LC-docent Zorg

Aanvang
In overleg
Benodigde opleiding
• Een afgeronde hbo-opleiding in de richting van gezondheidszorg of gedrag- en maatschappij. • Een tweedegraads onderwijsbevoegdheid.
Omvang functie
0.8 - 1.0 fte
Sluitingsdatum
31 mei 2022
Einddatum
Jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband
Benodigde ervaring
• Ruime ervaring als docent in pedagogische werkvakken. • Een aantal jaar ervaring in de zorg met diverse doelgroepen.
Locatie
Harderwijk


Landstede MBO
Harderwijk
Bij Landstede MBO leren studenten in Landschappen. Dit zijn interessegebieden waarin zij kennis maken met je toekomstige beroep en werkveld. Hier kunnen zij hun opleiding persoonlijk invullen. Zij kunnen er kennis verbreden en verdiepen, op verschillende niveaus leren en bij interessante samenwerkingspartners praktijkervaring opdoen.
Ga naar de site

Over deze functie

Waar ga je werken?

Ben jij op zoek naar een baan waarin je van essentiële betekenis bent voor het onderwijs en voor de zorgmedewerker van de toekomst? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Het onderwijsteam Verpleegkunde & Verzorgende IG in Harderwijk zoekt een:

                                                    LC-docent zorg

Ben je een ervaren docent met ervaring in de zorg en deel je jouw passie graag met anderen? Voor het opleidingsteam Verpleegkunde & Verzorgende IG in Harderwijk zoeken wij een ervaren docent die studenten gaat opleiden en inspireren tot verantwoordelijke, zelfbewuste zorgprofessionals.

Over de functie

Als LC-docent coach jij onze leerling-Verpleegkundigen en Verzorgende IG tot verantwoordelijke en professionele zorgmedewerkers. Het is aan jou de taak om studenten te helpen bij de vorming van sociale vaardigheden die nodig zijn voor hun toekomstige baan in de zorg. Daarnaast ben jij dé schakel tussen het leren op school en het leren in de beroepspraktijk. Je verzorgt inspirerende lessen en weet studenten te boeien met relevante casussen uit de praktijk. Naast lesgevende taken bied je studieloopbaan- en stagebegeleiding en denk je mee over de ontwikkeling en vernieuwing van het onderwijs. Als LC-docent heb je daarnaast een expertrol in het begeleiden van het team bij de ontwikkeling van het onderwijscurriculum en het zorg dragen voor de onderwijskwaliteit. Je weet hierin jouw collega’s te inspireren en werkt hierbij nauw samen met de teamleider.

Over het team

Je komt te werken in een betrokken team van totaal 28 collega’s. Het is een diverse en kleurrijke groep docenten en instructeurs die samen verantwoordelijk zijn voor het gehele onderwijsproces: van de werving van studenten tot en met de diplomering. Het team staat voor innovatief en flexibel onderwijs, waarbij de ontwikkeling en de leervraag van de student centraal staat en bepalend is voor het onderwijstraject. Samen verzorgen we de scholing voor ongeveer 400 (met name BBL) studenten Verpleegkunde en Verzorgende-IG. Het team werkt nauw samen met de regionale zorgpartners, zodat onderwijs en praktijk goed op elkaar aansluiten.

Wat ga je doen?

 • Verzorgen van inspirerende en beroepsgerichte lessen op het gebied van begeleiding en ondersteuning van de cliënt.
 • Coachen van studenten in hun leerproces en hun persoonlijke ontwikkeling. 
 • Je verzorgt projectonderwijs en biedt begeleiding tijdens de beroepspraktijkvorming in nauwe samenwerking met de werkplekbegeleider van de instelling.
 • Leveren van een bijdrage aan de curriculumontwikkeling en de vernieuwing van het onderwijs.
 • Coördineren en motiveren van het docententeam, waarbij je de onderlinge samenwerking en afstemming stimuleert.

Wat breng je mee?

 • Een afgeronde hbo-opleiding in de richting van gezondheidszorg of gedrag- en maatschappij.
 • Een tweedegraads onderwijsbevoegdheid.
 • Ruime ervaring als docent in pedagogische werkvakken.
 • Een aantal jaar ervaring in de zorg met diverse doelgroepen.
   

Arbeidsvoorwaarden

 • Alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en te scholen in je vakgebied.
 • Een innovatieve werkomgeving waarbij we samen pionieren en ontwikkelen.
 • We bieden jou veel zelfstandigheid en je wordt gesteund door een hecht team.
 • Gratis sportfaciliteiten waaronder zwemmen bij de Sypel.
 • Laptop van de zaak of BYOD (bring your own device) tegen een vergoeding.
 • Gemiddeld 53 vakantiedagen binnen de schoolvakanties.
 • Afhankelijk van jouw kennis en ervaring bedraagt het bruto maandsalaris bij een fulltime dienstverband maximaal €5.018,- per maand (schaal LC, cao mbo).

De sollicitatieprocedure

Ben jij enthousiast geworden na het lezen van deze mooie vacature? Neem dan contact op met onze recruiter Nina Weurman: 06-415 828 39. Of stuur je sollicitatie voor 1 juni via de gele sollicitatiebutton hieronder. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Deze vacature wordt tegelijk intern en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.


Solliciteren op de functie LC-docent Zorg
Vul hier het sollicitatieformulier in

Velden gemarkeerd met (*) moeten verplicht ingevuld worden.


Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen