Senior Bestuursadviseur

Aanvang
z.s.m.
Omvang functie
1 fte (fulltime)
Sluitingsdatum
01 november 2021
Locatie
Zwolle, Rechterland 1


Landstede Groep - Bestuursondersteuning en CvB
Zwolle
Landstede Groep is een onderwijsorganisatie met een gevarieerd aanbod voor jong en oud. Wij hebben oog voor ieder mens en stimuleren de mogelijkheden om talenten te ontwikkelen. We leggen actief verbinding en slaan een brug tussen onderwijs, de omgeving en de samenleving. Met waarde(n)vol leren, leven en werken bekennen we kleur en geven we invulling aan onze maatschappelijke opdracht.
Ga naar de site

Over deze functie

Waar ga je werken?

Landstede Groep: Een organisatie die volop in beweging is en behoefte heeft aan jouw adviezen om te komen tot een gedegen besluitvorming, daar krijg jij oprecht energie van! De Landstede Groep biedt onderwijs voor jong en oud. Met 44 vestigingen bieden ze voortgezet onderwijs aan zo’n 14.000 leerlingen en MBO onderwijs aan ongeveer 11.000 studenten, dit doen ze met ongeveer 3200 collega’s. Daarmee leggen ze actief verbinding tussen onderwijs, de omgeving en de samenleving. Het College van Bestuur is eindverantwoordelijk voor de organisatie. Samen met de directeuren uit het VO en MBO bereiden zij beslissingen voor over bijvoorbeeld de programma’s, het beleid, de onderwijskwaliteit of onderwijsinnovaties in het MBO beraad en VO beraad. In deze uitdagende rol kom je te werken in het team: Bestuursdienst. Deze stafdienst bestaat uit circa 7 collega’s waarbij jij in deze rol adviseur bent voor het College van Bestuur alsmede voor de Raad van Toezicht van de Landstede Groep. De Bestuursdienst zorgt voor een proactieve ondersteuning en advisering van het College van Bestuur zodat de leden hun bestuurlijke rol en verantwoordelijkheid als team of als individueel lid kunnen waarmaken. Jullie stimuleren de verbinding binnen de Groep, binnen de scholen, de Service Organisatie (SO) en Bestuursdienst (BD) en het geheel.

Wat ga je doen?

In deze rol ben jij spin in het web waarin je een verbindende, faciliterende en coördinerende rol hebt. Je bent dan ook bij uitstek een procesregisseur. Je richt je op de proactieve advisering en ondersteuning van het College van Bestuur en Raad van Toezicht én zorgt ervoor dat zij goed voorbereid in- en externe overleggen in gaan. Ook heb je een rol in het verder professionaliseren van de manier van werken binnen de Landstede Groep. Hierin ligt een gezamenlijke opgave voor het College van Bestuur, rondom de besluitvorming van de beide beraden en de SO & BD, waarin excellente dienstverlening voorop staat. Om deze rol goed te kunnen vervullen is het belangrijk dat je een goede bestuurlijke antenne hebt en enige affiniteit met het onderwijs. Je hebt een feilloos inschattingsvermogen, vraagt door, analyseert en kunt snel inhoudelijk voorstellen beoordelen en hierover adviseren aan het bestuur. Je laat je niet van de wijs brengen en door je aanpakkersmentaliteit weet je goed de juiste prioriteiten te stellen.

Taken en verantwoordelijkheden:

Aangezien de organisatie en daarmee de Bestuursdienst in beweging is, is de verandering de enige constante. Hierin beweeg je makkelijk mee met de dynamiek en voel je haarfijn aan hoe je in dit speelveld het meest efficiënt te werk kan gaan. Aangezien je de adviseur bent van de bestuurder(s) in deze complexe organisatie doorzie en weeg je ieders zienswijze, behoeften, belangen en processen rondom de verschillen vraagstukken. Je kan dan denken aan onderwijskundige-, organisatorische- en governance vraagstukken. Dit in samenwerking met de Service Organisatie. Daarnaast doe je de voorbereiding, het coördineren van interne advisering en het geven van advies voor externe en interne overleggen. Alsmede het voorbereiden en coördineren van werkbezoeken. Het College van Bestuur vergadert wekelijks, je bent verantwoordelijk voor de verslaglegging en het bewaken van de acties uit deze vergaderingen. Daarnaast leid je een aantal projecten vanuit de Bestuurdienst. Zoals ‘het de ander zelf leren doen’. Hierin begeleid je de (service) organisatie in het professionaliseren van deze manier van werken.

Wat breng je mee?

Je profiel: • Je hebt WO werk- en denkniveau, bij voorkeur een afgeronde studie (juridische)bestuurskunde of bedrijfskunde • Je hebt enkele jaren ervaring als secretaris of adviseur bij een grote en/of complexe (non profit) organisatie • Je hebt kennis van geldende basisprincipes van de governance en relevante wet- en regelgeving omtrent medezeggenschap en intern toezicht • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en schrift • Je beschikt over uitstekende digitale vaardigheden • Je doorziet snel de context en weet hier adequaat naar te handelen • Je bent een talent in plannen en organiseren • Je werkt zorgvuldig en hebt oog voor detail • Je bent integer, loyaal en dienstverlenend ingesteld • Je bent een stevige persoonlijkheid mét humor die weet te relativeren • Je hanteert het principe afspraak is afspraak • Je bent stressbestendig en hebt een aanpakkersmentaliteit • Je hebt een open houding en richt je op verbinding met anderen • Het is een pré als je aantoonbare ervaring hebt met het werken in een organisatie die in ontwikkeling is.

Arbeidsvoorwaarden

Landstede Groep is een moderne werkgever met medewerkers die betrokken en zichzelf (mogen) zijn. Ze werken op basis van de maatschappelijke opdracht ‘waarde(n)vol leren leven’. Dit doet de Landstede Groep vanuit vijf waarden: • We willen ontwikkelen • We zoeken de ontmoeting • We werken aan brede persoonsvorming • We verleggen grenzen • We zijn betrokken Binnen de Landstede Groep is er volop ruimte voor ontwikkelingsmogelijkheden. De sfeer is open en prettig. Afhankelijk van opleiding en ervaring kun je maximaal € 5.699,- bruto per maand gaan verdienen (salarisschaal 12 CAO VO) bij een volledige werkweek van 40 uur.

De sollicitatieprocedure

Voor de sollicitatieprocedure maakt Landstede Groep gebruik van de diensten van de Jong & Laan. Voor vragen over de functie of procedure kun je contact opnemen met Lisette Pool, Recruitment Consultant van de Jong & Laan, bereikbaar op 06-13699962. Interesse? Wacht niet te lang met solliciteren, dit kan je doen middels je CV én een korte motivatie te uploaden via onderstaande link.

https://www.tangram-tis.nl/10736/Vacatures/10736-02S0000A1P/Vacature-Senior-Bestuursadviseur#top

De eerste selectiegesprekken vinden plaats met de Jong & Laan. Landstede Groep en de Jong & Laan werken bewust en vol vertrouwen samen op basis van exclusiviteit, acquisitie naar aanleiding van deze vacature is daarom niet nodig en niet gewenst


Solliciteren op de functie Senior Bestuursadviseur
Vul hier het sollicitatieformulier in

Velden gemarkeerd met (*) moeten verplicht ingevuld worden.


Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen