Organisatieadviseur

Aanvang
bij voorkeur z.s.m.
Omvang functie
0.6 FTE
Sluitingsdatum
30 november 2021
Locatie
Zwolle, Rechterland 1


Landstede Groep - Bestuursondersteuning en CvB
Zwolle
Landstede Groep is een onderwijsorganisatie met een gevarieerd aanbod voor jong en oud. Wij hebben oog voor ieder mens en stimuleren de mogelijkheden om talenten te ontwikkelen. We leggen actief verbinding en slaan een brug tussen onderwijs, de omgeving en de samenleving. Met waarde(n)vol leren, leven en werken bekennen we kleur en geven we invulling aan onze maatschappelijke opdracht.
Ga naar de site

Over deze functie

Waar ga je werken?

De Landstede Groep is een organisatie die volop in beweging is en behoefte heeft aan jouw adviezen om te komen tot een goede inbedding van het programma ‘Samen Verder!’ De Landstede Groep biedt onderwijs voor jong en oud. Met 44 vestigingen bieden ze voortgezet onderwijs aan zo’n 14.000 leerlingen en MBO onderwijs aan ongeveer 11.000 studenten, dit doen ze met ongeveer 3200 collega’s. Daarmee leggen ze actief verbinding tussen onderwijs, de omgeving en de samenleving. Het College van Bestuur is eindverantwoordelijk voor de organisatie. Samen met de directeuren uit het VO, MBO en de Service Organisatie (SO) en de Bestuursdienst (BD) bereiden zij beslissingen voor over bijvoorbeeld de programma’s, het beleid, de onderwijskwaliteit of onderwijsinnovaties in het MBO beraad en VO beraad. In deze uitdagende rol kom je te werken in het team: Bestuursdienst. Deze stafdienst bestaat uit circa 7 collega’s waarbij jij in deze rol adviseur bent voor het College van Bestuur van de Landstede Groep. De bestuursdienst zorgt voor een proactieve ondersteuning en advisering van het College van Bestuur zodat de leden hun bestuurlijke rol en verantwoordelijkheid als team of als individueel lid kunnen waarmaken. Jullie stimuleren de verbinding binnen de Groep, binnen de scholen, SO en BD en het geheel. 

Wat ga je doen?

Wat zoeken wij? De Landstede Groep heeft een gezamenlijke ambitie, deze volgt uit het programma ‘Samen Verder!’. Ze hebben gekozen voor een drietal uitgangspunten qua organisatie,- inrichting en besturing. Waarbij de omgekeerde piramide als leidend principe wordt gehanteerd. Het primaire proces staat hierin voorop waardoor er kwalitatief hoogstaand onderwijs geboden wordt waarin de studenten, leerlingen en deelnemers goed worden voorbereid op hun toekomst en rol in de samenleving. In deze structuur is gekozen voor éénhoofdig leiderschap. De structuur is vastgesteld, het is nu aan de organisatieadviseur de uitdaging om het College van Bestuur en de directeuren te adviseren hoe zij de structuur ingebed krijgen in de gehele organisatie. Waarin verschillende culturen en tempo van inbedding aanwezig zijn. Het door ontwikkelen van houding en gedrag is hierin een belangrijk thema. Tot slot heb je een belangrijke rol in het evalueren van de organisatiestructuur in 2023.

Wat zijn je taken en verantwoordelijkheden? In deze rol ben jij als organisatieadviseur echt een expert en verbinder, die mee blijft adviseren bij het door ontwikkelen van de organisatie en de inbedding daarvan. Dit doe je onder andere door in verbindingen te staan met de directeuren van het MBO, SO, BD en het VO. Op deze manier krijg je inzicht hoe de organisatie omgaat met het inbedden van de vernieuwde structuur en kan je het College van Bestuur advies geven over de verdere organisatie vraagstukken. Je bent dan ook bij uitstek een organisatieadviseur met een goed oog voor wat de inbedding vraagt van houding en gedrag. Eén van je eerste projecten zal zijn: het verder ontwikkelen en begeleiden van de integrale en proactieve service organisatie. Om deze rol goed te kunnen vervullen is het belangrijk dat je organisatie- en omgevingssensitief bent en ervaring hebt binnen een organisatie in de publieke sector met complexe organisatie vraagstukken. Bij voorkeur heb je affiniteit met het onderwijs.

Wat breng je mee?

Je profiel: Jouw visie op het vlak van verandermanagement en organisatieontwikkeling breng je graag op anderen over. Je neemt met plezier en overtuiging een expertrol op je. • Je hebt een WO opleiding op het gebied van arbeids- en organisatiekunde, bestuurskunde en/of verandermanagement • Je bent al een aantal jaren aantoonbaar succesvol als organisatieadviseur bij grote en/of complexe (non profit) organisatie(s) • Je hebt ervaring met het adviseren vanuit een integrale kijk op de gehele organisatie • Je beschikt over uitstekende adviesvaardigheden • Je bent sterk in het bewaken van processen • Je doorziet snel de context van organisatie structuren • Je bent analytisch en omgevingssensitief • Je bent een stevige persoonlijkheid mét humor die weet te relativeren • Je hebt een open houding en richt je op verbinding met anderen • Het is een pré als je aantoonbare ervaring hebt met het werken in een organisatie die in ontwikkeling is. 

Arbeidsvoorwaarden

Landstede Groep is een moderne werkgever met medewerkers die betrokken en zichzelf (mogen) zijn. Ze werken op basis van de maatschappelijke opdracht ‘waarde(n)vol leren leven’. Dit doet de Landstede Groep vanuit vijf waarden: • We willen ontwikkelen • We zoeken de ontmoeting • We werken aan brede persoonsvorming • We verleggen grenzen • We zijn betrokken Binnen de Landstede Groep is er volop ruimte voor ontwikkelingsmogelijkheden. De sfeer is open en prettig. Afhankelijk van opleiding en ervaring kun je maximaal € 5.012,- bruto per maand gaan verdienen (salarisschaal 11 CAO VO) bij een volledige werkweek van 40 uur.

De sollicitatieprocedure

Voor de sollicitatieprocedure maakt Landstede Groep gebruik van de diensten van de Jong & Laan. Voor vragen over de functie of procedure kun je contact opnemen met Lisette Pool, Recruitment Consultant van de Jong & Laan, bereikbaar op 06-13699962. Interesse? Wacht niet te lang met solliciteren, dit kan je doen middels je CV én een korte motivatie te uploaden via onderstaande link:

https://www.tangram-tis.nl/10736/Vacatures/10736-02S0000A4P/Vacature-Organisatieadviseur#top

De eerste selectiegesprekken vinden plaats met de Jong & Laan.

Landstede Groep en de Jong & Laan werken bewust en vol vertrouwen samen op basis van exclusiviteit, acquisitie naar aanleiding van deze vacature is daarom niet nodig en niet gewens


Solliciteren op de functie Organisatieadviseur
Vul hier het sollicitatieformulier in

Velden gemarkeerd met (*) moeten verplicht ingevuld worden.


Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen