflicten in de klas, en kan een veilige en ondersteunende omgeving creëren waarin elke leerling zich gewaardeerd en gehoord voelt.
  • Je hebt een onderwijsbevoegdheid (bij voorkeur tweedegraads Nederlands) of je bent bezig deze te behalen of je bent HBO gediplomeerd en bereid om je lesbevoegdheid te halen. 

Heb je ervaring? Dat is fantastisch, maar zo niet, geen probleem! We juichen ook sollicitaties van startende docenten en zij-instromers toe.

Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden wij jou?

Werken in een cultureel, betrokken en trots team van ca. 23 collega’s. Een maatschappelijk betrokken rol waarin je van toegevoegde waarde bent. Werken met vernieuwend onderwijs vanuit individuele leerplannen en de vrijheid om studenten te kunnen raken. Hier geen standaard lessen, maar gepersonaliseerd onderwijs.

Wat mag jij verder verwachten van Entree Harderwijk:

  • een dienstverband van een jaar voor 0,6 - 1 fte, met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd bij goed functioneren;
  • inschaling afhankelijk van opleiding en ervaring, max. schaal LB in cao mbo € 3.431,00 - € 5.078,00 op fulltime basis;
  • 8% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • reiskostenvergoeding;
  • pensioenregeling bij ABP;
  • collectieve verzekeringen.

De sollicitatieprocedure

Wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met Annemiek van Loo via email avanloo@landstede.nl. Eerst een kijkje komen nemen? Ook daar kun je Annemiek voor benaderen via haar mailadres, onder het genot van een kop koffie beantwoordt zij graag al je vragen.

Jouw motivatiebrief en CV ontvangen wij graag uiterlijk 31 mei 2024 via onderstaande sollicitatiebutton.

De eerste gespreksronde zal plaatsvinden op 5 en 6 juni 2024.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Let op: Deze vacature is zowel intern als extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten voorrang hebben bij geschiktheid.


Solliciteren op de functie Docent Nederlands / coach – Entree
Vul hier het sollicitatieformulier in

Velden gemarkeerd met (*) moeten verplicht ingevuld worden.


Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen