Instructeur Haarverzorging

Aanvang
01-10-2020
Benodigde opleiding
Je bent in bezit van een kappersdiploma en het bezit van een PDD certificaat is een pre.
Omvang functie
0,2 - 0,4 FTE
Sluitingsdatum
25 september 2020
Einddatum
In overleg
Benodigde ervaring
Je hebt affiniteit en ervaring met coachen en het begeleiden van studenten.
Locatie
Zwolle, Rechterland 1


Landstede MBO
Zwolle
Op de verschillende locaties van Landstede MBO wordt het onderwijs aangeboden in Landschappen. Dit zijn interessegebieden waarbinnen studenten kennismaken met hun toekomstige beroep en het werkveld. De student kan de opleiding persoonlijk invullen en bij interessante samenwerkingspartners praktijkervaring opdoen.
Ga naar de site

Over deze functie

Waar ga je werken?

Landstede MBO is onderdeel van Landstede Groep die ruim 200 middelbare beroepsopleidingen aanbiedt op verschillende kleinschalige locaties in Overijssel, Gelderland en Flevoland. 

Binnen Landstede MBO zijn wij de MBO-school in Zwolle voor Mooi & Mode en Horeca, ICT en Technologie en Vormgeving & Entertainment. De opleidingen worden in Zwolle gegeven op de locaties Rechterland, Stadionplein en Dokterspad.

Onze medewerkers verzorgen het onderwijs en de begeleiding van studenten in hun ontwikkeling tot vakbekwame beroepsbeoefenaren en mondige burgers. Dit doen de medewerkers in en rond de volgende vier onderwijsteams, elk onder leiding van een teamleider:

 • Onderwijsteam Horeca en Fashion & Styling
 • Onderwijsteam Media Academie en ICT
 • Onderwijsteam Evenementenorganisatie en Audiovisueel
 • Onderwijsteam Haarverzorging en Schoonheidsverzorging

De manier waarop wij ons onderwijs vormgeven noemen we Talentvol Ontwikkelen. In dit onderwijsconcept staat de persoonlijke leeromgeving en de persoonlijke ontwikkeling van de student centraal. We houden in het onderwijsaanbod en de begeleiding rekening met persoonseigen kenmerken, leervoorkeuren, leertempo, capaciteit, begeleidingsbehoefte en belangstelling. Verwante opleidingen hebben we in landschappen bij elkaar gebracht, zodat de student zijn interesses en ontwikkeling verder kan verbreden en verdiepen.

De pedagogische relatie met de student is cruciaal voor het leren binnen Talentvol Ontwikkelen. Gedurende de leerloopbaan van de student zal het karakter van deze relatie veranderen, passend bij de ontwikkeling van de student in zijn zelfstandigheid. Deze relatie richt zich op begeleiden, uitdagen, uitnodigen, stimuleren en confronteren. Van zowel ons als van de student wordt verwacht dat we investeren in deze relatie: alleen dan kan er wederzijds gereflecteerd en geleerd worden. De coach speelt op basis van deze onderwijsvisie een cruciale rol in de ontwikkeling van de student: van sturing naar zelfsturing.

De school voor Creatieve beroepen bestaat uit enthousiaste en gedreven medewerkers vanuit de verschillende betrokken beroepsopleidingen. Zij zien het als een uitdaging de beroepsopleidingen tot een succes te maken. Omdat de opleidingen goed onderwijs willen blijven verzorgen, zijn er veel zaken in ontwikkeling. Dat vraagt van de teamleden een gemotiveerde, teamgerichte en beslist geen negen tot vijf attitude. Het is van belang dat de nieuwe collega deze drijfveren bezit.

Het doel van de opleidingen is om studenten tot kwalitatief hoogstaande beroepsbeoefenaren op te leiden, direct klaar voor de praktijk en die voldoen aan de verwachtingen van de branche. Dit betekent dat ze kennis hebben van de meest actuele trends, technieken en ontwikkelingen van de praktijk.

Binnen deze kaders zijn we voor de opleiding haarverzorging op zoek naar meerdere instructeurs die de praktijklessen willen verzorgen. De vacature is van tijdelijke aard omdat door de RVIM richtlijnen wij op zoek zijn naar meerdere instructeurs. Eigenlijk collega’s die naast hun baan, 1 of 2 dagen praktijklessen willen verzorgen binnen de opleidingen van haarverzorging.

Wat ga je doen?

 • Het verzorgen van praktijkonderwijs haarverzorging 
 • Het stimuleren van een pedagogische en uitdagende leeromgeving voor studenten.

Wat breng je mee?

 • Je hebt aantoonbare ervaring met het begeleiden van studenten, en de bijbehorende coaching;
 • Je werkt vanuit de pedagogische relatie met de student;
 • Je bent op de hoogte is van de laatste trends en technieken van het kappersvak; 
 • Je bent in staat is om de juiste instructies toe te passen.
 • Je werkt vanuit een positieve benadering. Je weet studenten op een enthousiaste en aanstekelijke manier te stimuleren;
 • Je kan zelfstandig werken;
 • Je kan goed in teamverbanden werken en bent communicatief;
 • Je hebt een open en onderzoekende houding en laat betrokkenheid zien bij het leerproces van de student;
 • Je hebt affiniteit met coaching en begeleiding;
 • Je toont proactief en ondernemend gedrag en bent oplossingsgericht;
 • Je bent flexibel, breed inzetbaar in dagen, creatief en collegiaal.

Arbeidsvoorwaarden

 • Een tijdelijke aanstelling
 • Salarisschaal 6 cao mbo
 • Een team met passie voor het onderwijs
 • Een prettige, dynamische werkomgeving
 • Een boeiende en veelzijdige functie

De sollicitatieprocedure

Voor meer informatie kunt je contact opnemen met Anita Beerendonk, Teamleider Schoonheidsverzorging, telefoon: 06-39270920 of per mail: abeerendonk@landstede.nl

Jouw motivatiebrief en CV ontvangen wij graag via onderstaande sollicitatiebutton.


Solliciteren op de functie Instructeur Haarverzorging
Vul hier het sollicitatieformulier in

Velden gemarkeerd met (*) moeten verplicht ingevuld worden.


Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen