Docent Schoonheidsverzorging

Aanvang
Per direct
Benodigde opleiding
Een onderwijsbevoegdheid voor lesgeven in het MBO, minimaal tweedegraads docent MBO / PDG,
Omvang functie
0,6 fte
Sluitingsdatum
22 februari 2019
Einddatum
31 juli 2019
Locatie
Zwolle locatie Rechterland


Landstede MBO
Zwolle
Op de verschillende locaties van Landstede MBO wordt het onderwijs aangeboden in Landschappen. Dit zijn interessegebieden waarbinnen studenten kennismaken met hun toekomstige beroep en het werkveld. De student kan de opleiding persoonlijk invullen en bij interessante samenwerkingspartners praktijkervaring opdoen.
Ga naar de site

Over deze functie

Waar ga je werken?

Landstede MBO is onderdeel van Landstede Groep die ruim 200 middelbare beroepsopleidingen aanbiedt op verschillende kleinschalige locaties in Overijssel, Gelderland en Flevoland. 

Binnen Landstede MBO zijn wij de MBO-school in Zwolle voor Mooi & Mode en Horeca, ICT en Technologie en Vormgeving & Entertainment. De opleidingen worden in Zwolle gegeven op de locaties Rechterland, Stadionplein en Dokterspad.

Onze medewerkers verzorgen het onderwijs en de begeleiding van studenten in hun ontwikkeling tot vakbekwame beroepsbeoefenaren en mondige burgers. Dit doen de medewerkers in en rond de volgende vier onderwijsteams, elk onder leiding van een teamleider:

•           Onderwijsteam Horeca en Fashion & Styling

•           Onderwijsteam Media Academie en ICT

•           Onderwijsteam Evenementenorganisatie en Audiovisueel

•           Onderwijsteam Haarverzorging en Schoonheidsverzorging

De manier waarop wij ons onderwijs vormgeven noemen we Talentvol Ontwikkelen. In dit onderwijsconcept staat de persoonlijke leeromgeving en de student centraal.

We houden in het onderwijsaanbod en begeleiding rekening met persoonseigen kenmerken, leervoorkeuren, leertempo, capaciteit, begeleidingsbehoefte en belangstelling. Verwante opleidingen hebben we in landschappen bij elkaar gebracht, zodat de  student zijn interesses en en ontwikkeling verder kan verbreden en verdiepen.

We werken vanuit een pedagogische relatie. De pedagogische relatie met de student is cruciaal voor het leren binnen Talentvol Ontwikkelen. Gedurende de leerloopbaan van de student zal het karakter van deze relatie veranderen, passend bij de ontwikkeling van de student in zijn zelfstandigheid. Deze relatie richt zich op begeleiden, uitdagen, uitnodigen, stimuleren en confronteren. Van zowel ons als van de student wordt verwacht dat we investeren in deze relatie: alleen dan kan er wederzijds gereflecteerd en geleerd worden. De coach speelt op basis van deze onderwijsvisie een cruciale rol in de ontwikkeling van de student. Van sturing naar zelfsturing.

De school voor Creatieve beroepen bestaat uit enthousiaste en gedreven medewerkers vanuit de verschillende betrokken beroepsopleidingen. Zij zien het als een uitdaging de beroepsopleidingen tot een succes te maken. Omdat de opleidingen goed onderwijs willen blijven verzorgen, zijn er veel zaken in ontwikkeling. Dat vraagt van de teamleden een gemotiveerde, teamgerichte en beslist geen negen tot vijf attitude. Het is van belang dat de nieuwe collega deze drijfveren bezit.

Het doel van de opleidingen is om studenten tot kwalitatief hoogstaande beroepsbeoefenaren op te leiden, direct klaar voor de vakpraktijk en die voldoen aan de verwachtingen van de branche. Dit betekent dat ze kennis hebben van de meest actuele trends en ontwikkelingen in zowel de eigen discipline als van aangrenzende vakpraktijken. Afgestudeerde studenten beschikken naast een diploma over werkervaring en een portfolio. Dit doel stelt eisen aan de competenties van de docenten.

Binnen deze kaders zijn we voor de opleiding Schoonheidsverzorging op zoek naar een onderwijsbevoegd docent MBO Schoonheidsverzorging.

Omschrijving van de eenheid en/of team:

In het landschap Mooi & Mode bieden we in Zwolle de opleiding Schoonheidsspecialist/ allround Schoonheidsspecialist aan. Onze opleidingen kenmerken zich door een combinatie van theorie en praktijkleren. Wij noemen dat TWIXX (training, workshop, instructie, college). Praktijkleren vindt o.a. plaats in de beroepspraktijkvorming (BPV). Voor dit onderwijs hebben we allerlei voorzieningen in huis waarmee de student het toekomstig beroep snel in de vingers krijgt. Er zijn veel schoonheidsbehandelplekken, een open studiecentrum en veel project- en praktijkruimten.

Wat ga je doen?

 • Verzorgen van onderwijs in Schoonheidsverzorging
 • Afnemen en beoordelen van toetsen en examens.
 • Stimuleren van een pedagogische en uitdagende leeromgeving voor studenten.
 • Bijdrage leveren aan teamtaken en administratieve werkzaamheden ten behoeve van het onderwijs.

Wat breng je mee?

Wij vragen een docent allround Schoonheidsverzorging, in het bezit van onderwijsbevoegdheid. 

Als docent ben je bevoegd voor het geven van praktijk- en theorielessen aan de mbo studenten van de opleiding niveau 3 en 4 Schoonheidsverzorging. Je hebt kennis van specialistische behandelingen zoals acnebehandeling, shiatsumassage, en bindweefel- / pinscementsmassage. Je bent bevoegd en in staat om beroepsgerichte vakken te examineren. Je hebt affiniteit en ervaring met coachen en begeleiden van studenten. Ervaring met het vak ondernemersvaardigheden heeft een pré.

Uiteindelijk gaat het hier om: ‘hoe kan het beste uit de student gehaald worden’.

Voor de opleiding Schoonheidsverzorging vragen wij een collega die:

 • in bezit is van een onderwijsbevoegdheid voor lesgeven in het MBO, minimaal tweedegraads docent MBO / PDG,
 • aantoonbare werkervaring heeft met lesgeven aan studenten in het beroepsonderwijs, en de bijbehorende coaching;
 • werkt vanuit de pedagogische relatie met de student;
 • bewezen vanuit competentiegerichtonderwijs kan werken,
 • op de hoogte is van didactiek in het mbo; 
 • in staat is moderne didactische onderwijsvormen toe te passen (pedagogisch-didactische aanpak, leerdoel gestuurd onderwijs, onderwijsaanbod diffentiëren naar niveau)
 • werkt vanuit een positieve benadering, je weet studenten op een enthousiaste, aanstekelijke manier te stimuleren;
 • zelfstandig kan werken,
 • goed in teamverband kan werken en communicatief is;
 • een open en onderzoekende houding laat zien en betrokkenheid bij het leerproces van de student toont;
 • op de hoogte blijft van ontwikkelingen en deelt met collega’s;
 • affiniteit heeft met coaching en begeleiding;
 • pro-actief en ondernemend gedrag vertoont en oplossingsgericht is;
 • naast lessen ook in staat is de team- en schooltaken uit te voeren;
 • flexibel en collegiaal is.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden

 • Een tijdelijke aanstelling
 • Salarisschaal cao mbo: LB
 • Teams met passie voor het onderwijs;
 • Een prettige, dynamische werkomgeving met veel ruimte voor eigen initiatief;
 • Een boeiende en veelzijdige functie.

De sollicitatieprocedure

Voor informatie over de vacature kun je contact opnemen met Jeroen Stelling, teamleider Mooi & Mode, telefoonnr. 088-8508008 of per email: jstelling@landstede.nl.

Je motivatiebrief en CV ontvangen wij graag via onderstaande sollicitatiebutton en kun je richten aan Lydia Bieleman, managementassistente. 


Solliciteren op de functie Docent Schoonheidsverzorging
Vul hier het sollicitatieformulier in

Velden gemarkeerd met (*) moeten verplicht ingevuld worden.


Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen