Groepsleerkracht/docent Praktijkonderwijs

Aanvang
1 augustus 2021
Omvang functie
1 FTE
Sluitingsdatum
21 juni 2021
Einddatum
31 juli 2022 met uitzicht op vast
Locatie
Ichthus College Kampen locatie VIA


Ichthus College Kampen
Kampen
Leerlingen kunnen op allerlei vlakken uitblinken; iedereen heeft talent. Het Ichthus College Kampen heeft al die gouden talenten in huis! Leerlingen en medewerkers krijgen de ruimte om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen.
Ga naar de site

Over deze functie

Waar ga je werken?

Over deze functie

Ben jij een ervaren lesgever in het Basisonderwijs of in het Praktijkonderwijs die toe is aan een nieuwe stap in haar/zijn carrière? Lees dan meer over de uitdaging die wij voor jou hebben en reageer snel! Als lid van het praktijkonderwijsteam ben je medeverantwoordelijk voor de ontwikkeling van de leerling en medevormgever van het onderwijs. Met jouw aandacht voor deze leerling en je visie op onderwijs weet je het ontwikkelproces bij de leerling op duidelijke wijze vorm te geven. Op zo’n manier dat de leerling het bij jou goed toeven vindt en lol heeft in het leren.

Goud in handen
Als Ichthus College Kampen hebben wij goud in handen. Het verzorgen van goed onderwijs aan onze 1500 leerlingen is het belangrijkste wat we doen. Ons onderwijs is persoonlijk, we zien en kennen iedere leerling en kijken naar wat onze leerlingen kunnen, wat hen motiveert en bezighoudt. Zodat we kunnen aansluiten bij wat zij nodig hebben om te leren.

Ons brede aanbod aan vakken en activiteiten stimuleert de leerlingen om belangrijke vaardigheden aan te leren.  Het Ichthus College Kampen heeft contacten met bedrijven, specialisten en vervolgopleidingen. Dat maakt het leren levensecht en dit helpt leerlingen bij hun persoonlijke zoektocht naar hun talenten en interesses. Zo kunnen leerlingen hun droom waarmaken, een gelukkig bestaan opbouwen en hun plaats als wereldburger innemen.

Christelijke waarden

Bij het Ichthus College Kampen werken we vanuit christelijke inspiratie aan het ontwikkelen van de talenten van onze leerlingen en medewerkers. We geloven dat ieder mens een unieke combinatie van talenten heeft gekregen en dat mensen leren door hun talenten actief in te zetten. We stimuleren elkaar om na te denken over wat ons beweegt en wat we belangrijk vinden; om jezelf te ontdekken en te vormen, heb je de ander nodig als spiegel. We gaan in gesprek over zaken als morele moed, kwetsbaarheid, uitsluiting en diversiteit. Het helpt onze leerlingen te leren om stevig in hun schoenen te staan, verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf en anderen en een bijdrage te leveren aan de wereld om hen heen.

Werken op het Praktijkonderwijs bij het Ichthus College

Het Ichthus College Kampen biedt onderwijs aan op verschillende niveaus: praktijkonderwijs, de vakroute (vmbo-bbl/kbl), mavo, havo, en de academische route (atheneum en gymnasium). Hiermee creëren we een doorlopende leerlijn naar het vervolgonderwijs mbo, hbo en wo.

De leerlingen van het Praktijkonderwijs stromen 90% uit naar arbeid en 10 % via Entree naar MBO2 (of soms zelfs MBO3). Het Praktijkonderwijs telt momenteel 108 leerlingen.

Het Ichthus College is een stichting met eenheden in Kampen en Dronten. De stichting maakt onderdeel uit van Landstede Groep; een bestuurlijk samenwerkingsverband van scholen dat zich inzet voor goede werk- en leercondities voor leerlingen en medewerkers. Deze grote onderwijsorganisatie heeft een gevarieerd aanbod voor jong en oud in de regio Zwolle. Met 47 locaties, bestaande uit 6 stichtingen met 6 inspraakorganen, verzorgt Landstede Groep onderwijs in het voortgezet onderwijs (14.167 leerlingen) en het mbo (10.710 studenten). Landstede Groep telt 2900 medewerkers. De onderwijsorganisatie heeft een centrale vestiging aan het Rechterland te Zwolle.

Wie zoeken we?

 • een collega die wil gaan voor de leerling waarbij het leren niet altijd vanzelfsprekend gaat.
 • een collega met enthousiasme die daarmee de leerling telkens opnieuw in beweging kan brengen.
 • iemand met humor, waarmee je situaties kunt sturen en daarnaast met onze leerlingen heerlijk kunt lachen.
 • iemand die samenwerken/ samen ontwikkelen als basishouding heeft.

Wat ga je doen?

In de functie van groepsleerkracht/docent ben je lid van het praktijkonderwijsteam. Vanuit deze rol

 • verzorg je lessen aan een klas/klassen
 • ben je mentor
 • ben je medevormgever van het onderwijs in de theorievakken
 • vind je het leuk om nieuwe onderwijsontwikkelingen te volgen en uit te proberen
 • vervul je nog voorkomende taken

Wat breng je mee?

 • Een onderwijsbevoegdheid: Pabo of meerdere bevoegden in het tweedegraadsgebied
 • Mogelijk een master SEN
 • ICT-vaardigheden; om evt. informatiekunde-lessen te gaan geven

Arbeidsvoorwaarden

Wat staat hier tegenover? Wij vragen veel van je, maar bieden ook goede voorwaarden:

 • je gaat werken in een enthousiast en gemotiveerd team.
 • voldoende opleidingsfaciliteiten.
 • CAO VO is van toepassing.

De sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure

Indien je meer informatie wenst over de vacature dan kun je contact opnemen met Eefke Kuiper Klaassen (Ichthus College Kampen, teamleider Praktijkonderwijs) op het telefoonnummer: (06) 54277303.

Herken je jezelf in het profiel? Wacht dan niet langer en solliciteer direct via onderstaande sollicitatiebutton. Solliciteren kan t/m maandag 21 juni. Laat ons weten waarom je kiest voor Ichthus College, deel een paar mooie resultaten die je in het verleden hebt behaald en de manier waarop je dat voor elkaar hebt gekregen. En bovenal: verklap ons vast waarin je je wilt ontwikkelen.

Werving:

 • Interne en externe werving geschiedt gelijktijdig.
 • Op de vacature is het actieve plaatsingsbeleid bij boventalligheid van toepassing.
 • Bij gelijke geschiktheid heeft een interne kandidaat voorrang op een externe kandidaat.
 • Gesprekken vinden plaats in de tweede helft van juni ’21

Solliciteren op de functie Groepsleerkracht/docent Praktijkonderwijs
Vul hier het sollicitatieformulier in

Velden gemarkeerd met (*) moeten verplicht ingevuld worden.


Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen