Teamleider Ichthus College Dronten

Aanvang
Zo spoedig mogelijk
Omvang functie
0,8 - 1,0 fte
Sluitingsdatum
21 augustus 2022
Locatie
Dronten


Ichthus College
Dronten
Bij het Ichthus College Dronten staat ‘Samen groeien’ centraal. Vanuit de christelijke inspiratie werkt de school aan het ontwikkelen van de talenten van leerlingen en medewerkers, met hun mogelijkheden als uitgangspunt.
Ga naar de site

Over deze functie

Waar ga je werken?

Het Ichthus College Dronten biedt op haar twee locaties de volgende onderwijsroutes aan: vmbo bbl, kbl (op locatie Perron), tl, havo en vwo (atheneum en gymnasium) (locatie Jupiterweg). Hiermee creëren we een doorlopende leerlijn naar het vervolgonderwijs mbo, hbo en wo.

Het verzorgen van goed onderwijs is het belangrijkste wat we doen. Ons onderwijs is persoonlijk, we zien en kennen iedere leerling en kijken naar wat onze leerlingen kunnen, wat hen motiveert en bezighoudt, zodat we kunnen aansluiten bij wat zij nodig hebben om te leren. Daarbij is het belangrijk dat leerlingen zelf leren keuzes maken en zelf verantwoordelijkheid leren nemen voor hun leerproces.

Ons brede aanbod aan vakken en activiteiten stimuleert de leerlingen om belangrijke vaardigheden aan te leren, zoals samenwerken, analyseren en presenteren. Het Ichthus College Dronten heeft contacten met bedrijven, specialisten en vervolgopleidingen en wil dit verder uitbouwen. Dat maakt het leren levensecht en dit helpt leerlingen bij hun persoonlijke zoektocht naar hun talenten en interesses. Zo kunnen leerlingen hun droom waarmaken, een gelukkig bestaan opbouwen en hun plaats als wereldburger innemen.

Christelijke waarden

Bij het Ichthus College Dronten werken we vanuit christelijke inspiratie aan het ontwikkelen van de talenten van onze leerlingen en medewerkers. We geloven dat ieder mens een unieke combinatie van talenten heeft gekregen en dat mensen leren door hun talenten actief in te zetten. We stimuleren elkaar om na te denken over wat ons beweegt en wat we belangrijk vinden; om jezelf te ontdekken en te vormen, heb je de ander nodig als spiegel. We gaan in gesprek over zaken als morele moed, kwetsbaarheid, uitsluiting en diversiteit.

Het helpt onze leerlingen te leren om stevig in hun schoenen te staan, verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf en anderen en een bijdrage te leveren aan de wereld om hen heen.

Het Ichthus College is een stichting met vestigingen in Dronten en Kampen. De stichting maakt onderdeel uit van de Landstede Groep; een bestuurlijk samenwerkingsverband van scholen dat zich inzet voor goede werk- en leercondities voor leerlingen en medewerkers. Deze grote onderwijsorganisatie heeft een gevarieerd aanbod voor jong en oud in de regio Zwolle. Met 47 locaties, bestaande uit 6 stichtingen met 6 inspraakorganen, verzorgt Landstede Groep onderwijs in het voortgezet onderwijs (14.167 leerlingen) en het mbo (10.710 studenten). Landstede Groep telt 2900 medewerkers. De onderwijsorganisatie heeft een centrale vestiging aan het Rechterland te Zwolle.

Wat ga je doen?

Ben jij een ervaren leidinggevende die toe is aan een volgende stap in de carrière? Lees dan meer over de uitdaging die wij voor jou hebben. Als lid van het schoolleidersteam ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken op het Ichthus College Dronten. Met jouw inspirerende visie op onderwijs weet je het ontwikkelproces in het team op duidelijke wijze vorm te geven. Met de inzet van de onderwijsteams geef je daarbij mede vorm aan de visie en het strategische beleid van de school.

Binnen het Ichthus College Dronten locatie Jupiterweg staan we voor de uitdaging van het verder door ontwikkelen van de professionele leercultuur. Als ervaren teamleider zie je dat als de uitdaging die past in je loopbaan. We doen dat in samenwerking met de VO-raad en een 8-tal scholen met een vergelijkbare uitdaging.

Als onderdeel van het schoolleidersteam heb je uitdrukkelijk een belangrijke rol om de teams hierbij te begeleiden. Een coachende manier van leidinggeven past daar bij.

Wat breng je mee?

In de functie van teamleider ben je een onderdeel van het schoolleidersteam. Vanuit deze rol geef jij mede invulling aan de stichting brede ontwikkelingen. In brede zin ben jij voor de teams eindverantwoordelijk voor:

 • Onderwijsinnovatie;
 • aansturing van teams en de ontwikkeling van docenten;
 • een aantal onderwijskundige portefeuilles;
 • het opstellen van het teamplan;
 • het versterken van de onderwijskundige leiders in het team;
 • de formatie en begroting van het team.

Wat breng je mee?

 • een relevante afgeronde hbo- of wo-opleiding;
 • een onderwijsbevoegdheid voor het voortgezet onderwijs;
 • ervaring, in een leidinggevende rol, met het planmatig implementeren van veranderingen in het onderwijs;
 • goede communicatieve vaardigheden in woord en schrift.

Uit jouw motivatie (in combinatie met jouw cv) blijkt jouw onderwijskundig leiderschap, omgang met verandermanagement en teamgeest.

Arbeidsvoorwaarden

 • Een uitdagende en afwisselende functie;
 • een dynamische werkomgeving met enthousiaste collega’s;
 • een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van 1 jaar, waarbij de intentie is om deze daarna voor onbepaalde tijd te verlengen;
 • de arbeidsvoorwaarden van de CAO VO zijn van toepassing;
 • inschaling afhankelijk van opleiding en ervaring, schaal LD;
 • naast het salaris ontvang je 8% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering. Daarnaast bieden we je opbouw van je pensioen bij het ABP pensioenfonds en collectieve verzekeringen.

De sollicitatieprocedure

Word je enthousiast van de uitdaging die wij hierboven beschrijven, dan komen we graag in contact met je. Wacht niet te lang met solliciteren! Wij ontvangen graag jouw motivatiebrief en cv uiterlijk 21 augustus 2022 via onderstaande sollicitatiebutton.

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met de heer Herman Kraak (directeur) via hkraak@ichthusdronten.nl en telefonisch 06 -1213 7021 (in verband met vakantie het best te bereiken tot 22 juli 2022 en vanaf 17 augustus 2022).

 • Na de briefselectie (op 24 augustus 2022) informeren wij je zo spoedig mogelijk of we je uitnodigen voor een sollicitatiegesprek;
 • Het sollicitatiegesprek wordt gepland op 1 september 2022;
 • Een selectieassessment maakt onderdeel uit van deze procedure. Deze staat gepland op 7 september 2022 in Zwolle en dit neemt qua tijdsinspanning een hele werkdag in beslag.
 • Een referentiecheck maakt onderdeel uit van de procedure.

Wil je de hierboven genoemde data vrijhouden in je agenda?

Deze vacature is tegelijk intern en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Solliciteren op de functie Teamleider Ichthus College Dronten
Vul hier het sollicitatieformulier in

Velden gemarkeerd met (*) moeten verplicht ingevuld worden.


Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen