Teamleider Onderwijs

Aanvang
z.s.m.
Omvang functie
0.7-1.0 fte (inclusief lesgevende taak)
Sluitingsdatum
07 juni 2023
Einddatum
31 juli 2024
Locatie
Dokterspad 2 te Zwolle
Reden van vacature
Vertrek huidige teamleider


Landstede MBO Dokterspad
Zwolle
Op de verschillende locaties van Landstede MBO wordt het onderwijs aangeboden in Landschappen. Dit zijn interessegebieden waarbinnen studenten kennismaken met hun toekomstige beroep en het werkveld. De student kan de opleiding persoonlijk invullen en bij interessante samenwerkingspartners praktijkervaring opdoen.
Ga naar de site

Over deze functie

Waar ga je werken?

Ben jij de onderwijskundige leider die graag bouwt aan goed beroepsonderwijs voor de zorgprofessionals van de toekomst? Dan zijn we op zoek naar jou!

Met ingang van de start van het nieuwe schooljaar, maar bij voorkeur zo snel mogelijk zijn we op zoek naar een teamleider voor team Dienstverlening op onze locatie in Zwolle.

Wij werken vanuit de onderwijsvisie Talentvol Ontwikkelen. We hebben de ambitie dat iedere student regisseur wordt van zijn eigen leer- en ontwikkelproces. Een gepersonaliseerde leerroute is ons uitgangspunt, dat betekent dat we flexibel onderwijs bieden dat aansluit bij de studenten en wat hen in staat stelt op het hoogst mogelijke niveau te presteren.

Binnen de school werken (kader)docenten, instructeurs, onderwijsondersteunend personeel, teamleiders en directie. Het onderwijs is georganiseerd in teams. Dit is de onderwijskundige eenheid die de kracht, kunde en expertise van alle teamleden activeert. Uitgangspunt vormt de professionele verantwoordelijkheid van ieder individueel teamlid.

Je gaat werken op locatie Dokterspad van Landstede MBO in Zwolle waar we veel opleidingen van het landschap Gezond en Wel verzorgen.

De teamleider maakt deel uit van de schoolleiding (directeur met teamleiders) van Landstede MBO Zwolle

Algemene info over het team:

Het onderwijsteam bestaat uit 16 teamleden die onderwijs verzorgen voor de studierichting Dienstverlening, niveau 2. De teamleider is de onderwijskundig leider van het team. Er wordt onderwijs verzorgd voor ongeveer 150 studenten, in verhouding 125 BOL en 25 BBL

Het team werkt samen met de toeleverende opleidingen van het VMBO in de doorlopende leerroute, met de entreeopleidingen van Landstede StartCollege, en voor uitstroom en doorstroom met het werkveld en de vervolgopleidingen in de domeinen Gezond&Wel en Onderwijs&Opvoeding.

Wat ga je doen?

Vooral faciliteer je het team bij de uitvoering van het onderwijs. De afgelopen tijd zijn er goede stappen gezet in flexibilisering van het onderwijs. Aan jou en je team om dit verder door te zetten. Het team kent een grote betrokkenheid naar de student en elkaar. Daar zijn we trots op! Je zult je waarschijnlijk ook snel thuis voelen.

Daarnaast:

  • Vertaal je het schoolbeleid naar een teamplan en zet je ideeën en behoeftes van het team om in concrete plannen, waarbij je doelen van de school en organisatie voor ogen houdt.
  • Bewaak je processen in het team en stuurt deze bij waar nodig
  • Realiseer je een verbinding met interne of externe samenwerkingspartners, zodat er gebouwd wordt aan toekomst bestendig onderwijs en het onderwijs kan inspelen op actuele ontwikkelingen en/of behoeften in het werkveld.
  • Geef je les en/of coach je studenten
  • Tot slot maak je onderdeel uit van de schoolleiding. In de schoolleiding zijn de onderlinge lijntjes kort en is de collegialiteit groot. Samen met je collega-teamleiders en de directie verdelen we schoolbrede portefeuilles en zetten we de koers uit om te werken aan een sterke positionering van het beroepsonderwijs in onze regio. Dit doen we vanuit een visie die nauw aansluit op een lerende organisatiecultuur.

Wat breng je mee?

- Je weet met plezier en op maat collega’s te coachen in hun professionele ontwikkeling;

- Je kunt het proces van ontwikkeling en groei vertalen naar concrete teamontwikkeling;

- Je blijft zelf ook in beweging, met een sterk reflectievermogen;

- Je weet met de teams resultaten te behalen én successen gezamenlijk te vieren;

- Je bent een ondernemende verbinder in onze interne en externe netwerken;

- Je hebt een onderwijsvisie die volledig aansluit op Talentvol Ontwikkelen;

- Je hebt affiniteit met onze doelgroep, het beroepsonderwijs en de zorgsector;

- Je werkt graag samen en durft beslissingen te nemen;

- Je hebt een positieve, nieuwsgierige en open houding.

- Je kunt collega's scherp houden met behulp van methodieken ten aanzien van planmatig werken

- Je hebt minimaal een onderwijsbevoegdheid voor MBO

Ben jij die hele lijst maar bovenal gewoon een hele leuke collega? Dan kan dit zomaar eens jouw droombaan zijn!

Arbeidsvoorwaarden

Tijdelijke arbeidsovereenkomst voor 0.7 tot 1.0 fte (28-40 uur) voor de duur van een jaar. Bij wederzijdse tevredenheid kan dit omgezet worden naar een contract voor onbepaalde tijd.

Inschaling in de LD schaal en salaris en arbeidsvoorwaarden conform de CAO mbo. Naast het salaris ontvang je 8 % vakantiegeld en 8,33 % eindejaarsuitkering en bouw je pensioen op bij het ABP.

Scholingsmogelijkheden, waaronder deelname aan het Leiderschapsprogramma van de Landstede Groep

De sollicitatieprocedure

Heb je belangstelling? Dan ontvangen we je motivatiebrief en cv via onderstaande sollicitatiebutton graag uiterlijk 7 juni 2023.  

Goed om alvast te noteren in de agenda: 

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op woensdag 14 juni tussen 13:00 -17:00 uur.

Een assessment maakt deel uit van de sollicitatieprocedure.en staat gepland op 22 juni 2023

Bij vragen, twijfel of groot enthousiasme over de vacature, mail:

Patrick Stadman, teamlid DVL: pstadman@landstede.nl  of 

Gerrard Vinke - directeur: gvinke@landstede.nl.


Solliciteren op de functie Teamleider Onderwijs
Vul hier het sollicitatieformulier in

Velden gemarkeerd met (*) moeten verplicht ingevuld worden.


Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen