Programma manager: Kwaliteitsagenda en programma-management

Aanvang
zsm
Benodigde opleiding
Afgeronde HBO of WO opleiding Afgeronde opleiding in Project- en programma-management (bijvoorbeeld LEAN, IPMA en zo verder)
Omvang functie
0,8 fte
Sluitingsdatum
02 november 2020
Benodigde ervaring
Je hebt aantoonbaar ruime ervaring in projectmanagement, verandermanagement en programma management in bij voorkeur een onderwijsorganisatie in het MBO
Locatie
Rechterland 1


Onderwijsondersteuning
Zwolle
Landstede Groep is een onderwijsorganisatie met een gevarieerd aanbod voor jong en oud. Wij hebben oog voor ieder mens en stimuleren de mogelijkheden om talenten te ontwikkelen. We leggen actief verbinding en slaan een brug tussen onderwijs, de omgeving en de samenleving. Met waarde(n)vol leren, leven en werken bekennen we kleur en geven we invulling aan onze maatschappelijke opdracht.
Ga naar de site

Over deze functie

Waar ga je werken?

Landstede Groep biedt onderwijs voor jong en oud. We hebben 44 kleinschalige vestigingen, van Harderwijk tot Hardenberg en van Lelystad tot Raalte. We bieden voortgezet onderwijs aan bijna 14.000 leerlingen en mbo-onderwijs aan ongeveer 11.000 studenten. We leggen actief verbinding en slaan een brug tussen onderwijs, de omgeving en de samenleving.

De Dienst Onderwijsondersteuning, die deel uit maakt van de serviceorganisatie van Landstede Groep bestaat uit een aantal teams Onderwijs en Student Advies & Begeleiding (SAB). We ondersteunen het College van Bestuur, de directieberaden en onze scholen in hun primaire taak; het onderwijs. Dit doen we vanuit professioneel partnerschap. Vanuit een duurzame samenwerkingsrelatie leveren we een aantoonbare bijdrage aan de vormgeving van het onderwijs op de scholen. Ons perspectief is daarbij breed: we kijken op macro-, meso- en microniveau: de maatschappij, de scholen en organisatie en naar specifieke expertisegebieden.

Wat ga je doen?

Ben jij onze captain als het gaat om het Programma- en projectmanagement en de Kwaliteitsagenda mbo en vo? 

Uitdaging 1: De Kwaliteitsagenda Voortgezet Onderwijs (vo) en mbo-onderwijs van Landstede Groep. 

Kwaliteitsagenda mbo: In het “bestuursakkoord mbo 2018-2022: Trots, vertrouwen en lef” heeft de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap met de MBO Raad afspraken gemaakt over de uitwerking van de nieuwe kwaliteitsafspraken voor 2019 tot en met 2022. De kwaliteitsagenda van Landstede MBO, mbo Menso Alting en Start College bevat elf ambities en onderliggende maatregelen die voortkomen uit onze nieuwe strategische beloften voor 2019-2022, te weten:

 1. Talentvol Ontwikkelen
 2. Jongeren in een kwetsbare positie
 3. Gelijke kansen
 4. School als lerende en wendbare organisatie
 5. Teamprofessionalisering
 6. Leiderschapsontwikkeling
 7. Het leven leren
 8. Leven lang ontwikkelen (LLO)
 9. Regionale verbindingen
 10. Onderwijs dat voorbereidt op de toekomstige arbeidsmarkt
 11. Toekomstbestendig Groen onderwijs

Kwaliteitsagenda Voortgezet Onderwijs (VO): Het geactualiseerde sectorakkoord vo (2019) zet  in op zeven ambities. Deze ambities en Landstede Groep strategische beloften fungeerde als onderlegger in het komen tot een Landstede Groep VO Kwaliteitsagenda. Deze agenda kent de volgende elf ambities:

 1. Uitdagend onderwijs voor elke leerling
 2. Eigentijdse voorzieningen
 3. School als lerende organisatie
 4. Toekomstbestendig organiseren
 5. Leiderschapsontwikkeling
 6. Leiderschapsontwikkeling
 7. Brede vorming voor alle leerlingen
 8. Partnerschap in de regio
 9. Krimp en samenleving
 10. Nieuwe verhoudingen en toezicht
 11. Kennisinstituut voor onderwijspraktijk 

Jij bent onze regisseur op beide agenda's. Jij neemt de regie naar je collega beleidsmedewerkers die een verantwoordelijkheid dragen op het realiseren van één of meer maatregelen. Maar ook onderwijsdirecteuren vo en mbo die, evenals de beleidsmedewerker, zijn gekoppeld aan maatregelen. Je komt met hen tot afspraken, afspraken rondom monitoring en onderneemt actie wanneer deze niet worden nagekomen. Daarmee bewerkstellig je een resultaatgerichte mindset bij alle betrokkenen. Je bent voor de organisatie het aanspreekpunt inzake de kwaliteitsagenda vo en mbo en bent volledig op de hoogte van de financiering, organisatie, verantwoording, control en zo verder. Je brengt risico's in kaart en optimaliseert deze, waar nodig, in samenspel met stakeholders. Je zorgt voor een verantwoordingssystematiek die voor je collega's duidelijk, overzichtelijk en hanteerbaar is en in het geval van het mbo voldoet aan de eisen en wensen van OC&W en Planning en Control. Om dit te kunnen werk je nadrukkelijk samen met de business controller op de Kwaliteitsagenda en de senior beleidsmedewerker Kwaliteit. Je streeft je in manier van werken, verantwoording en organisatie naar integraliteit tussen de kwaliteitsagenda vo en mbo. 

Uitdaging 2: Programma- en projectmanagement (PPM) 

Deze taak kent twee boeiende contexten:

Teams Onderwijs: Dienst Onderwijsondersteuning beschikt over een kennisbank PPM. Een prachtige 'papieren werkelijkheid' die vraagt om een werkbare vertaling naar instrumentarium dat de implementatie binnen de Landstede Groep mogelijk maakt. Team Onderwijs van de Dienst Onderwijsondersteuning maakt dit en volgend jaar de vervolgstap naar het werken vanuit PPM principes. Hieronder verstaan we de professionalisering van onze mensen, de manier van organiseren van ons werk en dit alles vanuit een professionele tooling passend binnen de Landstede ICT-doelarchitectuur. Door deze manier van werken hebben we een nog beter inzicht voor wat betreft de inzet van medewerkers, kosten- en baten en verantwoordingsdrempels als het bijvoorbeeld gaat om subsidies. Om dit te kunnen werk je nadrukkelijk samen met de business controller projecten, directeur en teamleiders. 

Landstede Groep: Jij bent de persoon die scholen van Landstede Groep sterker maakt in het werken vanuit projecten en programmas. Mede door jou beschikt Landstede Groep over een sterke groep mensen die projecten kunnen leiden met uiteenlopende complexiteit. Om dit te kunnen werk je nadrukkelijk samen met de mensen in de scholen. Je sluit aan op de behoeften en wensen vanuit docenten, teamleiders en directies. 

Wat breng je mee?

 • Je beschikt over (aantoonbaar)HBO+/WO werk- en denkniveau
 • Bekend met gebruik van gangbare moderne methoden en technieken
 • Je bent vaardig in het aansturen en coördineren van  processen in multiple disciplines in een politieke context
 • Je hebt, bij voorkeur, ervaring in het leiden van projecten bij een onderwijsorganisatie
 • Ervaring met (beleids)ontwikkeling in het MBO.
 • Je hebt inzicht in organisatorische, financiële, technische (ict) en fiscaal/juridische aspecten overeenkomstig met mbo en kwaliteitsagenda
 • Sterk in samenwerken op directieniveau, verbinden zowel binnen de organisatie als daarbuiten.
 • Beschikt over een sterk communicatief en analytisch vermogen.
 • Ondernemend en resultaatgericht.

Arbeidsvoorwaarden

 • Een uitdagende functie met ruimte voor nieuwe initiatieven, inzichten en ontwikkelingen;
 • Een dynamische werkomgeving die volop in ontwikkeling is;
 • Contract voor 1 jaar met uitzicht op verlenging tot 1 juli 2022 (einde opdracht) bij gelijk gebleven omstandigheden en goed functioneren. 
 • Contract kan zijn op basis van detachering
 • Salarisschaal 12 conform functieomschrijving beleidsmedewerker C, maximaal € 5699,00 (per 01 augustus ivm ingaan nieuwe CAO VO) 

De sollicitatieprocedure

Is dit het moment om jouw talent te etaleren? Dan zoeken we jou!

Voor informatie kun je contact opnemen met Bart van den Bosch (Teamleider), bvandenbosch@landstedegroep.nl 

Je motivatiebrief en CV ontvangen wij graag uiterlijk 2 november via onderstaande sollicitatiebutton. De terugkoppeling naar aanleiding van de briefselectie zal plaatsvinden 5 november.

Op 6 november van 9.45 tot 12.30 uur staan de eerste ronde sollicitatiegesprekken gepland. De 2e ronde zal zijn op maandag 9 november tussen 9 en 11 uur.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern gepubliceerd. Bij geschiktheid genieten interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.


Solliciteren op de functie Programma manager: Kwaliteitsagenda en programma-management
Vul hier het sollicitatieformulier in

Velden gemarkeerd met (*) moeten verplicht ingevuld worden.


Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen