Onderwijsassistent Praktijkonderwijs

Aanvang
1 augustus 2021
Omvang functie
1 FTE
Sluitingsdatum
21 juni 2021
Einddatum
31 juli 2022 met uitzicht op vast
Locatie
Ichthus College Kampen locatie VIA afdeling PRO


Ichthus College Kampen
Kampen
Leerlingen kunnen op allerlei vlakken uitblinken; iedereen heeft talent. Het Ichthus College Kampen heeft al die gouden talenten in huis! Leerlingen en medewerkers krijgen de ruimte om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen.
Ga naar de site

Over deze functie

Waar ga je werken?

Over deze functie

Op praktijkonderwijs volgen leerlingen van 12-18 jaar onderwijs. Elke leerling stroomt in op een eigen niveau. Het niveau bij de verschillende vakken varieert van groep 4 PO tot groep 7/8 PO. In de bovenbouw lopen leerlingen steeds meer stage. Sommige leerlingen stromen uit naar werk, anderen gaan via de PRO+ naar MBO1 Entree. Ons onderwijs is in beweging. We zoeken iemand die stevig in de schoenen staat, met ons mee wil ontwikkelen en hart heeft voor de doelgroep.

Christelijke waarden

Bij het Ichthus College Kampen werken we vanuit christelijke inspiratie aan het ontwikkelen van de talenten van onze leerlingen en medewerkers. We geloven dat ieder mens een unieke combinatie van talenten heeft gekregen en dat mensen leren door hun talenten actief in te zetten. We stimuleren elkaar om na te denken over wat ons beweegt en wat we belangrijk vinden; om jezelf te ontdekken en te vormen, heb je de ander nodig als spiegel. We gaan in gesprek over zaken als morele moed, kwetsbaarheid, uitsluiting en diversiteit. Het helpt onze leerlingen te leren om stevig in hun schoenen te staan, verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf en anderen en een bijdrage te leveren aan de wereld om hen heen.

Werken op het Praktijkonderwijs bij het Ichthus College

Het Ichthus College Kampen biedt onderwijs aan op verschillende niveaus: praktijkonderwijs, de vakroute (vmbo-bbl/kbl), mavo, havo, en de academische route (atheneum en gymnasium). Hiermee creëren we een doorlopende leerlijn naar het vervolgonderwijs mbo, hbo en wo.

De leerlingen van het Praktijkonderwijs stromen 90% uit naar arbeid en 10 % via Entree naar MBO2 (of soms zelfs MBO3). Het Praktijkonderwijs telt momenteel 108 leerlingen.

Het Ichthus College is een stichting met eenheden in Kampen en Dronten. De stichting maakt onderdeel uit van Landstede Groep; een bestuurlijk samenwerkingsverband van scholen dat zich inzet voor goede werk- en leercondities voor leerlingen en medewerkers. Deze grote onderwijsorganisatie heeft een gevarieerd aanbod voor jong en oud in de regio Zwolle. Met 47 locaties, bestaande uit 6 stichtingen met 6 inspraakorganen, verzorgt Landstede Groep onderwijs in het voortgezet onderwijs (14.167 leerlingen) en het mbo (10.710 studenten). Landstede Groep telt 2900 medewerkers. De onderwijsorganisatie heeft een centrale vestiging aan het Rechterland te Zwolle.

Wie zoeken we?

 • Een collega met een proactieve houding
 • Een collega, die van aanpakken houdt  
 • Iemand met sterke pedagogische kwaliteiten voor de doelgroep.
 • Iemand die kan relativeren.
 • Iemand die bereid is om zichzelf verder te ontwikkelen

Wat ga je doen?

In de functie van onderwijsassistent ben je lid van het praktijkonderwijsteam. Vanuit deze rol:

 • zal je zowel in de klas als daarbuiten worden ingezet om leerlingen te begeleiden.

Wat breng je mee?

 • Een diploma onderwijsassistent of aantoonbare vaardigheden
 • Mogelijke ict-vaardigheden

Arbeidsvoorwaarden

Wat staat hier tegenover? Wij vragen wat van je, maar bieden je ook:

 • een enthousiast en gemotiveerd team.
 • voldoende opleidingsfaciliteiten.

De sollicitatieprocedure

Indien je meer informatie wenst over de vacature dan kun je contact opnemen met Eefke Kuiper Klaassen (Ichthus College Kampen, teamleider Praktijkonderwijs) op het telefoonnummer: (06) 54277303.

Herken je jezelf in het profiel? Wacht dan niet langer en solliciteer direct via onderstaande sollicitatiebutton. Solliciteren kan t/m 21 juni 2021.

Werving:

 • Interne en externe werving geschiedt gelijktijdig.
 • Op de vacature is het actieve plaatsingsbeleid bij boventalligheid van toepassing.
 • Bij gelijke geschiktheid heeft een interne kandidaat voorrang op een externe kandidaat.

Gesprekken vinden plaats in de tweede helft van juni ’21


Solliciteren op de functie Onderwijsassistent Praktijkonderwijs
Vul hier het sollicitatieformulier in

Velden gemarkeerd met (*) moeten verplicht ingevuld worden.


Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen