Teamleider team Onderwijs & Opvoeding

Aanvang
1 augustus 2019
Benodigde opleiding
HBO werk- en denkniveau
Omvang functie
0,8 - 1,0 fte
Sluitingsdatum
01 mei 2019
Einddatum
31 juli 2020, daarna mogelijkheid voor onbepaalde tijd
Benodigde ervaring
Ervaring in het MBO is een pré
Locatie
Zwolle


mbo Menso Alting Zwolle
Zwolle
Menso Alting Zwolle is een kleinschalig, gereformeerd mbo voor christenen. Studenten worden vanuit een christelijke levensvisie voorbereid op hun beroep.
Ga naar de site

Over deze functie

Waar ga je werken?

Mbo Menso Alting Zwolle is een dynamisch, kleinschalig mbo met een prettige werksfeer. Wij leiden studenten op tot professionals op mbo-niveau. Zodanig dat zij oprecht betrokken zijn bij hun vak, hun vak verstaan én aandacht hebben voor de mensen met wie ze in aanraking komen. Vanuit ons geloof in God willen wij ons werk elke dag betekenis geven. Dit houdt voor ons in dat ook studenten mogen ontdekken hoe zij van betekenis kunnen zijn in hun omgeving. Mbo Menso Alting wil wat betreft de christelijke identiteit een school zijn waar:

  • Studenten hun vragen kunnen of leren stellen ten aanzien van het christelijk geloof.

  • Medewerkers levende richtingwijzers zijn om studenten te wijzen op het volgen van Jezus.

  • Studenten kennismaken met de waarden en inhoud van het christelijk geloof en wat dit kan betekenen voor hun houding en de keuzes die ze maken binnen het beroep en de maatschappij.

Onze kernwaarden hierbij zijn ‘ambitieus, betrokken en confronterend’. Dit cursusjaar bezoeken meer dan 900 studenten onze school, verdeeld over de volgende teams: Economie, Dienstverlening, Gezondheidszorg, Maatschappelijk Zorg en Onderwijs & Opvoeding.

Het team Onderwijs & Opvoeding leidt op tot Onderwijsassistent (niveau 4), Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker (niveau 4) en Pedagogisch Medewerker Kinderopvang (niveau 3). Het team bestaat uit 19 medewerkers (13 fte) en groeit qua studentenaantallen.

Het team kenmerkt zich door een goede werksfeer en een ontwikkelingsgerichte cultuur.

Teamleden tonen een hoge mate van verantwoordelijkheid. Het team kent sinds het vertrek van de teamleider een hoge mate van zelfsturing en worden daarbij ondersteund door de teamleider Maatschappelijke Zorg.

Uitdagingen waarvoor het team staat, en ook andere teams binnen de school, zijn onder andere aansluiten op de landelijke ontwikkelingen aangaande een leven lang ontwikkelen (LLO).

Wat ga je doen?

Binnen onze school zijn wij op zoek naar een enthousiaste teamleider Onderwijs & Opvoeding.

Jouw werkzaamheden bestaan uit het leidinggeven aan het team Onderwijs & Opvoeding, je maakt deel uit van het MT en je bent verantwoordelijk voor de professionalisering van het team. Je toont onderwijskundig leiderschap. Je neemt de verantwoordelijkheid op je om één of meerdere Menso Alting brede portefeuilles op te pakken op het gebied van onderwijskwaliteit of bedrijfsvoering. Je bouwt een goede relatie op met het werkveld (stagebedrijven en werkgevers van onze studenten). Je rapporteert aan de directeur.

Wat breng je mee?

Wij vragen een teamleider met passie die past bij de identiteit van de school. Als teamleider voel je de sfeer goed aan en je levert daar een positieve bijdrage aan. Daarnaast durf je keuzes te maken en een standpunt in te nemen en deze voor zowel het team als bij je collega teamleiders en directie te verwoorden. Je bent in staat om het belang van de school als geheel voorop te stellen.

Je bezit een lesbevoegdheid mbo. Je bezit een ondernemende en oplossingsgerichte houding. Je bent in staat om vanuit de missie en onderwijsvisie procesmatig leiding te geven aan het verder uitbouwen van het onderwijsconcept en de positionering van de opleidingen.

Accenten voor de komende jaren zijn vernieuwingen aanbrengen in het onderwijsaanbod, waaronder de ontwikkeling van een nieuwe BBL-opleiding. Je bent flexibel, proactief en daadkrachtig en je vindt teamspirit belangrijk. Je bent een verbinder. Je hebt een duidelijke klik met de teamleden. Vanuit een vertrouwde basis ben je in staat te confronteren.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden:

  • Een tijdelijke functie (jaarcontract) in salarisschaal LC, daarna benoeming voor onbepaalde tijd

  • Salaris en arbeidsvoorwaarden conform de cao mbo

  • Trainingen, opleidingen en studiedagen passend bij de functie
     

    De functie van teamleider zit in een herwaarderingstraject. De verwachting is dat de functie wordt geherwaardeerd in salarisschaal LD.

De sollicitatieprocedure

Wij lezen in de brief in ieder geval graag een motivatie met betrekking tot de aangeboden functie én de levensbeschouwelijke identiteit (https://www.mensoaltingzwolle.nl).

Wil je meer informatie, neem dan contact op met de directeur Bert Veuger (06-10919289) of met de teamleider a.i. Herman Knol (06-11918838). Mailen kan ook naar bveuger@mensoalting.net of hknol@mensoalting.net

Je motivatiebrief en CV ontvangen wij graag uiterlijk 1 mei as. via onderstaande sollicitatiebutton.


Solliciteren op de functie Teamleider team Onderwijs & Opvoeding
Vul hier het sollicitatieformulier in

Velden gemarkeerd met (*) moeten verplicht ingevuld worden.


Geen bestand gekozen
Geen bestand gekozen