Teamleider Onderwijs, team Sociaal Werk

Aanvang
In overleg
Omvang functie
0.7 - 1.0 FTE
Sluitingsdatum
03 maart 2024
Einddatum
voor 1 jaar, intentie daarna voor onbepaalde tijd
Locatie
Dokterspad 2, Zwolle


Landstede MBO Dokterspad
Zwolle
Op de verschillende locaties van Landstede MBO wordt het onderwijs aangeboden in Landschappen. Dit zijn interessegebieden waarbinnen studenten kennismaken met hun toekomstige beroep en het werkveld. De student kan de opleiding persoonlijk invullen en bij interessante samenwerkingspartners praktijkervaring opdoen.
Ga naar de site

Over deze functie

Waar ga je werken?

Heb je een natuurlijke aanleg voor daadkracht en het verbinden van mensen? Heb je energie om samen met je team bij te dragen aan de voortdurende ontwikkeling van studenten en mensen in het sociale werkveld? Lees dan snel verder, dit is de vacature die jij zoekt!

Bij MBO Landstede werken wij vanuit de onderwijsvisie Talentvol Ontwikkelen. We hebben de ambitie dat iedere student regisseur wordt van zijn eigen leer- en ontwikkelproces. Een gepersonaliseerde leerroute is ons uitgangspunt, dat betekent dat we flexibel onderwijs bieden dat aansluit bij de studenten en hen in staat stelt op het hoogst mogelijke niveau te presteren.

Je gaat werken op locatie Dokterspad van Landstede MBO in Zwolle waar we alle opleidingen van het landschap Gezond en Wel verzorgen.

Over het team

Je gaat leidinggeven aan een energiek onderwijsteam van mensen met zowel onderwijskundige achtergrond als ervaring in het werkveld. Dit team is zeer betrokken bij de studenten en helpt elkaar op een flexibele manier. Er werken ongeveer 24 docenten, instructeurs en administratief medewerkers in het team. 

Het team is in ontwikkeling en gaat ervoor! Er is behoefte aan een leidinggevende die het team actief begeleidt in de verdere ontwikkeling. Je bent benaderbaar, meelevend en daadkrachtig. Daarnaast durf je (met humor) je collega’s scherp te houden, kritisch te zijn en kom je afspraken na.

Wat ga je doen?

Je geeft als teamleider in de lijn leiding aan het onderwijsteam bij de uitvoering van het onderwijs, je vertaalt schoolbeleid naar een teamplan, je levert een bijdrage aan het onderwijsbeleid van de school en je hebt duurzaam aandacht voor ontwikkelingen en professionaliteit. De afgelopen tijd zijn er goede stappen gezet in structurering van het onderwijs en de teamprocessen. Aan jou en het team om de ingezette lijn verder door te zetten. Je bouwt aan en bent een ondernemende verbinder in relaties binnen interne en externe netwerken in het werkveld in de regio.

Wat breng je mee?

 • Je hebt affiniteit met onze doelgroep, het beroepsonderwijs en/of welzijnssector.
 • Je weet met plezier en op maat collega’s te coachen in hun professionele ontwikkeling.
 • Je bent besluitvaardig, maar verliest hierbij niet de input van het team uit het oog.
 • Je weet met je team resultaten te behalen en successen te vieren.
 • Je hebt een onderwijsvisie die volledig aansluit op onze visie Talentvol Ontwikkelen.

Mensen met leidinggevende ervaring in het werkveld van sociaal werk worden nadrukkelijk ook uitgenodigd om te solliciteren. Ervaring in onderwijskundig leiderschap is zeker ook een pre.

Arbeidsvoorwaarden

Een fijne werkplek op een kleinschalige school waar je inbreng ertoe doet, waar je het verschil kunt maken en heel veel mogelijk is. Een school waar aandacht voor medewerker en student vanzelfsprekend is en waar je op betrokken en gecommitteerde collega’s kunt vertrouwen.

Wat mag jij verder verwachten van MBO Landstede:

 • een dienstverband van een jaar voor 0,7 - 1,0 fte, met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd bij goed functioneren;
 • inschaling afhankelijk van opleiding en ervaring, max. schaal LD in cao mbo € 4.452,00 - € 6.488,00 op fulltime basis;
 • 8% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • scholingsmogelijkheden, waaronder deelname aan het Leiderschapsprogramma van de Landstede Groep;
 • reiskostenvergoeding;
 • pensioenregeling bij ABP;
 • collectieve verzekeringen.

De sollicitatieprocedure

Voor meer informatie over deze functie kun je mailen of bellen met Willem Hogenkamp, huidige interim teamleider, via whogenkamp@landstede.nl.

Jouw motivatiebrief en CV, met bij voorkeur een link naar een kort filmpje waarin je jezelf voorstelt,  ontvangen wij graag uiterlijk 03 maart via onderstaande sollicitatiebutton. Je kunt je sollicitatie richten aan Gerrard Vinke, directeur.

Sollicitatiegesprekken staan gepland op vrijdag 15 maart 2024

Een referentiecheck en een assessment maken onderdeel uit van de procedure. Het assessment staat gepland op donderdag 21 maart 2024.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.


Solliciteren op de functie Teamleider Onderwijs, team Sociaal Werk
Vul hier het sollicitatieformulier in

Velden gemarkeerd met (*) moeten verplicht ingevuld worden.


Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen