Teamleider Academische route

Aanvang
1 augustus 2021
Benodigde opleiding
een afgeronde hbo- of wo-opleiding
Omvang functie
0,8-1,0 FTE
Sluitingsdatum
15 juni 2021
Einddatum
31-juli 2022 met uitzicht op vast
Locatie
Ichthus College Campus


Ichthus College Kampen
Kampen
Leerlingen kunnen op allerlei vlakken uitblinken; iedereen heeft talent. Het Ichthus College Kampen heeft al die gouden talenten in huis! Leerlingen en medewerkers krijgen de ruimte om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen.
Ga naar de site

Over deze functie

Waar ga je werken?

Over deze functie

Ben jij een ervaren leidinggevende die toe is aan een volgende stap in haar/zijn carrière? Lees dan meer over de uitdaging die wij voor jou hebben en reageer snel! Als lid van het schoolleidersteam ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken op het Ichthus College Kampen. Met jouw inspirerende visie op onderwijs weet je het ontwikkelproces in het team op duidelijke wijze vorm te geven. Met de inzet van het onderwijsteam geef je daarbij mede vorm aan het strategische beleid van de school.

Goud in handen
Als Ichthus College Kampen hebben wij goud in handen. Het verzorgen van goed onderwijs aan onze 1500 leerlingen is het belangrijkste wat we doen. Ons onderwijs is persoonlijk, we zien en kennen iedere leerling en kijken naar wat onze leerlingen kunnen, wat hen motiveert en bezighoudt. Zodat we kunnen aansluiten bij wat zij nodig hebben om te leren.

Ons brede aanbod aan vakken en activiteiten stimuleert de leerlingen om belangrijke vaardigheden aan te leren, zoals samenwerken, analyseren en presenteren. Het Ichthus College Kampen heeft contacten met bedrijven, specialisten en vervolgopleidingen. Dat maakt het leren levensecht en dit helpt leerlingen bij hun persoonlijke zoektocht naar hun talenten en interesses. Zo kunnen leerlingen hun droom waarmaken, een gelukkig bestaan opbouwen en hun plaats als wereldburger innemen.

Christelijke waarden

Bij het Ichthus College Kampen werken we vanuit christelijke inspiratie aan het ontwikkelen van de talenten van onze leerlingen en medewerkers. We geloven dat ieder mens een unieke combinatie van talenten heeft gekregen en dat mensen leren door hun talenten actief in te zetten. We stimuleren elkaar om na te denken over wat ons beweegt en wat we belangrijk vinden; om jezelf te ontdekken en te vormen, heb je de ander nodig als spiegel. We gaan in gesprek over zaken als morele moed, kwetsbaarheid, uitsluiting en diversiteit. Het helpt onze leerlingen te leren om stevig in hun schoenen te staan, verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf en anderen en een bijdrage te leveren aan de wereld om hen heen.

Werken op de Campus

Het Ichthus College Kampen biedt onderwijs aan op verschillende niveaus: praktijkonderwijs, de vakroute (vmbo-bbl/kbl), mavo, havo, en de academische route (atheneum en gymnasium). Hiermee creëren we een doorlopende leerlijn naar het vervolgonderwijs mbo, hbo en wo.

Het Ichthus College is een stichting met eenheden in Kampen en Dronten. De stichting maakt onderdeel uit van Landstede Groep; een bestuurlijk samenwerkingsverband van scholen dat zich inzet voor goede werk- en leercondities voor leerlingen en medewerkers. Deze grote onderwijsorganisatie heeft een gevarieerd aanbod voor jong en oud in de regio Zwolle. Met 47 locaties, bestaande uit 6 stichtingen met 6 inspraakorganen, verzorgt Landstede Groep onderwijs in het voortgezet onderwijs (14.167 leerlingen) en het mbo (10.710 studenten). Landstede Groep telt 2900 medewerkers. De onderwijsorganisatie heeft een centrale vestiging aan het Rechterland te Zwolle.

Wie zoeken we?

 • een teamleider die de ingeslagen weg kan uitdragen en bevestigen en resultaatgericht en koersvast is;
 • een teamleider met een aanstekelijk enthousiasme die het team kan verbinden met ons gezamenlijke verhaal;
 • iemand met humoristische luchtigheid die ons helpt om af en toe uit het alledaagse te ontsnappen, zodat we een open en frisse blik op ons werk houden;
 • iemand die zich met de school wil verbinden, zodat hij/zij kan bouwen aan duurzame werkrelaties en aan de ontwikkeling van mensen.

Wat ga je doen?

In de functie van teamleider ben je een onderdeel van het schoolleidersteam. Vanuit deze rol geef jij mede invulling aan de stichting brede ontwikkelingen. In brede zin ben jij op teamniveau eindverantwoordelijk voor:

 • onderwijsinnovatie;
 • aansturing van het team en de ontwikkeling van docenten;
 • een aantal onderwijskundige portefeuilles;
 • het opstellen van het teamplan;
 • het versterken van de onderwijskundige leiders in het team;
 • de formatie en begroting van het team.

Wat breng je mee?

 • een afgeronde hbo- of wo-opleiding (bijvoorbeeld management, bestuurskunde, bedrijfskunde);
 • onderwijsbevoegdheid;
 • ervaring, in een leidinggevende rol, met het planmatig implementeren van veranderingen in het onderwijs;
 • goede communicatieve vaardigheden in woord en schrift.

Uit jouw motivatie (in combinatie met jouw cv) blijkt jouw onderwijskundig leiderschap, omgang met verandermanagement en teamgeest.

Arbeidsvoorwaarden

Arbeidsvoorwaarden

Wat staat hier tegenover? Wij vragen veel van je, maar bieden ook goede voorwaarden:

 • je gaat werken in een enthousiast en gemotiveerd team.
 • je maakt onderdeel uit van het SLT, Campus overleggen en ook overige.
 • de functie is ingedeeld in salarisschaal LD.
 • voldoende opleidingsfaciliteiten.
 • CAO VO is van toepassing.

De sollicitatieprocedure

Indien je meer informatie wenst over de vacature dan kun je contact opnemen met John Odinot (Ichthus College Kampen, directeur a.i.) op het telefoonnummer: (06) 41840602.

Herken je jezelf in het profiel? Wacht dan niet langer en solliciteer direct via onderstaande sollicitatiebutton. Laat ons weten waarom je kiest voor Ichthus College, deel een paar mooie resultaten die je in het verleden hebt behaald en de manier waarop je dat voor elkaar hebt gekregen. En bovenal: verklap ons vast waarin je je wilt ontwikkelen. Reageren kan t/m 15 juni 2021 via onderstaande sollicitatiebutton.  

Werving:

 • Interne en externe werving geschiedt gelijktijdig.
 • Op de vacature is het actieve plaatsingsbeleid bij boventalligheid van toepassing.
 • Bij gelijke geschiktheid heeft een interne kandidaat voorrang op een externe kandidaat.
 • Een assessment is onderdeel van de procedure
 • Gesprekken vinden plaats in de tweede helft van juni ’21

Solliciteren op de functie Teamleider Academische route
Vul hier het sollicitatieformulier in

Velden gemarkeerd met (*) moeten verplicht ingevuld worden.


Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen