Onderwijsadviseur VO

Aanvang
z.s.m.
Benodigde opleiding
Je hebt een onderwijskundige master, of de academische PABO behaald. Wenselijk: - Je beschikt over kennis en/of achtergrond over het vo en actuele ontwikkelingen daarbinnen. - Je hebt ervaring op onderwijskundig gebied (didactiek, pedagogiek, kwaliteitszorg, etc.). - Je beschikt over basiskennis op het gebied van examinering en kwaliteitszorg of bent bereid die te gaan verwerven en actueel te houden. - Je hebt expertise of ervaring met veranderprocessen. - Je hebt rijke ervaring als docent en onderwijsontwikkelaar.
Omvang functie
0.5 fte
Sluitingsdatum
30 augustus 2024
Einddatum
1 jaar met uitzicht op vast
Benodigde ervaring
Als onderwijsadviseur ben je: analytisch,(organisatie-) sensitief, onderzoekend, ondernemend, pragmatisch, professioneel en een echte verbinder. Je weet je goed aan te sluiten bij de behoeftes van de school en hebt een onafhankelijk en constructief perspectief dat je deelt met betrokkenen. Je pakt je werk zo aan dat, wanneer nodig, je collega het eigenaarschap en de regie ervaart. Je hebt een helicopterview en weet de gewenste strategische ontwikkeling en visie van de school te helpen vertalen in tactisch en operationele plannen. Je bent tot slot een goede procesbegeleider en kan projectmatig werken.
Locatie
Zwolle


Landstede Groep - Dienst Onderwijsondersteuning
Zwolle
Landstede Groep is een onderwijsorganisatie met een gevarieerd aanbod voor jong en oud. Wij hebben oog voor ieder mens en stimuleren de mogelijkheden om talenten te ontwikkelen. We leggen actief verbinding en slaan een brug tussen onderwijs, de omgeving en de samenleving. Met waarde(n)vol leren, leven en werken bekennen we kleur en geven we invulling aan onze maatschappelijke opdracht.
Ga naar de site

Over deze functie

Waar ga je werken?

Landstede Groep biedt onderwijs voor jong en oud. Onder Landstede Groep vallen zowel voortgezet onderwijs (vo-)scholen als scholen voor het middelbaar beroepsonderwijs (mbo). We hebben 44 kleinschalige vestigingen, van Harderwijk tot Hardenberg en van Lelystad tot Raalte met 14.000 leerlingen in het vo en ruim 11.000 studenten in het mbo.

Landstede Groep werkt vanuit een eigentijdse visie op onderwijs, namelijk talentvol ontwikkelen. Met ruim 3.000 medewerkers en partners in de regio willen we elke dag de jongeren en volwassenen helpen hun talent te ontwikkelen en een bijdrage te leveren aan de snel veranderende samenleving.

Dienst Onderwijsondersteuning, bestaande uit zo’n 90 onderwijsprofessionals, ondersteunt het bestuur, de directeuren en de medewerkers van de scholen in hun primaire taak van onderwijs. Als onderwijsadviseur ben je onderdeel van het team Onderwijs (in dit geval het vo-onderwijs) en focus je je op het ontwikkelen van beleid, evalueren, monitoren en geven van advies binnen de onderwijskundige scope.

Wat ga je doen?

Je belangrijkste taak is om één of meerdere vo scholen te ondersteunen in onderwijsverbetering en innovatie. Dat betekent dat je het grootste deel van je werkomvang fysiek werkt op een school. Je bent betrokken bij de concretisering en implementatie van de onderwijskundige visie van de vo-school. Je hebt daarmee een belangrijke rol als verbinder tussen enerzijds de beleidsontwikkeling en kennis van de dienst en anderzijds die van de schoolpraktijk en de benodigde kennis daar. Daarnaast heb je overleg met jouw collega’s adviseurs van andere scholen en pak je je rol om best practices en expertises over de vo-scholen heen te delen om van én met elkaar te blijven leren. Uiteraard sluit je met het beleid en de processen aan op de in- en externe ontwikkelingen op korte én lange termijn.

Wat breng je mee?

Als onderwijskundig adviseur vo ben je nieuwsgierig naar ontwikkelingen binnen je onderwijskundige vakgebied en ga je graag op zoek naar innovatie en ontwikkelingen die bijdragen aan het onderwijs van de school. Je kan, of bent bereid je te ontwikkelen in de vaardigheid om, vraagstukken vanuit verschillende perspectieven te bekijken en deze in lijn te brengen met het staande beleid binnen de school. Daarvoor neem je analytisch vermogen mee en ben je in staat om veranderingsprocessen in te zetten en te begeleiden.Jouw onderwijskundige expertise vormt een verrijking voor de zeer ruime onderwijservaring van onze collega's.

Arbeidsvoorwaarden

Landstede Groep biedt in eerste instantie een tijdelijk dienstverband aan voor de duur van een jaar, met uitzicht op vast.

De omvang van aanstelling is in overleg te bepalen.

De functie van onderwijsadviseur is ingedeeld in salarisschaal 11. De specifieke inschaling binnen de schaal is afhankelijk van ervaring en achtergrond. Het maximale brutosalaris bij salarisschaal 11 bedraagt € 5.329,- per maand, excl. 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,33%.

De sollicitatieprocedure

Heb je belangstelling, voel je je uitgedaagd en wil je solliciteren? Dan ontvangen wij graag jouw motivatiebrief waarin je beschrijft wat deze functie voor jou aantrekkelijk maakt, samen met je CV uiterlijk op vrijdag 30 augustus 2024 via onderstaande sollicitatiebutton.

De sollicitatiegesprekken staan gepland op vrijdagochtend 6 september 2024.

Daarnaast is er een mogelijkheid om op donderdag 29 augustus 2024 tussen 15.00 uur – 16.00 uur via teams alvast vragen te stellen.
Daarvoor kun je je aanmelden tot maandag 26 augustus 2024 via  hvanderveen@landstedegroep.nl 

Let op:
- Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Voor meer informatie over de inhoud van de functie, kan je contact opnemen met Marga Molenkamp (mmolenkamp@landstedegroep.nl)


Solliciteren op de functie Onderwijsadviseur VO

Je staat op het punt te solliciteren. Via onderstaande ga je naar ons sollicitatiesysteem Poolz. Je dient tijdens het solliciteren een account aan te maken.


Solliciteer nu!